מבזקים
הותר לפרסום שמו של חלל נוסף מהאסון בלבנון: סמ"ר ליאל כבביה, לוחם שריון בגדוד 52 הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב

הלב בוכה בשקט: נחשף שמו של סמ״ר אופק ברהנה ז"ל באנדרטה ביבנה

אמש נערך ביבנה טקס לחשיפת שמו של סמ"ר אופק ברהנה ז"ל על גבי האנדרטה העירונית לזכר בני ובנות יבנה שנפלו בשבעה באוקטובר ובמלחמת "חרבות ברזל".

אמש נערך ביבנה טקס מרגש לחשיפת שמו של סמ"ר אופק ברהנה ז"ל על גבי האנדרטה העירונית לזכר בני ובנות יבנה שנפלו בשבעה באוקטובר ובמלחמת "חרבות ברזל".

הטקס נערך במעמד ראש העיר, רועי גבאי, בני משפחת ברהנה, יו"ר יד לבנים, שמעון סילוק, מנכ"לית העירייה, יוספה חליבה, מנהל הספרייה, ציון דויד ואורחים נוספים,
במהלכו הוסר הלוט מעל שמו של אופק ז"ל והקהל עמד דום לשירת "התקווה".

סמ״ר אופק ברהנה, בן 20 מיבנה, שירת כחובש קרבי בחטיבת גבעתי. הוא נפל בקרב בצפון רצועת עזה, ב-2 ביוני 2025, במהלך פעילות מבצעית במסגרת מלחמת "חרבות ברזל". לאחר מותו הועלה לדרגת סמל ראשון. אופק, בוגר מערכת החינוך בעיר ושחקן כדורסל לשעבר באגודת אליצור יבנה, הותיר אחריו את הוריו שלמה (ממו) ולאה, אחיו ואחיותיו- אושרי, דנה, ליאם ואלין. מכריו מספרים כי אופק ז"ל היה מנהיג, ספורטאי מסור ובעל שקט פנימי, שתמיד דאג להרגיע את משפחתו גם בימים הקשים.

ראש העיר רועי גבאי אמר בטקס: "שמו של אופק ברהנה ז"ל נחקק היום באנדרטה ובלב כולנו. אופק היה בן העיר, לוחם אמיץ ואדם אהוב שבזכות גבורתו וגבורת חבריו אנו זוכים לחיות בארצנו ומייחלים ליום בו נזכה לשקט ולמנוחה. חובתנו היא להנציחו, לחבק את משפחתו לעד ולהמשיך ולספר את סיפור חייו לדורות הבאים".

יו"ר יד לבנים, שמעון סילוק, הוסיף: "האנדרטה היא מקום זיכרון וקריאה לחיים של ערבות הדדית, אהבת הארץ והמשכיות. אנו עומדים לצד משפחת ברהנה ומחזקים את ידיהם".

אביו של אופק, שלמה ברהנה, נשא דברים נרגשים: "אופק היה בשבילנו אור גדול. היום שמו מצטרף לשמות גיבורות וגיבורי העיר ואנו יודעים כי זכרו יישמר לנצח. בשם משפחתו תודה לאנשי העיר יבנה ולכל מי שמלווה אותנו ברגעים הקשים".

האנדרטה העירונית, שהוקמה לאחר אירועי השבעה באוקטובר, מנציחה את בני ובנות העיר שנפלו במתקפת הטרור ובמלחמת "חרבות ברזל". שמו של אופק ברהנה ז"ל צורף אל רשימת הנופלים, כחלק ממחויבותה של יבנה לזכור את גיבוריה לעד.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עמרם כהן

דילוג לתוכן