
ב-14 במאי הגיש ראש העיר את דו"ח מבקר עיריית רחובות מס' 37 לשנת 2017 אל חבר המועצה שי קזיוף, יו"ר ועדת הביקורת, כמתחייב בסעיף 170 ג' לפקודת העיריות. בדו"ח ציין מלול את הערותיו לדו"ח לרבות דרכי פעולה בשנה הקרובה בנושאים המגוונים המצויינים בדו"ח. "ההערות", כך ציין מלול, "מתייחסות גם למעקב אחר ביצוע המלצות בדוחות הקודמים".
מלול ציין: "אני מייחס לשיבות רבה לאיתור ממצאים על ידי הביקורות ורואה בעבודה זו חשיבות מרובה במסגרת מכלול פעילותה של העירייה, על ועדותה והנהלתה שעושה מאמצים לתיקון הליקויים הנחשפים בביקורות השונות". עוד ציין מלול: "העיריה תמשיך בביצוע משימותיה תוך שמירה על החוק ועל כללי המינהל כשמעל לכל עומד ויעמוד הרצון והשאיפה להעניק לאזרחי רחובות את השירותים והטיפול להם הם זכאים".
דו"ח 2017 הוא למעשה הראשון שכותב נפתלי אקרמן, שהחל את תפקידו כמבקר העירייה ב-1 במאי, 2017. אקרמן ציין כי "הדוח עוסק במגוון נושאים המצויים בליבת העשייה העירונית, כאשר אחד העקרונות שעמדו בבסיס קביעת תכנית הביקורת הינו עקרון ניראות הביקורת והמחשת נוכחותה במגוון תחומי העשייה העירונית. פריסת הביקורת כאמור, נועדה לשדר מסר משמעותי הן לעובדי
העירייה והן לציבור מקבל השירות שהם תושבי העיר – מסר של שקיפות ושאיפה ליעילות, חיסכון וטוהר מידות. אפקטיביות הביקורת נמדדת במידת הפקת הלקחים, תיקון הליקויים ויישום ההמלצות וכמובן מניעת הישנותם של ממצאי הביקורת".

המבקר ועוזריו בחנו בדו"ח זה את התנהלות בית הספר דה שליט, נושא פינוי והטמנת הפסולת, ההנחות בארנונה, ההיסעים בחינוך והיבטים בניהול המוקד.








