מבזקים
נתניה: צוות הסושיאל של אבי סלמה "השתלט" על העמוד לרגל יום הולדתו ראש העין צעדה את עצמה מחדש: שבוע הסיורים שסחף תושבים עמק החולה דרום במודיעין עובר מתיחת פנים: אלו החסימות הצפויות ירושלים יוצאת מהחומות: מצעדי דגלים ב – 50 מוקדים בארץ בית"ר עילית: צעיר נעצר בחשד שפגע מינית בקטין באוטובוס טרגדיה ברהט: ילד בן 10 נהרג לאחר שנפל מגובה בחצר ביתו נוסעים בירושלים? השינוי שצפוי ברכבת הקלה ביום חמישי החזרה שריגשה את עילי בוטנר הפכה למופע בגבעתיים שבועות במדבר: הפויקה, הכוכבים והתנינים של הערבה “ראינו הרס ומוות – עכשיו רואים פריחה”: התקווה שחוזרת לנחל אשלים אשקלון מעלה ליגה: היכל הספורט שודרג בסטנדרט ליגת העל רגעי מתח באזור: שריפה פרצה בבית פרטי בזמן שהדיירים בפנים שער הנגב נגד רידוד הכוחות: “לא נוותר על ביטחון התושבים” “עורק החיים של השומרון”: כביש 55 המשודרג יוצא לדרך קבר יוסף חוזר למרכז: הדרישה לנוכחות יהודית קבועה עשן ושריפה בגן ילדים ברמת גן: הסיבה נחשפה טדי בערב סוער: אוהדים השליכו חפצים, שוטר נפצע דקירה במרכז תל אביב: גבר נפצע, חשוד נעצר במקום אשדוד: תקפו צעיר עם בקבוק בחוף – ואז הסתתרו מתחת לשמיכה התינוקת מתה אחרי 40 יום – הזהות שלה חיה 20 שנה ביהודה ושומרון
di_49792

הורים לשני קטינים מרחובות, הורשעו לאחר שהפעילו עסק לבדיקות גנטיות ללא רישיון

di_49792

בני זוג מרחובות בשנות השלושים המאוחרות לחייהם, ירצו 150 שעות לתועלת הציבור על ביצוע בדיקות גנטיות ללא רישיון וללא צו מבית המשפט, לאחר שהורשעו במספר האשמות שהוגשו נגדם.

לפי כתב האישום שהוגש בינואר אשתקד, פתחו בעל ואישה כבני 35, כיום הורים לשני קטינים, עסק שמטרתו ביצוע בדיקות גנטיות לקשרי משפחה. במסגרת פרסום העסק, הם הקימו אתר אינטרנט לעסק בו פרסמו כי ניתן להזמין ביצוע בדיקות גנטיות לקשרי משפחה תמורת תשלום. הם שלחו לבית הלקוח ערכת בדיקה הכוללת מטושים (סוובים) לצורך נטילת דגימות רוק והלקוח נדרש לשלוח אליהם חזרה את הדגימות.

בהמשך הם שלחו את הנתונים למעבדה ולאחר שקיבלו תוצאות הם שלחו אותן ללקוחות באמצעות הדואר האלקטרוני. מכתב האישום עולה כי במהלך 2013 ביצעו בני הזוג עשרות בדיקות עבור לקוחות שונים, בספטמבר באותה השנה נעצרו השניים ולפיכך הפסיקו לבצע את הבדיקות. עילת מעצרם הייתה העובדה כי הבדיקות לא בוצעו לפי צו בית משפט או בית דין רבני ועל כן עשו זאת ללא רישיון.

אישום נוסף מתייחס לבדיקה שביצעו באוגוסט 2012, במהלך התקופה חשד אב לתינוק כי הוא אינו תינוקו הביולוגי ועל כן הוא הזמין בדיקה אצל הזוג תמורת 1,700 שקלים. בני הזוג התארגנו לתת דגימת רוק אך בנוסף הם ביקשו לפגוש במבצעת הבדיקה על מנת להתרשם. הלקוחות יצרו קשר עם המבצעים ובמפגש שערכו הסבירה בעלת העסק על אופי הבדיקה.

לאחר מכן ביצעו בני הזוג את הבדיקה וכעבור שבוע נמסרו ללקוחות תוצאותיהן. מהבדיקה עלה כי האב הוא אכן אינו האב הביולוגי של התינוק. שני אישומים נוספים כנגד בני הזוג מתייחסים למקרים דומים. בני הזוג התמודדו עם סעיפי אישום של עיסוק בבדיקות גנטיות בלא רישיון, עריכת בדיקות גנטיות לקשרי משפחה שלא על פי צו וכן סיוע של בן הזוג. השופט מנחם מזרחי הרשיע את בני הזוג והשית עליהם 150 שעות לתועלת הציבור.

דילוג לתוכן