מבזקים
דובר צה"ל מאשר: בשעה האחרונה חיל האוויר יירט שני כלי טיס בלתי מאוישיים ששוגרו מתימן עיריית תל אביב-יפו מרחיבה את "מועדון הלילה" צוות בית ספר מקיף שז"ר בבת-ים ביוזמה מרגשת למען התלמידים אחרי פגיעת הטיל בנאות חובב: העובדים שוחררו מהמיגון – אין חריגות בזיהום האוויר דרמה ברמת גן: ירי משטרתי לעבר רכב שנמלט חשש להדבקה בשיבא: חולה שחפת שהה ימים במתחם תת-קרקעי – אלפים נחשפו טילים וכטב"מים מעל אילת: העיר בכוננות שיא – ואלה ההנחיות שמצילות חיים בצל המלחמה: נתניה בונה עשרות מוסדות חינוך חדשים – זה מה שייפתח כבר השנה מרחובות לחלל: תלמידים פיצחו בעיה קריטית – ועכשיו בדרך לגמר העולמי היסטוריה בחינוך: תיכון מבאר שבע קיבל תקן בינלאומי – הראשון בישראל גם מתחת לאדמה: אור יהודה מחברת את המקלטים לאינטרנט – אבל כבר יש מי שהורס גבעתיים נערכת לפסח: מבטלים סדר עירוני – ומחברים בין תושבים תל אביב: חוזרים לאכיפה – אבל החניה עדיין בחינם | כך זה יעבוד באר שבע והנגב: המשטרה ממשיכה לטפל בשתי זירות הנפילה אלו הערים עם הכי הרבה נזקי רכוש מאז תחילת הלחימה יהוד מונסון ואור יהודה שימו לב: עבודות לילה בצומת 461 – שינויים בתנועה ירושלים: בן גביר למסתערבים – "ממני יש לכם גב מלא" סיכום מטח לבאר שבע: 31 נפגעים בפינוי מהשיגור, אמבולנס נפגע מרסיס דרום לבנון: גבעתי חיסלה מחבלים שניסו להפעיל מטען פנגו מזהירה: הודעת ה-SMS הזו יכולה לגנוב לכם את האשראי
2018-08-27-PHOTO-00010421

הארגונים המפעילים את מעונות היום, בפנייה להורים: ״לא נפתח את שנת הלימודים כסדרה- הממשלה מפקירה את הגיל הרך״

2018-08-27-PHOTO-00010421



הארגונים המפעילים את מעונות היום המפוקחים לגיל הרך פנו הבוקר לעשרות אלפי ההורים והסבירו כי לאור מצוקת כוח האדם במעונות, התקינה בכיתות (מספר המטפלות ביחס למספר הילדים) וכן מצוקות תקציביות נוספות- לא נותרה בידם ברירה אלא לא לפתוח את המעונות החל מה- 2 בספטמבר. בארגונים מדגישים כי מדובר במאבק להצלת המעונות מקריסה.

מהארגונים המפעילים את המעונות, הכוללים בין השאר את נעמת, ויצו, אמונה, נאות מרגלית, נשי חירות ונאות יעקב, נמסר כי :״ האחריות לקריסת מעונות היום המפוקחים היא על ממשלת ישראל ועליה לפעול לאלתר בכדי להציל אותם. נדרשת רפורמה מקיפה בגיל הרך, אשר תכלול בטווח המידי הוספת מטפלות בכיתות, שיפור בתנאי העסקתן ותקציבים לביצוע הכשרות מקצועיות. אנו מצרים מראש על אי הנוחות שתיגרם להורים אך משוכנעים שגם הם מבינים כי מדובר במאבק למען הילדים של כולנו. חינוך מתחיל מלידה ולא מגיל 3״.

לארגונים הגדולים הצטרפו לראשונה גם עשרות מפעילים קטנים ובינוניים מכל הארץ ומכלל המגזרים וגם הם לא יפתחו את המעונות בתחילת השנה.

בין הדרישות המרכזיות של הארגונים מהממשלה: הוספת תקן של מטפלת לכל כיתה, שיפור בשכר המטפלות ושיפור במעמדן,  זאת באמצעות יישום רפורמה ייעודית לגיל הרך בדומה לרפורמת "אופק חדש למורים.  המטרה, למנוע נטישה המונית של מטפלות, אשר למעלה מ- 50 אחוז מהן אינן שורדות במקצוע יותר ממספר חודשים וכן בכדי להפוך את התחום למקצוע, עם תנאי סף והכשרה מתאימה.

דילוג לתוכן