מבזקים
לא חייבים להישרף בחום: מהזריחה במצדה ועד מטאורים במדבר – אירועי אוגוסט ברחבי הארץ היום ומחר באשדוד: פארק אשדוד ים הופך למתחם ענק של הופעות, ילדים וריקודים – והכניסה חופשית שומשום שלא סומן, חומר מסרטן ורכיבים שנקשרו לכשל כלייתי: שלוש אזהרות לציבור החל מ – 17 בספטמבר: הקורקינטים השיתופיים ייעלמו מרחובות חולון דרך העצמאות ביהוד נפתחה מחדש: העבודות הסתיימו מוקדם מהמתוכנן והכביש פתוח בשני הכיוונים לילה במשטרה, הרחקה הדדית – ועכשיו בת זוגו של הזמר המוכר מקריית גת שוברת שתיקה: "לא דרסתי אף אחד" העבודות בסוקולוב פוגעות בתושבים ובעסקים: מחולון יוצא שאטל חינמי חדש כבר מהיום לפני שרצים לבית המשפט: למה גישור יכול להציל לא רק כסף וזמן – אלא גם את המשפחה שאחרי הפרידה תרמיל ברמי לוי בחולון, תרמיל בבנק בבת ים וסכינים בתל אביב: בן 55 נעצר – נבדק קשר לרימון ברמלה סכין ותרמילי תחמושת הונחו בכניסה לבנקים ולרשת מזון: תושב חולון נעצר באר שבע: הסיע 18 שוהים בלתי חוקיים, התעמת איתם – ודרס אחד למוות וניסה לפגוע באחרים לילה של ירי בדרום: בן 26 נפצע באשדוד – קולות ירי עוררו בהלה בכרמית הופעה שתוכננה להערב בסימן שאלה: זמר וראפר מוכר נעצר בחשד לאלימות במשפחה מהמטבח של פוטין ונתניהו למעלה אדומים: התפקיד החדש של השף שי דייני אבל בעולם הפיוט והמוזיקה: הזמר והפייטן אבישי לוי הלך לעולמו; הלוייתו הלילה שריפה בחניון התת־קרקעי של מתחם BIG בפתח תקווה: צירים מרכזיים נחסמו, התושבים נקראים לסגור חלונות אוטובוס עלה באש בכביש 7 סמוך למחלף בית רבן – כבאי גן יבנה ואשדוד השיגו שליטה מלאה עדכון מהדקירה בדימונה: צעיר נפצע קשה – חשוד נעצר זמן קצר לאחר האירוע הרצליה: המסעדה הושחתה – הבוקר הגיע ליברמן למקום עם מסר חד תעלומה סמוך לרחובות: גופת גבר אותרה בשטח פתוח – ככל הנראה הייתה במקום במשך ימים
מבזקים

החל מ – 17 בספטמבר: הקורקינטים השיתופיים ייעלמו מרחובות חולון

עיריית חולון החליטה להפסיק את פעילות הקורקינטים השיתופיים ברחבי העיר, והחברות המפעילות יידרשו לפנות את הכלים מהמרחב הציבורי. בעירייה מסבירים כי ההחלטה התקבלה בעקבות מפגעים במדרכות ובשל הרצון לשפר את בטיחות הולכי הרגל והנגישות. ראש העיר שי קינן: "החלטנו לשים סוף לפעילות הקורקינטים השיתופיים במתכונתה הנוכחית"

מי שרגיל לפתוח אפליקציה, לאתר קורקינט שיתופי ולצאת לדרך בחולון יצטרך בקרוב למצוא חלופה. החל מ־17 בספטמבר תופסק פעילות הקורקינטים השיתופיים בעיר, והחברות המפעילות יידרשו להוציא את הכלים מרחובות חולון בהתאם להנחיות העירייה.

מדובר בהחלטה שמשנה בפועל את אפשרויות ההתניידות בעיר עבור משתמשי השירות, אך בעירייה מציבים מנגד את המחיר שמשלם המרחב הציבורי. לטענתה, השימוש בקורקינטים השיתופיים ובעיקר אופן החניה שלהם יצרו מפגעים על מדרכות וברחובות ופגעו בבטיחות ובנגישות של הולכי הרגל.

ראש העירייה שי קינן הסביר כי ההחלטה התקבלה לאחר בחינת המצב בשטח. "המרחב הציבורי שייך בראש ובראשונה לתושבי העיר. מדרכות צריכות להיות בטוחות, פנויות ונגישות להולכי רגל, לילדים, לאזרחים ותיקים ולאנשים עם מוגבלות", אמר.

קינן הוסיף: "לאחר שבחנו את המציאות בשטח, החלטנו לשים סוף לפעילות הקורקינטים השיתופיים במתכונתה הנוכחית".

המשמעות היא שלא מדובר רק בהגבלות חדשות על חניה או בצמצום מספר הכלים, אלא בהפסקת הפעילות השיתופית עצמה ברחבי חולון. ב־17 בספטמבר אמורה ההחלטה להיכנס לתוקף, ולאחר מכן יידרשו המפעילים לפנות את הקורקינטים מהמרחב הציבורי.

עם זאת, בעירייה מדגישים כי ההחלטה אינה מבטאת ויתור על פתרונות תחבורה שאינם מבוססי רכב פרטי. לצד הוצאת הקורקינטים השיתופיים, בכוונת העירייה לבחון ולקדם חלופות אחרות, ובהן הרחבת האפשרויות לשימוש באופניים.

"אנחנו לא מוותרים על תחבורה ירוקה", אמר קינן. "נפעל לקדם פתרונות בטוחים, מסודרים ונכונים יותר לעיר, ובהם שימוש באופניים".

המהלך מציב למעשה סדר עדיפויות חדש במרחב העירוני: מצד אחד הצורך באמצעי תחבורה זמינים וגמישים לנסיעות קצרות, ומנגד מדרכות פנויות ובטוחות עבור מי שהולכים בהן. בחולון החליטו שבמתכונת הנוכחית הקורקינטים השיתופיים אינם עומדים באיזון הזה.

עבור התושבים שמשתמשים כיום בשירות נותר עוד קצת יותר מחודש להיערך לשינוי. ב־17 בספטמבר, אם לא יחול שינוי בהחלטה, הקורקינטים השיתופיים אמורים לרדת מרחובות חולון.

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

דילוג לתוכן