מבזקים
זמני כניסת השבת וצאת השבת, 23-24.10.26 | פרשת לך־לך גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בעיר תל אביב שני רוכבי סוסים נפצעו בהתנגשות סמוך לפארק אריאל שרון שריפה בבית מגורים בקריית גת: לוחמי האש השיגו שליטה, אין נפגעים הותרו לפרסום שמותיהם של שני חללי צה"ל אשר הודעה נמסרה למשפחותיהם באילת עונת הרחצה נמשכת גם בחורף: שעות ההצלה בחופים משתנות פיגוע ירי בכביש 35 – 5 נפגעים, בהם שניים במצב אנוש צריכים לחדש דרכון? מ – 1 בנובמבר תוכלו לשלם פחות, גם אם התור רק באפריל כפר סבא על הכוונת: המדינה מאיימת לחייב את הוועדה המקומית בכפל עלות סקר עבירות הבנייה התלונות על קופות החולים: מי מובילה במספר הקבילות, ואיפה נמצאו הכי הרבה מוצדקות? מה-1 בנובמבר נשלם יותר על ביצים: אלה המחירים החדשים בסופר מידע אישי של 138 מבוטחים נחשף לסוכן לא מורשה: מנורה מבטחים נקנסה ב – 256 אלף שקל אשקלון ואשדוד: שמונה נעצרו בחשד לשהייה בלתי חוקית, שניים ניסו להימלט מהשוטרים כפר סבא: קווי המתח הגבוה הוסרו מרחוב הרצל והועברו אל מתחת לקרקע אילת: תרומה מקנדה הפכה לבית לילדים שהוצאו מבתיהם גדרה: חברותיה ובנות משפחתה של קרן בן בסט ז"ל צעדו בבגדים שעיצבה התראה מטאורולוגית בישראל – זו התחזית לימים הקרובים אלי יצפאן, סדנאות וטיול: מה מחכה לאזרחים הוותיקים בקריית מלאכי בנובמבר? שבוע של חסימות ורעש ברחובות: עבודות הקו הכחול שוב משבשות את התנועה בעיר עיריית חולון השלימה את שדרוג שני הרחובות המרכזיים בשכונת ח-370: כבישים חדשים, תאורה, מדרכות ופיתוח סביבתי

"הגעתי לזירה והבנתי שהפעם אלו לא דפי מסרים – אלא חיים שנגדעו": דוברת עיריית בת-ים, מור קנדיטי, בראיון חשוף

היא עבדה עשור בצמתים הכי רגישים של ממשלת ישראל, אבל את השליחות האמיתית מור קנדיטי מצאה דווקא בשטח. דוברת עיריית בת-ים בשיחה חשופה על הרגעים הקשים בזירת נפילת הטיל האיראני, על הלמידה מראש העיר צביקה ברוט, והקול הנשי שמוביל את העיר קדימה.

במשך עשור היא ישבה בצמתים הכי רגישים של מדינת ישראל, בלשכות שרים מול החלטות גורליות, וחשבה שהיא ראתה כבר הכל. אבל שום דבר לא הכין את מור קנדיטי לרגע שבו המקצוע פגש את המציאות הכי אכזרית שיש: זירת נפילת טיל איראני בלב בת-ים.

ביוני האחרון, בשיאו של מבצע "עם כלביא", מצאה את עצמה דוברת העירייה עומדת מול בתים מרוסקים וחיים שנגמרו ברגע, ומבינה שבתפקיד שלה מילה היא לא רק מידע – היא אוויר לנשימה עבור תושבים מפוחדים. בראיון מיוחד ליום האישה, קנדיטי מספרת על המעבר החד מהפוליטיקה הארצית לשטח הבוער, על המנהיגות השקטה שלמדה לצד ראש העיר צביקה ברוט, ואיך דווקא בתוך הכאוס של המלחמה, היא מצליחה להצמיח גאווה מקומית וקהילה נשית חזקה שלא עוצרת באדום.

הקול של העיר: מור, איך זה מרגיש להיות האישה שמעצבת את הנרטיב העירוני ומחליטה איך ה"סיפור" העירוני/קהילתי יסופר לציבור התושבים?

"זה תפקיד עם הרבה אחריות, כי בסוף כל מילה מספרת את הסיפור של העיר שלנו. עבורי זה אומר להביא החוצה את הסיפור האמיתי של בת-ים: עיר קהילתית עם אנשים אכפתיים, עיר שמובילה בחינוך ובהתנדבות, ושיותר ויותר משפחות צעירות מבינות שהיא אלטרנטיבה מצוינת לגדל בה ילדים במרכז. במקביל אנחנו מספרים גם את סיפור ההתחדשות העירונית, ההתפתחות של העסקים בעיר והחיבור התחבורתי המצוין שלה למרכז המטרופולין. התחושה היא שאתה לא רק מעביר מידע- אתה מחבר אנשים לסיפור של העיר שלהם ויוצר אצלם גאווה מקומית".

העוגן בשגרה ובחירום: בתור מי שנמצאת במוקד העניינים 24/7, מאיפה את שואבת את הכוח לשמור על קור רוח ולהיות המקור המהימן ביותר עבור התושבים ברגעי לחץ ומלחמה? 

