מבזקים
זמני כניסת השבת וצאת השבת, 23-24.10.26 | פרשת לך־לך גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בעיר תל אביב שני רוכבי סוסים נפצעו בהתנגשות סמוך לפארק אריאל שרון שריפה בבית מגורים בקריית גת: לוחמי האש השיגו שליטה, אין נפגעים הותרו לפרסום שמותיהם של שני חללי צה"ל אשר הודעה נמסרה למשפחותיהם באילת עונת הרחצה נמשכת גם בחורף: שעות ההצלה בחופים משתנות פיגוע ירי בכביש 35 – 5 נפגעים, בהם שניים במצב אנוש צריכים לחדש דרכון? מ – 1 בנובמבר תוכלו לשלם פחות, גם אם התור רק באפריל כפר סבא על הכוונת: המדינה מאיימת לחייב את הוועדה המקומית בכפל עלות סקר עבירות הבנייה התלונות על קופות החולים: מי מובילה במספר הקבילות, ואיפה נמצאו הכי הרבה מוצדקות? מה-1 בנובמבר נשלם יותר על ביצים: אלה המחירים החדשים בסופר מידע אישי של 138 מבוטחים נחשף לסוכן לא מורשה: מנורה מבטחים נקנסה ב – 256 אלף שקל אשקלון ואשדוד: שמונה נעצרו בחשד לשהייה בלתי חוקית, שניים ניסו להימלט מהשוטרים כפר סבא: קווי המתח הגבוה הוסרו מרחוב הרצל והועברו אל מתחת לקרקע אילת: תרומה מקנדה הפכה לבית לילדים שהוצאו מבתיהם גדרה: חברותיה ובנות משפחתה של קרן בן בסט ז"ל צעדו בבגדים שעיצבה התראה מטאורולוגית בישראל – זו התחזית לימים הקרובים אלי יצפאן, סדנאות וטיול: מה מחכה לאזרחים הוותיקים בקריית מלאכי בנובמבר? שבוע של חסימות ורעש ברחובות: עבודות הקו הכחול שוב משבשות את התנועה בעיר עיריית חולון השלימה את שדרוג שני הרחובות המרכזיים בשכונת ח-370: כבישים חדשים, תאורה, מדרכות ופיתוח סביבתי

האזעקה קצרה מהרגיל? ד"ר לסרי מסביר את הסכנה החדשה ומחמיר את ההנחיות באשדוד

בצל מבצע "שאגת הארי" והתגברות הירי מאיראן ולבנון, ראש עיריית אשדוד ד"ר יחיאל לסרי חושף מדוע האזעקות הופכות למפתיעות יותר, מבהיר כי מערכת החינוך תישאר סגורה ומטיל איסור גורף על אירועים מעל 50 איש: "ששמחה משפחתית לא תהפוך לאסון". וגם: המחווה המרגשת ללוחמות שתוקפות באיראן לרגל יום האישה.

תושבי אשדוד התעוררו לשבוע מתוח במיוחד, כאשר ברקע מבצע "שאגת הארי" וחילופי מהלומות כבדים מול איראן ולבנון. בתום הערכת מצב יומית וקריטית, שיגר הערב (ראשון) ראש עיריית אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי, מסר נוקב לתושבים המבהיר כי למרות הניסיון לשמור על שגרה – העיר נמצאת במלחמה פעילה ועצימה.

אחת הסוגיות המטרידות ביותר את התושבים בימים האחרונים היא האזעקות שמופעלות באיחור או בפרק זמן קצר מאוד להתמגנות. ד"ר לסרי סיפק הערב הסבר מפורט מפי פיקוד העורף: לעיתים המערכות מזהות שהטיל עתיד לנחות בים או בשטח פתוח ולכן לא מופעלת אזעקה, אך "תוך כדי אירוע הירי מתקבלת אינדיקציה חדשה על שברי יירוט כבדים ומסכני חיים, ואז מופעלת אזעקה מיידית – מה שהופך את זמן הכניסה לממ"ד לקצר ביותר". ראש העיר הזהיר כי שברי היירוט הם עצמים גדולים ומסיביים שגורמים לנזק נרחב, וקרא לתושבים לא להתקרב לנפלים בשום אופן.

בגזרת החינוך, ד"ר לסרי לא לוקח סיכונים: מערכת החינוך באשדוד תישאר סגורה לפחות עד מחר (שני) בערב, למעט החרגות מיוחדות לנוער בסיכון שיפעל בקבוצות קטנות בתוך מרחבים מוגנים. במקביל, הוטלה הגבלה מחמירה על התקהלויות – עד 50 איש בלבד, ובתנאי שקיים מיגון תקני. "תתבצע אכיפה מול אולמות השמחה," הדגיש ראש העיר, "על כולנו לגלות אחריות כדי שאירוע משמח לא יסתיים בטרגדיה במקרה של פגיעת טיל כבד".

מצדיעים ללוחמות בחזית האיראנית

לרגל יום האישה הבינלאומי שחל היום, הקדיש ד"ר לסרי פרק מיוחד בדבריו לנשות העיר ולכוחות הביטחון. "בשם תושבי אשדוד, אני מצדיע ללוחמות, לטייסות ולתומכות הלחימה המשתתפות באופן פעיל במערכה באיראן," כתב ראש העיר. "תרומתן לניצחון על אויבנו בכל זירות הלחימה היא כבירה". הוא סיים בתפילה לשלום כוחות הביטחון והמשך חוסן קהילתי לעיר אשדוד.


◼️ חדשות אשדוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן