מבזקים
יצא עם אקדח לקרב על תחנת המשטרה, נפצע – ואז בחר לבנות: הסיפור של אלרואי מזעקי משדרות שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | המאמן מרמת השרון שנכנס למגרש עם שורדי הנובה: "הקבוצה שלנו בחרה בחיים" שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | ב־7:13 ניב תל צור כתב "מי יכול עלינו": דקה אחר כך נרצח – והמשפט הפך לדרך חיים שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | "אם קורה לי משהו תדעו שאהבתי את כולם": אריה חפץ נרצח בנובה, רמלה הקימה לו גינה של חיים שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | שתי מלחמות, שתי בנות 19, רחוב אחד: רחובות מחברת בין חנה לשי שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | חן זנדר הייתה רגילה לשאול את השאלות: שלוש שנים אחרי רצח אחותה, חלקן עדיין בלי תשובה שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | ענבר הימן ציירה על קירות – שלוש שנים אחרי, פתח תקווה מציירת אותה על הקירות שלה שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | ביום השלושים לסיון ינין נולדה נכדתו הראשונה, מאז ערד ממשיכה להצמיח את הזיכרון שלו שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | מסביון לנתיב העשרה: כשהעורף החליט לא לעמוד מנגד שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | 760 ימים נתניה חיכתה לאיתי חן, בית הספר שלו לא הפסיק להשאיר לו מקום שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | הוא יצא להציל חיים, הפך ללוחם ונפצע בעזה: המסע של אוריאן אברג׳ל מנתיבות שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | לפני שקראו לו, עמרי מיכאלי כבר היה בדרך: "עכשיו אני צריך ללכת להציל אנשים" שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | עידו הרוש נפל כשהגן על חבריו – שלוש שנים אחרי, מצפה רמון רצה בשבילו שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | "אני לא אמא שכולה, אני אמא שיכולה": תיקי ברזילי ממשיכה לחיות גם בשביל אושר שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | "כאן קודקוד מכריז מלחמה": אסף חממי חזר הביתה, וראש העין מגדלת דור על שמו שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | 738 ימים חיכתה קריית מלאכי ליוסף חיים. השנה הוא כבר רקד איתה בשמחת תורה שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | "אנחנו גם סבא וסבתא וגם הורים": אלי ואתי ברכה מגדלים את הילדים שגל ונאג׳י השאירו שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | אורי מגידיש חולצה מהשבי. ארבעה חודשים אחר כך היא בחרה ללבוש שוב מדים שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | גאיה לא חזרה מהנובה – שלוש שנים אחרי, קריית אונו ממשיכה לנגן בשבילה שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | זה התחיל בקבוצת ווטסאפ: חני בריגע ו־700 התושבים שהפכו לעורף של ירוחם
מבזקים
יצא עם אקדח לקרב על תחנת המשטרה, נפצע – ואז בחר לבנות: הסיפור של אלרואי מזעקי משדרות שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | המאמן מרמת השרון שנכנס למגרש עם שורדי הנובה: "הקבוצה שלנו בחרה בחיים" שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | ב־7:13 ניב תל צור כתב "מי יכול עלינו": דקה אחר כך נרצח – והמשפט הפך לדרך חיים שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | "אם קורה לי משהו תדעו שאהבתי את כולם": אריה חפץ נרצח בנובה, רמלה הקימה לו גינה של חיים שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | שתי מלחמות, שתי בנות 19, רחוב אחד: רחובות מחברת בין חנה לשי שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | חן זנדר הייתה רגילה לשאול את השאלות: שלוש שנים אחרי רצח אחותה, חלקן עדיין בלי תשובה שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | ענבר הימן ציירה על קירות – שלוש שנים אחרי, פתח תקווה מציירת אותה על הקירות שלה שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | ביום השלושים לסיון ינין נולדה נכדתו הראשונה, מאז ערד ממשיכה להצמיח את הזיכרון שלו שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | מסביון לנתיב העשרה: כשהעורף החליט לא לעמוד מנגד שלוש שנים ל – 7 באוקטובר | 760 ימים נתניה חיכתה לאיתי חן, בית הספר שלו לא הפסיק להשאיר לו מקום

הושמד אתר מרכזי של תעשיית הייצור של חמאס במרכז רצועת עזה: אוגדה 36 חשפה מפעלים ורשת מנהרות ששימשו לייצור אמצעי לחימה ורקטות

איתרנו את הפירים, השתלטנו על המרחב. השלב הבא, אחרי ביצוע חקר, להשמיד את מרחב התעשייה הצבאית של חמאס מתחת לקרקע. "הדבר הזה ימנע ממנו לייצור עוד יכולת של ירי תמ"ס למרחב ישראל".

מעל ומתחת לקרקע: איך השמידו את לב תעשיית ייצור האמל"ח של החמאס?

צוותי הקרב של אוגדה 36 בשיתוף לוחמי יהל״ם ושלדג חשפו והשמידו את לב תעשיית ייצור אמצעי הלחימה של החמאס בסמוך לציר צאלח א-דין. המרחב מורכב ממפעלים ומחרטות, עיליים ותת-קרקעיים שסיפקו תחמושת ואמצעי לחימה למחבלי החמאס.

לוחמי האוגדה איתרו עשרות פירי מנהרות שחוברו לתוואי באורך מאות קילומטרים, ביניהם, פיר בבית בכיר במערך הייצור של חמאס. המנהרות חולקו לחללים ששימשו לייצור רקטות ואמצעי לחימה. באמצעות רשת המנהור שונעו אמצעי לחימה ברחבי הרצועה.

במקביל במדור מנהור של פיקוד הדרום תכללו את כל תהליך ההשמדה – מהסנכרון בין האוגדות השונות עד הספקת ותכנון ההריסה של המנהרה. "אנחנו מפקחים על כל הפעילות ההנדסית בשטח", מסבירה רמ"ד מנהור בפד"ם, רס"ר מאיה, "אנחנו יודעים את התמונה הגדולה ובכך מבינים מה הדרך הכי טובה להשמיד".

 

"הפיקוד מעורב משלב האיתור, דרך החקר ועד ההשמדה", היא מעידה, "אני מבינה את הצורך והמשימה ומקצה את האמצעים המתאימים". כך, בשיתוף פעולה פגעו בתעשייה הביטחונית שמונעת את התעצמות חמאס ופוגעתצביכולת לשיגור רקטות ושימוש בחומרי נפץ.

במחנה אל מועאזי, בקרבת ובתוך מבנים אזרחיים, חשפו לוחמי חטיבת גולני עשרות סדנאות לייצור אמצעי לחימה ופירי מנהרות ובהם כלי נשק וציוד רב. בין נוצ'יראת לאל בורייג' איתרו לוחמי חטיבה 188 מכונות ומיכלים לייצור חומרים כימיים ומאות רקטות ארוכות טווח.

 

בנוסף, לוחמי צוות הקרב של חטיבת 'יפתח' פשטו על תשתיות טרור של גדוד אל בורייג’. מחבלי החמאס הפעילו תשתיות אלה מתוך ובסמוך למבנים אזרחיים ומוסדות שלטון. הלוחמים איתרו כספי טרור בכספות, חומרי תעמולה, מפות ואמצעי לחימה במרחב.

"בעקבות מידע מודיעיני שהיה לנו, יצאנו להתקפה כוחות צק"ח 188, כוחות חי"ר, כוחות הנדסה וכוחות שריון, להשתלט על מרחב פה במחנות המרכז", אמר מח"ט 188, אל"ם אור וולוז'ינסקי, "המרחב הזה, שנמצא בתת-קרקע, יש בו מפעל ייצור משמעותי שמשמש את מערך התמ"ס של חמאס".

 

"איתרנו את הפירים, כמו שאפשר לראות מאחורי, והשתלטנו על המרחב. השלב הבא, אחרי ביצוע חקר, להשמיד את מרחב התעשייה הצבאית של חמאס כאן מתחת לקרקע", הוא המשיך, "הדבר הזה ימנע ממנו לייצור עוד יכולת של ירי תמ"ס למרחב ישראל".

"כל יעדי התעשייה הביטחונית והצבאית, כל יעדי התעשייה הביטחונית הצבאית נמצאים פה", פירט מאו"ג 36, תא"ל דדו בר-כליפא, "זאת אומרת, אם אנחנו הולכים מצפון לדרום, סדר גדול של קילומטר 800, סדר גודל של שני קילומטר, של מפעלים, מפעלי תעשייה, בעל קרקע ובתת-קרקע".

"איך הם בונים את המפעלים? הם בעצם בונים אותם על טנצ'ר, חופרים אותם תת-קרקעי, ורצים פנימה, לתוך השטח המיושב בתת-קרקע", הוא ממשיך, "לעומקים של 20-25 מטרים, והולכים בח' כזאת אל תוך השטח הבנוי, שכל חדרי הייצור, כל אולמות הייצור, של התעשייה הכימית של הטילים, של הרקטות, של הדיוק, כל הדבר הזה נמצא בעצם בתת-קרקע, איפה? בשטח הבנוי, בתוך אולמות ייצר".

"ממש משפעל תעשייה צבאי מתחת לתת-קרקע בארבעה מוקדים שונים. מצפון לדרום ארבעה מוקדים שהמרחקים ביניהם הם סדר גודל של 300-400 מטר", מתאר המאו"ג, "יעד הזה הוא יעד אסטרגטי של החמאס, הוא יעד אסטרטגי לייצור וייצור של רקטות איכותיות ביותר לטווחים ארוכים".

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דובר צה"ל

דילוג לתוכן