מבזקים
מפוקח באיזוק אלקטרוני מירושלים נעצר בחשד למגע עם סוכן זר פרשת מין תמורת ייצוג: סוכנת סמויה הפילה עו״ד – 10 מתלוננות נחשפו חוף צאנז בנתניה: צעיר טבע, אחיו נעדר – יחידת הצוללים של זק״א הוזעקה שריפה באופקים: לוחמי האש מנעו התפשטות בבניין מגורים קרית עקרון: תאונה עצמית עם רכב שהתהפך הובילה לפציעת שני צעירים תמיכה חריגה מראש העין: רז שגיא מחבק את מפעל החוות יותר מ – 1,300 קני שיגור הושמדו: צה"ל מציג את הפגיעה בארטילריה של חיזבאללה דימונה לא חזרה ללימודים: בני ביטון מסביר למה עצר את השגרה ירושלים מתכוננת לדרבי: זה מה שמחכה לאוהדים בטדי ביום ראשון תל אביב: חשוד נעצר אחרי שגנב בתחבולה טלפון מנהג מונית טיגון שניצלים בירושלים הסתיים בכוויות קשות לגבר בן 76 רחובות משדרגת את מערכת המים – אבל בראשון צפויים שיבושים בכל העיר אושר להביא ילד מזרעו של יותם חיים ז״ל: “בוחרים באור” אשדוד: אם ותינוקת נפגעו בינוני בשריפה – לכודים חולצו מהבניין חשד לעבירות מין בגן ילדים בתל אביב; מנהלת הגן ובעלה נעצרו זמני כניסת ויציאת השבת 10-11.4.26; פרשת שמיני המתנה דרוכה: פיקוד העורף צפוי לעדכן את הנחיות ההתגוננות במרכז הארץ בשעות הבוקר זוכרים בסלון: מזכרת בתיה מציינת את יום הזיכרון לשואה ולגבורה במפגש מרגש שגרה תחת אש ברחובות: מדרג ההתגוננות נותר ללא שינוי ומאפשר פעילות מלאה ניסים גוזלן בהודעת הרגעה: "הכל בסדר בבאר יעקב, נקיים הערכת מצב לגבי הלימודים"
  • אשדוד

דוח דמים בכבישים: 65 נהגים צעירים נהרגו בשנת 2025 – זינוק של 67% בעשור; הערים האדומות: ירושלים בראש, אשקלון, באר שבע, אשדוד ונתניה בתמונה

נתונים מטלטלים של עמותת "אור ירוק" חושפים: שנת 2025 הייתה השנייה בקטלניותה לנהגים צעירים בעשור האחרון. בירושלים מספר הנפגעים הגבוה ביותר, אשקלון ואשדוד מככבות בנתונים המדאיגים. מנכ"ל אור ירוק: "במשרד התחבורה מקצצים בחינוך – והתוצאות בהתאם"
  • אשדוד

שנת 2025 נסגרת כאחת השנים הקטלניות ביותר עבור נהגים צעירים (בני 24-16) בכבישי ישראל. מנתוני עמותת "אור ירוק" המבוססים על נתוני הלמ"ס, עולה תמונה קשה: 65 נהגים צעירים נהרגו בתאונות דרכים בשנה החולפת. למרות ירידה קלה לעומת 2024, המגמה ארוכת הטווח מדאיגה – זינוק של 67% במספר ההרוגים בהשוואה לשנת 2016.

בסך הכל נפגעו בשנה החולפת 1,563 נהגים צעירים, מהם 338 נפצעו קשה. הנתון המזעזע ביותר מצביע על כך שבכל יום נפגעים בממוצע חמישה נהגים צעירים.

הערים האדומות: ירושלים בראש, אשקלון ואשדוד בתמונה

הכבישים העירוניים הפכו למלכודת מוות עבור הנהגים הצעירים, עם 22 הרוגים בתוך הערים – המספר הגבוה ביותר בעשור האחרון.

אשדוד
  • ירושלים: מובילה את הרשימה השחורה עם 79 נהגים צעירים שנפגעו ב-2025, מתוכם 5 נהרגו.

  • באר שבע: 56 נהגים צעירים נפגעו, שלושה מהם באורח קשה.

  • אשדוד: 30 נהגים צעירים נפגעו בשנה החולפת, 5 מהם נפצעו קשה. בעשור האחרון נפגעו בעיר מעל 400 נהגים צעירים.

  • אשקלון: 20 נהגים צעירים נפגעו ב-2025, כאשר שניים נהרגו ושניים נוספים נפצעו קשה.

  • נתניה: 27 נהגים צעירים נפגעו בשנה החולפת.

ימי שישי ושבת – סכנה מוחשית

הנתונים מראים כי סופי השבוע הם הקטלניים ביותר. 14 נהגים נהרגו בימי שישי ו-11 בימי שבת. הסיבות המרכזיות: נהיגה בשעות הלילה, עייפות, מהירות מופרזת ונהיגה תחת השפעת אלכוהול.

עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת "אור ירוק": "לנהגים הצעירים אין את הניסיון לקרוא את מפת הסכנות שבכביש. במקום לחזק את החינוך וההכשרה, משרד התחבורה מקצץ בתקציבים והתוצאות הקשות בהתאם. שרת התחבורה חייבת לשים את הצלת החיים בראש סדר העדיפויות ולאשר תוכנית לאומית לחינוך נהגים. הכישלון של השנתיים האחרונות מחייב שינוי מיידי".

צילום: FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן