מבזקים
שמואל גרינברג: "הבחירה ברב"ט ש' למצטיינת נשיא היא גאווה גדולה לעיר בית שמש" דרמה בדרום לבנון: לוחמי חטיבה 300 עצרו מחבל מיחידת העלית 'כוח רדואן' מזג האוויר בסימן התחממות: עלייה הדרגתית בטמפרטורות לאורך סוף השבוע דובר צה"ל: לוחמי חטיבת 'הנגב' והחטיבה הצפונית חיסלו מחבלים שאיימו על הכוחות ברצועת עזה פצוע הפיגוע ליד עפרה משחזר: "הם התחילו בלינץ', חטפתי אבנים ואיבדתי את ההכרה" חשד לרצח כפול בצומת אחיסמך: שני גברים נורו למוות ברכבם הנשיא הרצוג, שר הביטחון כ"ץ והרמטכ"ל זמיר עם 120 מצטייני הנשיא לשנת תשפ"ו ידידים אילת קיימו את תהלוכת העצמאות המפורסמת; אלי לנקרי: "אתם מסמלים עבורי את הדברים הטובים ביותר – את הערבות ההדדית והאחדות" אירוע חריג באופקים אירוע אלימות בספורטק ברחובות; 3 פצועים במצב בינוני כבאות והצלה לישראל: לוחמי האש נאבקו בשריפת ענק באתר בנייה בבת ים ובדליקה קטלנית בדירת מגורים בתל אביב בנימין נתניהו: "אנחנו ערוכים לכל תרחיש – בהגנה ובהתקפה" הפנינג הוקרה חגיגי למתנדבים, עובדים ובני משפחותיהם בקריית מד"א ברמלה צביקה ברוט הגיע לאירוע העירוני בהשתתפות ילדים עם צרכים מיוחדים: "אצלנו לא משאירים אף אחד מאחור – כולם חוגגים ביחד" תומר סלומון מגן יבנה: "כנכד לניצול שואה, אני מרגיש מחויבות עמוקה להמשיך לשאת בגאווה את הערכים והמורשת" רס״ל א', מרחובות, בטקס המשואות: "השתתפות בטקס היא הגשמת חלום ורגע מרגש במיוחד" קריית מלאכי: צעיר אותר בכביש עם חבלות בראשו ובגפיו סמוטריץ׳ ודגן רקדו בשא-נור: ״ושבו בנים לגבולם״ אירוע חמור בסמוך ליישוב עפרה שבבנימין: עשרות פורעים ערבים תקפו קבוצת מטיילים בסלעים ובאבנים מטווח קרוב הוגשה הצהרת תובע נגד תושב אבו גוש החשוד בתקיפת אחותו באמצעות סכין

הורים לתלמידי כיתות ד'? יש לנו בשורה בשבילכם

החברה העירונית רחובות מרחיבה את פעילות הצהרונים בשנת הלימודים תשפ"ד ותפעיל תוכנית פדגוגית מותאמת גם לתלמידי כיתות ד' בכל בתי הספר

החברה העירונית רחובות מרחיבה את פעילות הצהרונים בשנת הלימודים תשפ"ד ותפעיל תוכנית פדגוגית מותאמת גם לתלמידי כיתות ד' בכל בתי הספר (עד כה היו רק לכיתות א'-ג'). ההרשמה לתוכנית נפתחת היום (17.7) ותהיה פתוחה עד לתאריך 11.8.23.

ההרשמה לצהרוני בתי הספר לכיתות א'-ב', במתווה תוכנית "ניצנים" של משרד החינוך וצהרונים לכיתות ג' בכל בתי הספר בעיר ולילדי חטיבה צעירה בבתי הספר בגין, רמת אלון ויבניאלי נמצאת בעיצומה ותסתיים גם היא ב-11.8.23. 

בכל בית ספר יהיה צוות חינוכי אשר ידאג לילדים לארוחת צהריים חמה ומזינה וכן להעשרתם בפעילויות סביב תכנים משמעותיים וערכיים על פי נושאים חינוכיים שילוו את העשייה לאורך כל השנה.

להרשמה באתר החברה העירונית: bit.ly/42uz53o 

ביוזמת החברה העירונית רחובות ובשיתוף פעולה בין עיריית רחובות, מינהל החינוך והנהגת ההורים העירונית, ולאור הביקוש הרב בקרב ההורים, הוחלט להרחיב את פעילות הצהרונים בבתי הספר בשנת הלימודים תשפ"ד ולפתוח את הרישום לצהרונים גם עבור תלמידי כיתות ד', מעבר לפעילות עד כה לכיתות א'-ג'. הרחבת התוכנית נועדה לאפשר מענה חינוכי וחברתי משלים במסגרת הבית ספרית מסיום יום הלימודים ועד השעה 17:00. התוכנית כוללת: עזרה בשיעורי בית, ארוחה חמה ומזינה, חוג אנגלית, פעילויות העשרה ולמידה מותאמות והטמעת מיומנויות חברתיות. 

לתלמידי כיתות א'-ב' יופעלו צהרונים במתווה תוכנית "ניצנים", שהינה תוכנית כלל ארצית של צהרונים בסבסוד משרד החינוך. תוכנית "ניצנים" בעיר פועלת בשיתוף פעולה עם מינהל החינוך בעירייה והנהגת ההורים העירונית, וכוללת, בין היתר, הארכת יום הלימודים עד השעה 17:00 לכיתות א'-ב'.

החל משנה הבאה גם תלמידי כיתות ד' בכל בתי הספר ייהנו ממסגרת חינוכית לאחר שעות הלימודים ועד השעה 17:00, בהובלת רכזת פדגוגית ייעודית לשכבות ג'-ד'. הפעלת התוכנית לכיתות ד' מותנית במינימום 18 משתתפים בכיתה לאורך כל השנה. במידת הצורך, יופעלו כיתות משולבות לתלמידי ג'-ד' ותופעל תוכנית פדגוגית מותאמת לשכבות הגיל. ילדי חטיבה צעירה בבתי הספר בגין, רמת אלון ויבניאלי ותלמידי כיתות ג' בכל בתי הספר ייהנו אף הם מתוכנית הצהרונים. התוכנית עבור תלמידי כיתות ג'-ד' וילדי חטיבה צעירה אינה מסובסדת על ידי משרד החינוך וההרשמה הינה במחיר מלא (הסבסוד חל על כיתות א'-ב' בלבד וכפוף לשינויים של משרד החינוך). 

החברה העירונית מציעה 25 צהרונים בבתי ספר יסודיים בעיר. רכזי וצוותי החינוך בצהרונים של החברה העירונית עוברים הכשרה מקצועית ורובם עובדים בשעות הבוקר בבתי הספר. כמו כן, הצוותים משתלמים לאורך כל השנה מבחינה מקצועית, פדגוגית וחינוכית. השנה הצוותים יעברו גם הכשרה ייעודית בהנחיית מנחה מקצועי, שילווה את הצוותים בהטמעה מיטבית של תפיסת עקרונות "למידה חברתית-רגשית", לרכישת כישורים חברתיים, לפיתוח אמפתיה, לקבלת החלטות ולהתמודדות עם מצבים מאתגרים.

ההרשמה פתוחה עד לתאריך 11.8.23 באתר החברה העירונית >> bit.ly/42uz53o

אייל פרנקל, מנכ"ל החברה העירונית: "במקביל להפעלת קייטנות וצהרוני קיץ עם למעלה מ-11,000 משתתפים, החברה העירונית נערכת במרץ לשנת הלימודים תשפ"ד. אנו גאים להרחיב את פעילות הצהרונים גם לתלמידי כיתות ד' ולתת מענה חינוכי, איכותי וחיוני למשפחות רבות כל כך ברחבי העיר. אני מודה לכל השותפים במינהל החינוך ובהנהגת ההורים העירונית וכן לאגף החינוך הבלתי פורמלי ולמחלקת הצהרונים, שעושים ימים כלילות בשביל שלילדים יהיה הכי טוב שאפשר ולצוותים המסורים שמלווים ומחנכים את ילדי הצהרונים מדי יום".

אפרת צוקרמן, ראש מינהל החינוך בעיריית רחובות: "אני מברכת את החברה העירונית על כך שהיא מרחיבה את השירות המצוין של הצהרונים גם לתלמידי כיתות ד' בעיר".

צופית גולן, יו"ר הנהגת ההורים העירונית: "אנחנו מודים לחברה העירונית על ההקשבה לצורך שעלה מההורים וההתגייסות המהירה, מאחלים לכולם המשך קיץ נעים".

צילום: דוברות עיריית רחובות

דילוג לתוכן