השלב שמסמן יותר מכל את תחילת ההתחדשות הגיע לרחוב יצחק אלחנן ברמת השרון: חברת אזורים החלה בהריסתם של ארבעה מבני השיכון הוותיקים ברחוב יצחק אלחנן 4–10 בשכונת קריית יערים.
במבנים, המשתרעים על מתחם של כ־9 דונם, היו 108 דירות. לאחר השלמת ההריסה אמור לקום במקומם פרויקט "אזורים יערים", שיכלול 220 יחידות דיור בחמישה בניינים בני 7–8 קומות.
הפרויקט מקודם במסגרת תמ"א 38/2, והוא כולל יותר מהכפלה של מספר הדירות במתחם – מ־108 ל־220.
אלא שהדרך לדחפורים הייתה רחוקה מלהיות קצרה. כבר ב־2019 אושר הפרויקט בוועדה המקומית, אולם ועדת הערר ביטלה את האישור בעקבות התנגדויות של בעלי בתים סמוכים. לאחר מכן התנהל הליך בבית המשפט המחוזי, ובהמשך הגיעו בעלי הדירות גם לבית המשפט העליון. ב־2021 הורה העליון על דיון מחודש בוועדת הערר, וב־2022 ניתן לפרויקט אור ירוק מחודש.
בדצמבר 2025 כבר דווח על קבלת היתר בנייה לפרויקט, וביוני השנה החל שלב פינוי הדיירים מארבעת הבניינים. כעת, עם תחילת ההריסה בפועל, המתחם עובר משלב התכנון והפינוי לשלב הביצוע.
אחד האלמנטים שאמורים להישמר גם לאחר הבנייה מחדש הוא הגינה הוותיקה שבמרכז המתחם. הבניינים הישנים נבנו סביבה בצורת האות ח', והתכנון החדש של קיקה ברא"ז אדריכלים ומתכנני ערים מבקש להשאיר שטח ירוק מרכזי גם בין המבנים החדשים.
במקביל להריסה יצא הפרויקט לשיווק. לפי החברה, יוצעו בו דירות של 3–6 חדרים, לצד דירות גן ופנטהאוזים, כאשר מחירי הדירות החדשות מתחילים ב־3.7 מיליון שקל.
עבור 108 בעלי הדירות הוותיקים, מדובר בסיומו של שלב שנמשך שנים ובתחילת הבנייה מחדש. עבור השכונה, המשמעות רחבה יותר: במקום ארבעה בנייני רכבת בני שלוש קומות יקום מתחם כמעט כפול במספר יחידות הדיור, תוך שינוי משמעותי של המרקם הבנוי ברחוב יצחק אלחנן.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








