מבזקים
קטין בן 15 נעצר בבלומפילד בחשד שתקף קצין משטרה אשדוד, גן יבנה וקריית מלאכי: תרגיל חירום רחב מחר בדקו את המזווה: ריקול למוצר מזון שנמכר בישראל אשדוד: בן 17 נפצע בתאונה עם קורקינט חשמלי ראש עיריית ראש העין פנה לבן גביר: "להכיר בכל העיר כיישוב זכאי לרישיון נשק" יבנה הצדיעה לגיבורים: טקס מרגש לציון 81 שנה לניצחון על הנאצים אוהדים נעצרו לפני המשחק בבלומפילד – סכין וסמים נתפסו באוטובוס אשקלון מצדיעה למורים: עוגות, שלטים וברכות בכל בתי הספר בעיר בנימין: קטינים נתפסו “על חם” בעסקת סמים דרך טלגרם – כתב אישום הוגש החל ממחר: פיקוד העורף משנה את זמני ההתגוננות צפון בית שמש: הקואליציה מתרחבת – מהלך פוליטי שמחזק את גרינברג בעיר רמת גן ממשיכה במיגון: ממ״ד חדש הוצב במעונות התמרים ירושלים נפרדת ממנוע הפיתוח: מנכ"ל מוריה גלעד בר-אדון הודיע על פרישה אחרי מהפכת תשתיות חסרת תקדים כביש 60: נהג ללא רישיון הסיע 20 ילדים ברכב עם לוחית מזויפת – הרכב הושבת הפרקליטות דורשת להחמיר בעונשו של רונן ואזנה בפרשת ההתעללות בבני ברק בית הספר "שיבולים" במודיעין נבחר לפרויקט ארצי לחיזוק הזהות הישראלית אור יהודה חוגגת בענק: אלפי תושבים ביומיים של אירועי ל"ג בעומר "על כפיו יביא" חוזר הביתה: רמלה הנציחה את המשורר והפזמונאי יורם טהרלב ז״ל אור יהודה: משלחת בכירה הגיעה להתרשם ממהפכת הסייבר והחינוך בעיר נחנכה מרפאת שיניים קהילתית חדשה באופקים

ההורים יכולים להיות רגועים? זוהי תגובת עיריית רמלה בנוגע לתכשירי אפינפרין במוסדות חינוך

הטרגדיה שאירעה במסעדה בראש פינה, שבסופה מתה אושר דרעי בת ה-23 כתוצאה מתגובה אלרגית חריפה ללקטוז, ממשיכה להסעיר את מוסדות החינוך ועולם המסעדנות בפרט. בזמן שהחקירה נמשכת, בעיריית רמלה מעדכנים כי נרכשו בעבר לכל גני הילדים ובתי הספר בעיר מזרקי אפינפרין בהתאם לחוזר מנכ״ל.

 

המילה המרכזית שעלתה מהטרגדיה הזו היא "אפיפן" – אותו מזרק אדרנלין שעשוי היה למנוע את מותה הטראגי של דרעי, ויש כבר מי שמקדמים חוק שיחייב מסעדות להחזיק בו. נכון להיום, מוסדות ציבור אחרים (כבתי ספר או מרכזים קהילתיים) מחויבים בהחזקת מזרק עם תכשיר אפינפרין (אפיפן הוא שם גנרי שנתנה חברה מסחרית אחת, אולם בשוק קיימים סוגים שונים של מזרקים).

כידוע, על מנת לאפשר טיפול מציל חיים במקרה של תגובה אלרגית מסכנת חיים, נקבע בהוראות חוק החזקת תכשיר אפינפרין במוסדות חינוך ובמקומות ציבוריים, התשע"ח-2018 כי בכל מוסד חינוך יוחזק תכשיר אפינפרין (מזרק אוטומטי), להזרקה תוך שרירית. לחוק המלא – לחצו כאן.

מעיריית רמלה נמסר: "אנו פועלים בכל מהלך השנה להגן על אוכלוסיית האלרגיים בדגש על אוכלוסיית הילדים. יודגש כי נרכשו בעבר לכל גני הילדים ובתי הספר בעיר מזרקי אפינפרין בהתאם לחוזר מנכ״ל.

בתקופה הקרובה עתידים להגיע מזרקים חדשים בהתאם לסיום התוקף של הישנים (המזרקים מותאמי גיל). בנוסף, בהנחיית פיקוח משרד החינוך והרשות המקומית נערכו הסברים אשר רעננו נהלים בגני הילדים ובבתי הספר. בתוך כך הנחה ראש העיר, מיכאל וידל את המחלקה המשפטית לבחון קידום חוק עזר עירוני אשר יחייב הצבת מזרקי אפינפרין (אדרנלין) מצילי חיים במסעדות ובתי קפה. בנוסף עיריית רמלה תבחן כי הצבת המזרק תהיה כחלק מתנאי רישיון עסק של כל מסעדה ובית קפה הפועלים בעיר. רמלה תמשיך לפעול בכל הערוצים האפשריים, על מנת לקדם את זכותם של האלרגיים".

דילוג לתוכן