מבזקים
הרוג ושלושה פצועים בתאונה קשה בכביש 316 סמוך למיתר: שני כלי רכב התהפכו תאונה קשה בחוף הצפוני באשדוד: שני ילדים בני 4 ו – 6 נפצעו קשה בהתהפכות טרקטורון באגי זמני כניסת שבת והדלקת הנרות ויציאת השבת | 7-8 באוגוסט 2026 "ילד טוב ירושלים": גיא בטיט הוא ההרוג בתאונת האופנוע הקטלנית באילת אלימות בקו 881: נהג האוטובוס ניפץ את השמשה לעיני הנוסעים – ילדים צרחו; הנהג הושעה שבוע מטורף באשדוד: נועה קירל, עדן בן זקן, איתי לוי, רינת בר, מרגול ואגם בוחבוט – והכניסה חופשית מהסקסופון בכיתה ג' לרצועה בינלאומית: DJ Mamee2u מסתער על יוטיוב עם שיר חדש גופתו של יעקב ישראל ידיד תושב ירושלים שטבע למוות בקפריסין עושה את דרכה לישראל רכב התנגש במעקה בטיחות בכביש 90 בסמוך לעין חצבה הילדים הולכים לעוף על זה: כוכב הילדים רועיקי מצחיקי מגיע לרמלה – והכניסה חופשית נהגים באילת שימו לב: שינויים בהסדרי התנועה סמוך לבית החולים יוספטל עד סוף אוגוסט 21 מיליון שקל על "מכשול התנינים": ראש מועצת רמת הנגב תוקף – "הנגב לא צריך עוד הצגת יח"צ" בעקבות מקרי הכלבת בישראל: אשקלון מרחיבה את פעילות המניעה ומפזרת חיסונים בשטחים הפתוחים המטרו בחולון כבר משנה את השטח: המבנה שנבנה מתחת לצומת ברקת – גולדה מאיר אייפד ומדי צה"ל נגנבו מרכב באשקלון: למחרת הם אותרו בשני מקומות שונים כתב אישום באילת: אגרוף, בעיטה וניסיון להימלט מהשוטרים במועדון "הסלינה" שלוש מכירות בערב אחד: כתב אישום באילת בגין מכירת וודקה ובירה לקטינים "תביא לי סיגריה": כתב אישום נגד תושב אילת שלפי הנטען שלף סכין ואיים לדקור עובר אורח "אם היה לי אקדח הייתי יורה בו": ויכוח ליד מכונת מחזור באשדוד הסתיים בכתב אישום קבוצת גורדון תיירות משיקה שייט חגיגי לאירופה עם חני נחמיאס ויהודה אליאס
ליזה

הוויתור הוא ההצלה שלנו | הטור של ליזה ללוצשווילי

ליזה

החיים מלאים באירועים, חלקם טובים וחלקם פחות אך דבר אחד ברור: לכל דבר שמסובב לנו במשך החיים יש סיבה. אסור להיות בצער, הקושי הזה מסתובב תמיד לטובתנו, כל מה שעובר עלינו במשך היום מדוקדק לאלפי פרטים ותמיד כל הפרטים הללו באים אך ורק לטובה

 

אפתח בבשורה הכי טובה שיכולה להיות! זוכרים את יהונתן, חבר שלי בן השבע עליו סיפרתי לכם לפני מספר גיליונות? אז זהו ש…הוא מבריא! ברוך ה' השבוע הוא יצא לראשונה מבית החולים בארצות הברית אחרי אותו ניתוח מסובך שעבר. עוד כמה חודשים ונוכל להתראות בארץ. למי שלא זוכר: את הנסיך הקטן הכרתי כשהיה בן שנה ושמונה חודשים – כבר אז הוא התמודד עם מום נדיר בכבד. מרחוק הוא נראה ככל הילדים אולם מקרוב מומו ניכר עד מאוד בצהבת בעור ובלחמיות העיניים, גרד בעור, ביטוי לשקיעת מלחי מרה, צמיחה לקויה, דימומים בעור, תת-ספיגה של מזון וויטמינים ועוד. במשך שנים הוא מתמודד עם המחלה הנדירה והנה, נראה שהגיע העת לחיות. יהונתן נראה טוב, מרגיש טוב וזכה בהורים הכי טובים שיכול היה לבקש מבורא עולם, אינה ואורן יעקוביאן – מלאכים שלא עוזבים אותו לשניה. האמת? גם לי יש שניים כאלה, הורים טובים זו המתנה הכי גדולה שה' יכול לתת.

 

***

קוראים יקרים, כייף היה להתעורר בחמישי ושישי בבוקר מצלצולי הטלפון  והמסרונים שלכם. "לא קיבלנו עיתון היום", "יש עיתון?", "למה לא שלחת את המהדורה הדיגיטלית?", "הכל בסדר איתך" – אלו היו עיקר משפטי המפתח. ואני? בסך הכל יצאתי לחופשה קצרה ולא עבדתי בראש השנה. גם לי מותר, לא? אגב הגיליון בו אתם אוחזים כעת תקף גם לסוכות. העבודה על המקומון שקיבלתם באהבה כה גדולה היא גדולה ונעשית מעומק הנשמה. ולפעמים, הנשמה הזו צריכה קצת לנוח. בעוד שבועיים אשוב, עם כוחות מחודשים וסיפורים בלעדיים, זו הבטחה!

 

***

רגע אחרי כיפור נראה שהקשקושים והלרלורים של כל מיני ימשיכו. לאנשים אין מה לעשות? דיבורים ועוד דיבורים ועוד דיבורים, שמועות בלי הרף, שנאת חינם ללא תחתית, אנשים כאן מחייכים לך בפרצוף, את מסתובבת והם מדברים עליך בשטף. זה קורה בפוליטיקה המקומית המון, אחד עם השני, אחד על השני, אנשים כאן אחד בפה ואחד בלב – הנפגעים הם לרוב אנשי עשייה, שמקשיבים ליועצי אחיתופל ולא ללב הפועם שלהם ולהיגיון.

קיימת צרות עין שאין כדוגמתה והמון המון שופטים מסביבה. זה מזכיר לי דברים שכתבתי פעם על רווק בן 40 שעוד לא התחתן וזה לא אומר שמשהו דפוק בו! זו שהתגרשה, אמא לילדים ויוצאת לבלות לא אומר שהיא זולה – היא עדיין מאמינה בזוגיות. זה שהתאלמן והחליט לצאת לבר לשתות כוסית לא אומר שהוא שתיין – הוא רק רוצה תקווה, טיפה לשכוח מהמכה שנחתה עליו! זו שאנורקסית או זו השמנה  לא אומר שהן לא רוצות לעלות או לרדת במשקל – הן נלחמות מלחמה יומיומית! זו שאין לה ילדים למרות שנמצאת בזוגיות ארוכה לא אומר שהיא לא רוצה – מאחוריה טיפולים מייסרים אך אינה מצליחה, החלום שלה להיות אמא…

אפשר להביא אינספור דוגמאות אבל המסר ברור: הגיעה העת להפסיק לשפוט, לשאול בזלזול, ללעוג, להתערב ולהצביע על אחרים. לכל אדם יש את החבילה שלו – גם לעשיר הכי גדול יש צרות, גם לאשה הכי מפורסמת יש עיכובים או דאגות. תפזרו אהבה – מניסיון זה כייף גדול.

אהבה לא עולה כסף, היא באמת בחינם. תתעסקו בחיים שלכם.

שבת שלום, חג שמח וחופשה מהנה!

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן