מבזקים
מתי נכנסת ויוצאת השבת? 28-29 באוגוסט 2026 לא צריך יותר את ההורים בבוקר? הרצליה רוצה להביא תלמידים לבית הספר בתוך חצי שעה 11,165 תלמידים חוזרים ללימודים בגבעתיים: בית ספר חדש לחינוך מיוחד ייפתח בעיר אשקלון נערכת לגשם החריג: רוחות של עד 50 קמ״ש וחשש להצפות בסוף השבוע דדי ברנע בירושלים: "צריך להסלים את הפעולות נגד המשטר האיראני עד לנפילתו – והוא ייפול" סמוטריץ' מציג תוכנית לנגב ולגליל: 40 יישובים חדשים ומיליון יהודים נוספים גשם באוגוסט: אשדוד מפעילה את פקודת החורף ונערכת למערכת החריגה בן 3 נפל מחלון בית בקריית גת – מצבו בינוני תושב פתח תקווה נאשם שמכר סמים ברמת השרון ובתל אביב דרך טלגרם לקראת 1 בספטמבר בנס ציונה: קו פסיכולוגי ייפתח להורים לקראת החזרה ללימודים תאונה קשה סמוך לאופקים: בת 30 במצב אנוש, שניים נוספים נפצעו אחרי שנים של המתנה: בית הלוחם החדש באשדוד פתח את שעריו נהרג בתאונה בירושלים – וכעת מחפשים את משפחתו: מי מכיר את קרוביו של הרב נחמן ברגמן? ראש השנה נופל על סוף השבוע: מתי יוצאים לחופש ומתי חוזרים? כל חגי תשרי 2026 חדש באור יהודה: מתקני קרטון מעוצבים הוצבו ברחבי העיר ערד: בן 4 הובהל לסורוקה במצב קשה לאחר שככל הנראה נעקץ מעקרב צהוב הרימון עולה על שולחן החג: בפרימור מציעים לשלב אותו לא רק בכוס – אלא גם בסלטים ובתבשילים ירושלים: הפרת סדר ברחוב בר אילן – פחים הוצתו, אבנים יודו ושני חשודים נעצרו צה״ל: מפקד במערך הנ״ט ופעיל בחטיבת ח׳אן יונס של חמאס חוסלו ברצועת עזה ביום ראשון: מסיבה ענקית והשקת ״סביון סנטר״ המחודש – הכניסה חופשית

"האמון הוא המטבע החשוב ביותר שלנו": ראש עיריית יבנה רועי גבאי בוועידת MUNI EXPO 2026

השלטון המקומי מול אתגרי הבינה המלאכותית והדיפ פייק: ראש עיריית יבנה, רועי גבאי, השתתף הבוקר (רביעי) בפאנל מרכזי בוועידת החדשנות MUNI EXPO בתל אביב. בפאנל שעסק בהשפעת הטכנולוגיה, האלגוריתמים והפייק ניוז על הדמוקרטיה, הציב גבאי תמרור אזהרה ברור: "בעידן שבו אפשר לזייף תמונה וקול, האתגר הדרמטי שלנו הוא לשמור על אמינות המידע ועל החופש המחשבתי של התושבים". כל הפרטים.

בוועידת השלטון המקומי והחדשנות MUNI EXPO 2026 שנערכת בתל אביב, לקח הבוקר (רביעי, 24.6) ראש עיריית יבנה, רועי גבאי, חלק בפאנל מרכזי ומרתק שעורר עניין רב בקרב ראשי רשויות, שרים ובכירי המשק והמגזר הציבורי בישראל.

