מבזקים
פיצוצים נשמעו בשדרות ובעוטף: אוגדת עזה מבהירה – מדובר בפעילות כוחותינו ברצועה נעצר חשוד בהצתת מתקן השפכים שהושבת בנגב: בן 52 מאום בטין נחקר מחר בעוטף: 2,500 איש צפויים בעצרת הזיכרון לציון שלוש שנים ל־7 באוקטובר גאווה לבת ים: הנרי חן הוכתר לאלוף אירופה בוויקבורד אמו של רס״ן עידו שני ז״ל מרמת גן דורשת ועדת חקירה ממלכתית חולץ מחוסר הכרה לאחר תאונה עצמית בלוד – מצבו קשה חשד להצתה השבית את מכון הטיהור: 30 אלף מ״ק שפכים זורמים מדי יום לכיוון באר שבע אשדוד: בן 66 התמוטט בביתו – לאחר החייאה ליבו שב לפעום חשד לדקירה באשדוד: גבר נפצע באורח בינוני ברחוב כיכר סיגל אופקים זוכרת: ימים של טקסים, סיפורי גבורה, יצירה ומוזיקה לציון שלוש שנים ל-7 באוקטובר M16 עם משתיק קול ויותר מ – 21 ק״ג סמים: הפשיטות ברמלה ובלוד שני פצועים קל בתאונה בכביש 35 סמוך לברכיה צה״ל ושב״כ: צלף חמאס שחוסל בח׳אן יונס תכנן פיגועים נגד כוחות צה״ל רכב התהפך סמוך לצומת עין חצבה: ארבעה נפצעו קל זמני כניסת השבת והחג וצאת השבת | 2-3 באוקטובר 2026 גבר נהרג בהתרסקות מטוס קל; פצוע נוסף פונה במצב קשה מחר באשדוד: הקפות שניות ברובע ב׳ עם תהלוכה, מוזיקה והפתעות לילדים בחירות 2026: עמוס לוזון מודיע – ״הפעם לא אבחר בנתניהו״ אופירה אסייג פותחת ערוץ תרבות חדש בווטסאפ – וכבר מספקת כותרות מחזירים את עמי הביתה: משפחתו מבקשת מעם ישראל סיוע בקמפיין גיוס המונים, לאחר שנסעה לחיפושים אחריו בהר האולימפוס

גני תקווה: יוזמה ייחודית למניעת חרמות ונידויים של ילדים

לא משאירים אף אחד מאחור: היוזמה העירונית למניעת חרמות של ילדים ביום כיפור עיריית גני תקווה מובילה יוזמה ייחודית למניעת חרמות ונידויים ביום כיפור, כחלק מתוכנית SEL ללמידה חברתית רגשית. העירייה יצאה בקמפיין עירוני, בשיתוף עם ההורים ובתי הספר – במטרה להבטיח שכל ילד וילדה יזכו להשתתף בפעילויות חברתיות ביום כיפור

חרמות?, לא בבית ספרנו: עבור ילדים רבים, יום כיפור הוא הזדמנות ליהנות מזמן חופשי ולבלות עם חבריהם ברכיבה על אופניים, במשחקי קופסה ובמעגלים חברתיים. אולם, לצד חוויות אלו, יום כיפור עלול להיות גם כר פורה לתופעות פוגעניות כמו נידוי וחרמות. כדי למנוע את התופעות הקשות הללו, עיריית גני תקווה יזמה תוכנית חדשנית למניעת חרמות ביום כיפור, כחלק מתוכנית הלמידה החברתית-רגשית העירונית (SEL), בשיתוף פעולה עם ההורים ובתי הספר.

חרם חברתי הוא תופעה קשה המותירה חותם עמוק על ילדים ונוער, המשפיע גם על חייהם הבוגרים. מחקרים מראים כי נידוי בילדות עלול לפגוע בתחושת הערך העצמי של הנפגעים, להשפיע על בחירותיהם האישיות והמקצועיות ולפגום ביכולתם להאמין בעצמם ובאחרים. ילדים שחוו חרמות עשויים להיאבק בעתיד בבעיות רגשיות כמו חרדה חברתית, קושי במערכות יחסים ותחושת בדידות.

תוכנית SEL הוטמעה בעיר לפני שלוש שנים בתמיכת 'יד הנדיב', בית ספר סגול מאוניברסיטת רייכמן וארגון מצמיחים. מטרתה להעניק לתלמידים כלים רגשיים וחברתיים לבניית חוסן נפשי, לתמוך בהתפתחות האישית והחברתית, ולשפר את היחסים בין כלל באי מערכת החינוך. נוכח המלחמה והאתגרים שעומדים בפני הנערות והנערים, החליטה ראש עיריית גני תקווה, ליזי דלריצ'ה, להמשיך ולהרחיב את הפעילות בתוכנית זו, ולהתאים אותה לצרכים הייחודיים של הילדים בתקופת מלחמת 'חרבות ברזל'.

תוכנית SEL בגנית קווה החליטה לשים דגש על שילוב כלל התלמידים והילדים בקהילה, כך שאף אחד לא יישאר מחוץ למעגל החברתי ביום כיפור. הקמפיין העירוני כולל גם את ההורים, אשר נקראים לשוחח עם ילדיהם ולוודא שכולם משתתפים בפעילויות החברתיות, בין אם הם בוחרים לצום או לבלות. היוזמה נבנתה בהשראת פיילוט מוצלח למניעת חרמות שהתקיים ביום העצמאות, וזכה לשבחים הן מצד התלמידים והן מצד הוריהם.

רה"ע גני תקווה, ליזי דלריצ'ה סיכמה: "חרמות ונידויים הם תופעות בלתי מתקבלות על הדעת, ובפרט בקהילה שלנו אני מברכת על היוזמה שאינה מתבצעת רק בבתי הספר, אלא מערבת את כל הקהילה – מההורים ועד המורים. השאיפה היא ליצור חיבור קהילתי שבו כל ילד או ילדה יוכלו להשתתף בפעילויות מבלי לחשוש להישאר לבד."

 

◼️ לחדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית גני תקווה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גני תקווה

לחצו כאן
דילוג לתוכן