מבזקים
זירות במרכז אחרי המטח: פגיעות בבתים, שריפה וחילוץ לכודה מטח למרכז: פצוע בינוני וארבעה קל פונו לאיכילוב כשסייבר פוגש חומרים מסוכנים: המהלך שנועד להגן על הציבור מזירת הפגיעה בערד: סמוטריץ׳ מבטיח טיפול מהיר לנפגעים נפילות במרכז: דיווח על פגיעות בתל אביב וברמת גן; עד כה: 11 פצועים פונו לאיכילוב כלב קפץ לנחל איילון בזמן אזעקה, כוחות החילוץ הוזעקו ירי למרכז: פצועים בדרום תל אביב ודיווח על זירה משמעותית בפתח תקווה טרגדיה בפתח תקווה: מתנדבי זק״א פועלים בזירה ברחוב דגניה פעוטה בת 4 חודשים נכוותה ממים רותחים בירושלים, מצבה בינוני תאונה קשה בלהבים: נער על קורקינט חשמלי נחבל בראשו תחקיר צה״ל חושף: למה הפגיעות בדימונה ובערד הסתיימו אחרת אחרי הפגיעות בערד ודימונה: המתנדבים שנכנסו לפעולה בסורוקה נעדרת כבר חודשים: בקשת הסיוע החדשה לאיתור צעירה מקריית גת ההורים דורשים ודאות: להחזיר את ימי הלימודים שאבדו בחופשת הקיץ בן גביר בזירת ההרס בערד: “יש לנו עם חזק, עם של גיבורי על” הגשם ירד, אשדוד נשארה בשליטה: כך פעל מטה החורף בעיר שבר יירוט בכניסה לראשון לציון: העירייה מדווחת על אירוע ללא נפגעים הורים בהרצליה יקבלו החזר: העירייה עוצרת חיובים למסגרות שאגת הארי בירושלים: ההקלות החדשות שיכולות לחסוך לעסקים כסף סערה בערד: בתי כנסת במקלטים? ראש העיר משיב לביקורת

דו"ח שקיפות של משרד החינוך: עליה עקבית ברחובות

מדד "השקיפות בחינוך" של משרד החינוך פורסם היום (רביעי) ובו נתונים כלליים ותמונה חינוכית כוללת ברשויות השונות. על פי הדו"ח, העיר רחובות מככבת במקומות ראשונים במדדים השונים ומצביעה על עליה מתמדת בפרמטרים מהותיים, ביחס לאשתקד, החל מהזכאות לבגרות מצטיינת, תעודות בגרות הכוללות 4 ו-5 יחידות לימוד במתמטיקה ואנגלית. בפרמטרים הכוללים ערכים ואקלים חינוכי, נרשמה ירידה באחוז הנושרים ממערכת החינוך ועליה מתמדת של השתתפות העירייה בתקציב החינוך ובשעות הוראה פרטניות ופתיחת מגמות ייחודיות כגון סייבר, לימודי פיזיקה במרכז שוורץ רייזמן, עליה של 40% במספר הלומדים פיזיקה בעיר רחובות.

ראש העיר, רחמים מלול אמר: "בשנים האחרונות נתוני התוצאות בבחינות הבגרות ברחובות – נמצאים בעליה מתמדת. מערכת החינוך ברחובות נחשבת לאחת הטובות בישראל- ולא בכדי. אנחנו משקיעים את התקציב הגדול ביותר בחינוך, והוא גדל מדי שנה עם קבלת תוצאות התמונה החינוכית בעיר על פי נתוני משרד החינוך, ברור לנו גם השנה כי ההשקעה משתלמת. החזון שלי, עוד בטרם כניסתי לתפקיד, היה שיפור החינוך בעיר, הן בצד ההישגים והן בצד הערכים. ואני שמח מאוד לראות היום שגם השנה החזון הזה קורם עור וגידים, עם הנתונים המצביעים על עליה נוספת בזכאות לבגרות, גם השנה.יש לנו נוער נפלא ברחובות, צוותי ניהול וחינוך מסורים ומוכשרים, ונמשיך לעשות הכל כדי להשקיע בדור העתיד שלנו! אני מודה לשותפיי, סגן ראש העיר זוהר בלום, מחזיק תיק החינוך, לחברי הנהלת העיר, לאלפי העוסקים במלאכת החינוך בעיר, וכל העובדים במערכת החינוך העירונית".

מחזיק תיק החינוך, סגן ראש העיר זהר בלום הוסיף: "התודות מגיעות בראש ובראשונה לצוותי החינוך העירוניים ולהורים. העיר רחובות חזרה להיות מהמובילות במדינה.העבודה הקשה משתלמת: בעשור האחרון חלה עליה מתמדת בציוני הבגרות ב5 יחידות מתמטיקה באחוז גבוה מעל הממוצע הארצי, בפיזיקה ובכל מקצועות הליבה. לא ננוח על זרי הדפנה. יש הרבה מאוד יעדים ואני בטוח שנשיגם, כפי שהשגנו את היעדים שהצבנו לעצמנו".

אלי לסרי, מנהל מחלקת החינוך העל יסודי באגף החינוך בעיריית רחובות: ״תוצאות נתוני הבגרויות של תלמידי רחובות נמצאים בעליה עקבית ורצופה בשנים האחרונות. זוהי תוצאה של השקעה מודעת ומכוונת מצד עיריית רחובות בלימודים בכלל, ובפרט בהעלאת הרמה של הלימוד לבחינות הבגרות ושל היקף היחידות במתמטיקה ואנגלית. ההישגים הם תולדה של עבודה משולבת של העירייה, משרד החינוך והצוותים החינוכיים, ואנו נמשיך במגמה זו גם בשנים הבאות״.

דילוג לתוכן