הפאנל, שנשא את הכותרת הבוערת "בחירות אמת או אלגוריתם?", עסק לעומק בהשפעות הדרמטיות של מהפכת הבינה המלאכותית (AI), הרשתות החברתיות, תופעות הדיפ פייק (Deepfake) והאלגוריתמים המתקדמים על השיח הציבורי, יציבות הדמוקרטיה ומידת האמון של האזרחים במוסדות השלטון. את הדיון המורכב הנחה הכתב המדיני של חדשות 12, ירון אברהם, ולצידו של גבאי השתתפו בפאנל גם נטלי זיו (סמנכ"לית תקשורת מדינות צומחות אירופה בטיקטוק), יוסף מקלדה (מייסד ומנכ"ל מכון המחקר סטאט-נט) ועו"ד יאיר רביבו (ראש עיריית לוד).

במהלך הדיון הדגיש ראש עיריית יבנה, רועי גבאי, כי אחד האתגרים המרכזיים והמדאיגים ביותר של העידן הדיגיטלי הנוכחי הוא "שחיקת האמון הציבורי". גבאי הסביר כי בעוד שבעבר התושבים נהגו לפגוש את הנהגת העיר ואת נבחרי הציבור באופן בלתי אמצעי וישיר במרחב הציבורי, כיום חלק הארי של המפגש והאינטראקציה מתרחש דרך מסכים, אפליקציות ורשתות חברתיות – זירה שבה לא תמיד ניתן לדעת מהו מידע אותנטי ואמין ומהו תוכן שעבר מניפולציה דיגיטלית מכוונת.

בדבריו הנוקבים של ראש עיריית יבנה, רועי גבאי, במהלך הפאנל:

"האמון הוא המטבע החשוב ביותר של השלטון המקומי. בעידן שבו אפשר לייצר בלחיצת כפתור אחת סרטון, תמונה או הקלטת קול שנראים ונשמעים אמיתיים לחלוטין, האחריות העליונה שלנו היא לחזק את הקשר הישיר עם התושבים וליצור עבורם ערוצי מידע עירוניים ברורים, אמינים ומזוהים לחלוטין".

ראש העיר התייחס גם להשפעת האלגוריתמים והבוטים האוטומטיים ברשתות החברתיות: "האלגוריתמים חושפים אותנו בעיקר לדעות שאנחנו כבר מסכימים איתן ומייצרים 'תיבות תהודה', בעוד שבוטים מסוגלים להעצים מסרים קיצוניים, לעצב סדר יום ואף לייצר מצג שווא של דעת קהל. כאשר הציבור מתקשה להבחין בין קול אותנטי לבין מערכת אוטומטית שמקדמת אינטרסים זרים, נפגעת בצורה אנושה היכולת לקבל החלטות מתוך בחירה חופשית ומודעת. האתגר הגדול של המאה ה-21 הוא לא רק שמירה על חופש הביטוי, אלא הגנה על החופש המחשבתי של האדם".

גבאי סיכם את משנתו והדגיש כי לשלטון המקומי יש תפקיד חיוני בשמירה על הדמוקרטיה היומיומית, שאינה נמדדת רק אחת לחמש שנים בקלפי: "היא נמדדת ביכולת של כל תושב ותושבת להרגיש שקולם נשמע באופן אותנטי, ושבצד השני יש מישהו שמקשיב להם באמת".

במקביל לדיוני הפאנלים, מתקיימת בוועידה תערוכת החדשנות המוניציפלית מהגדולות והחשובות בישראל. מטעם עיריית יבנה משתתפת בכנס משלחת מקצועית רחבה הכוללת מנהלי אגפים ומחלקות מהעירייה.

חברי המשלחת נחשפים במהלך ימי התערוכה לפיתוחים טכנולוגיים, מערכות מידע ופתרונות חכמים עבור רשויות מקומיות. בהנהלת העיר רואים בהשתתפות זו הזדמנות מקצועית חיונית ללמידה בתחומי הליבה העירוניים, להתעדכנות במגמות החדשנות העולמיות, ולבחינת כלים יישומיים (שחלקם כבר מוטמעים בהצלחה ביבנה) במטרה להמשיך ולשפר את איכות השירות לתושב ולייעל את הניהול העירוני.


◼️ חדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית יבנה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן