דרמה במדף העוגיות: המהלך שמרסק את הריכוזיות בשוק העוגיות המזרחיות

חברת "אחוה" כובשת למעלה מ-22% מהשוק בתוך רבעון אחד בלבד – על חשבון המותג הוותיק "עבאדי". עם מחיר הנמוך ביותר מחצי מהמתחרה וקמפיין ענק במיליון שקל, המהפכה המלוחה כבר כאן: "הצרכנים מצביעים ברגליים"

שוק העוגיות המלוחות בישראל, שנחשב במשך שנים לאחד הריכוזיים ביותר, עובר טלטלה חסרת תקדים. נתוני סטורנקסט לשנת 2025 חושפים כי חברת "אחוה", שנכנסה לקטגוריית העוגיות המזרחיות רק ביולי 2025, הצליחה בתוך חודשים ספורים לבסס נתח שוק כמותי של 22.53% ברבעון האחרון. בכך הפכה אחוה לשחקנית השנייה בגודלה בענף, כשהיא עוקפת את המותג הפרטי (12.55%) ונוגסת משמעותית בשליטה של חברת עבאדי.

שוק העוגיות המזרחיות נאמד בכ-93.7 מיליון שקל בשנה ובהיקף של כ-2,250 טון. בעוד שחברת ויסוצקי, המשווקת את עוגיות עבאדי, מחזיקה בנתח שוק של 51.65%, הכניסה המטאורית של אחוה – עם שלושה מוצרים בלבד – משנה את מאזן הכוחות.

הסדרה של אחוה כוללת עוגיות מזרחיות בטעמים קלאסי, שום ובצל וזעתר, האפויות בתנור ללא חומרים משמרים. הסוד מאחורי הצמיחה המהירה טמון בפערי מחיר דרמטיים: בעוד המחיר הממוצע לקילו של עוגיות עבאדי עומד על 44.26 ₪, המחיר של אחוה עומד על 20.61 ₪ בלבד – פחות ממחצית המחיר.

יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של "אחוה", התייחס להישג:

"בתוך זמן קצר הצלחנו לייצר שינוי אמיתי בקטגוריה שהייתה ריכוזית במשך שנים. הצרכנים מצביעים ברגליים ומחפשים איכות במחיר הוגן. אנו גאים להוביל מהלך שמרחיב את הבחירה ומייצר תחרות שמיטיבה עם הציבור".

כדי לבסס את מעמדה החדש, אחוה יוצאת למהלך שיווקי נרחב. באמצע חודש פברואר יחל קמפיין חסויות בטלוויזיה שילווה בשילוט חוצות בפריסה ארצית, בהשקעה של כמיליון שקל. המהלך נועד להציג לקהל רחב יותר את האלטרנטיבה המשתלמת ולהמשיך את מגמת הוזלת סל הקניות בקטגוריה.


◼️ צרכנות ומבצעים: חדשות, מה חדש על המדף, מה יורד מהמדף? בווטסאפ לחצו כאן

צילום: שביט אטלס וזהו

דילוג לתוכן