"ברגעי לחץ התושבים מחפשים קול יציב ואמין. אני שואבת כוח בעיקר מהאחריות, הידיעה שמידע ברור, מדויק ומרגיע יכול להשפיע על תחושת הביטחון של אנשים. בחירום אין מקום לדרמה מיותרת, אלא לעובדות, שקיפות והרבה אנושיות. ההשראה הגדולה שלי היא כמובן ראש העיר, צביקה ברוט, שהוא הקול המוביל והמרגיע של התושבים. הסבלנות שלו, האחריות והיכולת לדבר עם הציבור בגובה העיניים גם ברגעים מורכבים- הן דוגמה למנהיגות אמיתית. עבורי זו זכות גדולה לעבוד לצידו וללמוד ממנו בכל יום איך להוביל תקשורת עם הציבור גם בשגרה, ובמיוחד בחירום".

מנהיגות תחת אש: מהו הרגע המאתגר ביותר במלחמה שבו הרגשת שהדוברות היא לא רק מקצוע, אלא שליחות אמיתית למען החוסן של הבית והעיר?

"הרגע המאתגר ביותר עבורי היה ביוני האחרון, במבצע עם כלביא, כאשר טיל איראני פגע בבת-ים. כשהגעתי לזירה והבנתי את גודל האירוע- אלפי תושבים שביתם נהרס או נפגע, פצועים, וגם אובדן חיים- הבנתי עד כמה הדוברות ברגעים כאלה היא הרבה מעבר למקצוע. באותו רגע את מבינה שאת לא 'רק מעבירה מידע לתקשורת', אלא גם משמיעה את קולם של התושבים – של האנשים שאיבדו ברגע אחד את הבית, את תחושת הביטחון ואת השגרה שלהם. בתוך הכאוס הזה צריך להיות גם מאוד אנושית כלפי האנשים שנמצאים שם, וגם מאוד מדויקת ומקצועית בהעברת המידע הלאה. זה רגע שבו מבינים שהמילים הן חלק מהחוסן של העיר, ושדוברות היא שליחות אמיתית כלפי התושבים".

גאווה מקומית: מהו הפרויקט או הקמפיין שהובלת, שריגש אותך ברמה האישית ביותר כאישה וכתושבת המדינה?

"האמת היא שכל קמפיין או פרויקט שאנחנו מובילים בעיר מרגש אותי, כי מאחורי כל עשייה יש אנשים וסיפורים. אבל כאישה, יש יוזמה אחת שנוגעת בי במיוחד בכל שנה- פרויקט “אשת חיל” של העיר בת-ים. במסגרת הפרויקט אנחנו בוחרים נשים תושבות העיר שבלטו בעשייה שלהן- בקהילה, בהתנדבות, בחינוך ובהובלה חברתית, ומעניקים להן את הבמה וההוקרה שמגיעה להן. השנה בחרנו להתמקד דווקא בנערות מובילות, צעירות שכבר בגיל מוקדם מגלות מנהיגות, ערכים ומעורבות חברתית. לצערנו הטקס שתוכנן נדחה בעקבות המלחמה, אבל אין לי ספק שנחגוג להן בקרוב כמו שמגיע להן, כי נשים ונערות שמובילות שינוי בקהילה הן מקור גאווה אמיתי לעיר שלנו".

ההשראה שלך: מי האישה שהיוותה עבורך מודל לחיקוי בתחילת הדרך, ואיך את משתדלת להעביר את ההשראה הזו הלאה לצוות שלך היום?

"בתחילת הדרך שלי, כשעבדתי בלשכת שר האנרגיה יובל שטייניץ, זכיתי לעבוד לצד סיון דטואקר, שהייתה אז ראש המטה. עבורי היא הייתה מודל לחיקוי אמיתי- אישה לביאה, מנהלת בכל רמ״ח איבריה, שמובילה תהליכים גדולים במקצועיות, בביטחון וביכולת לראות את התמונה הרחבה. היא הייתה דמות מעוררת השראה והערצה עבורי אז, והיא נשארה כזו גם היום. ממנה למדתי שמנהיגות אמיתית משלבת מקצועיות גבוהה, אחריות גדולה ואנושיות. את ההשראה הזו אני משתדלת להעביר גם לצוות שלי היום- להוביל בעבודה קשה ובמקצועיות, אבל גם לזכור תמיד את האנשים שעומדים מאחורי העשיי".

מסר ליום האישה: אם היית צריכה לכתוב הודעת "פוש" אחת אחרונה לכל הנשים בעיר היום – מה היא הייתה אומרת?

"לכל נשות בת-ים: מאימהות ומורות ועד יזמיות, מנהלות ומתנדבות- אתן הכוח שמחזיק קהילה שלמה. אתן כוח אדיר של מנהיגות, נתינה ועשייה בבית, בעבודה ובקהילה. המשיכו להוביל, להאמין בעצמכן ולהשפיע. העיר שלנו טובה וחזקה יותר בזכותכן."


◼️ חדשות בת ים והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עוז שכטר / פרטי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של בת ים

לחצו כאן
דילוג לתוכן