מבזקים
תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון "אתה מת, אני אתפוס אותך": נהג מאשקלון מואשם בגין איומים על פקחים ונהיגה מסכנת חיים בן 47 מב"ש איים "לערוף את ראשו" של בן זוג גרושתו קיבוץ גבולות: בעלת כלב בת 69 מואשמת לאחר נשיכה שגרמה לחבלה לתושב הקיבוץ אם צעירה מאשקלון נתפסה עם מאות כדורי סמים ברכב כשבתה התינוקת עמה באר שבע: בן 72 נאשם בגניבת טלפון נייד מגרנד קניון בעיר "אהרוג אותך כשאתה ישן": ויכוח בין אחים בב"ש הסתיים בקטטה אלימה ופציעות קשות

הגינה הטיפולית בקריית אונו – מקום שבו רגשות מוצאים ביטוי וצמיחה

בגינה מתקיים מדי שבוע מפגש מיוחד ומרגש המשלב עבודה עם הטבע של קבוצה טיפולית המיועדת למשפחות שחוו אובדן ואבל. הקבוצה, המופעלת על ידי התחנה לטיפול זוגי ומשפחתי שבאגף השירותים החברתיים, מנוהלת על ידי חניתה אברהמי – מומחית בגינון טיפולי במצבי שכול ואובדן.

הגינה הקטנה והנחבאת בפינת הרחובות רוטשילד ולוס אנג'לס הפכה למרחב מרפא ומכיל, שבו אנשים יכולים לעבור תהליך עמוק של שינוי – מערוגת האבל לערוגת הצמיחה.

בגינה מתקיים מדי שבוע מפגש מיוחד ומרגש המשלב עבודה עם הטבע של קבוצה טיפולית המיועדת למשפחות שחוו אובדן ואבל. הקבוצה, המופעלת על ידי התחנה לטיפול זוגי ומשפחתי שבאגף השירותים החברתיים, מנוהלת על ידי חניתה אברהמי – מומחית בגינון טיפולי במצבי שכול ואובדן.

השבוע, המשתתפים התנסו בפעילות מעוררת השראה: הכנת כדורי אדמה צבעוניים, שכל אחד מהם מייצג רגש שונה – כעס, אשמה, געגוע, ולעיתים גם תקווה. כדורי האדמה נזרקים לעבר מטרה, והתנועה שבזריקה מסמלת את השחרור, השינוי והמעבר ממקום של כאב למקום של התחדשות.

לדברי אברהמי: "הפעילות בגינה מאפשרת לאנשים לבטא רגשות מורכבים בדרכים שלא תמיד מתאפשרות במילים. זריקת הכדורים הצבעוניים היא לא רק אקט סמלי של שחרור, אלא גם דרך להתחבר לעוצמות הפנימיות ולראות כיצד מתוך העצב והכאב אפשר לזרוע זרעים של תקווה וצמיחה."

המפגשים בגינה מתקיימים באווירה אינטימית ותומכת, ומאפשרים למשתתפים לעבור תהליך רגשי-חווייתי, כל אחד בקצב שלו. הגינון המחובר למחזורי הטבע ולמעגל עונות השנה מדגיש את המעבר מהסיום והאובדן – לחיים, לצמיחה ולהתחדשות.

משתתפי הקבוצה מעידים על ההשפעה המשמעותית של הפעילות, שמאפשרת להם לא רק להתמודד עם האובדן, אלא גם למצוא מקום לתקווה ולחיבור מחודש לחיים.


לפרטים נוספים והצטרפות: חניתה אברהמי טל' 054-7138170

להרשמה.

 

◼️ הצטרפו לחדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית קריית אונו

דילוג לתוכן