מבזקים
טרגדיה בירושלים: הולכת רגל כבת 70 נהרגה ברחוב רשב״א כך יציינו השבוע בבתי הספר ובגנים את 7 באוקטובר: טקסים, שיח רגשי וסיפורי גבורה שיבושי תנועה בכביש 461 והסביבה: עבודות הרכבת הקלה יימשכו לאורך כל השבוע באור יהודה, יהוד מונוסון וסביון שבועיים לפני 7 באוקטובר היא חיבקה את ליאור בפעם האחרונה: "לא ידענו שזו תהיה פרידה" יותר מ – 1,000 מנהיגים מ – 117 מדינות יגיעו לירושלים לציון שלוש שנים ל – 7 באוקטובר תשעה נעצרו בעקבות אירוע ירי באשקלון – המשטרה תבקש להאריך את מעצרם הציל שתי נשים בנובה: בן שדה ממיתר סיפר לתלמידי באר שבע על הרגעים תחת אש מחר בקריית גת: טקס הזיכרון העירוני לחללי מלחמת חרבות ברזל חשד לעבירות מין בבת 14 בחולון: בן 20 נעצר ומעצרו הוארך המשטרה פיזרה בנגב אירוע שתוכנן לכבוד אסיר ביטחוני משוחרר היום ברמלה: אליצור פותחת עונה בבית מול מכבי חיפה – הכניסה חופשית בעוד 10 ימים ההנחות נגמרות: מה יקרה ל״סל של ישראל״ בסניפי קרפור בערי האזור? מהיום: חונים בחינם בראשון לציון ונוסעים לתל אביב בלי הפקקים – אבל יש קאץ׳ 10 גנים בגדרה נקראו על שם נופלים ונרצחים – ולכל אחד נוצר איור שמספר את סיפורו אילת: רוכב קורקינט חשמלי בן 48 נפצע בשדרות התמרים – מצבו בינוני באר יעקב נערכת לחורף של הצגות: "אנדרסן וספר האגדות" ו"אליסה בארץ הנפלאות" מגיעות לעיר אשדוד מתחדשת – אבל הנתון חושף מה באמת מניע את הבנייה בעיר? הנתון החריג של יבנה: 100% מהבנייה החדשה – בהתחדשות עירונית קריית מלאכי בונה – אבל ההתחדשות העירונית עדיין לא הגיעה לשלב הביצוע 795 דירות חדשות באופקים – אבל אף אחת מהן לא בהתחדשות עירונית

המבצע הלילי שישנה את הכניסה לירושלים

3,000 קוב בטון, 300 משאיות ו-14 שעות עבודה ברצף: מחלף בייט עולה שלב בדרך לפתיחה

מבצע הנדסי לילי רחב היקף במחלף בייט במסגרת תנופת הפיתוח שמקדם משרד התחבורה בשיתוף עיריית ירושלים – השרה רגב: "אנו משקיעים בהובלת מהפכת תחבורה בבירת הנצח של עם ישראל, המקדימה את שאר המדינה ומתחברת לכל חלקי הארץ"

משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ועיריית ירושלים ממשיכים להוביל תנופת פיתוח תחבורתית חסרת תקדים בירושלים, כחלק מחזון "מחברים את ישראל" של שרת התחבורה מירי רגב. במסגרת זו, הושלמה אתמול אבן דרך משמעותית בפרויקט מחלף בייט, אחד הפרויקטים המרכזיים לשיפור הנגישות והתנועה בבירה.

ביוזמת משרד התחבורה ועיריית ירושלים ביצעה חברת מוריה, מבצע הנדסי מורכב להקמת הגשר המרכזי במחלף. העבודות כללו יציקת ענק של כ-3,000 מ"ק בטון ברצף, באמצעות כ-300 משאיות ו-8 משאבות בטון שפעלו במקביל במשך 14 שעות, משעות הערב ועד שעות הבוקר.

פרויקט מחלף בייט, בהשקעה כוללת של כ-200 מיליון שקלים, צפוי לשדרג באופן דרמטי את זרימת התנועה באזור וליצור חיבור ישיר ומהיר בין רחוב הרצוג לכביש 16, ומשם לכביש 1, וכן לדרך בגין. המחלף יהווה ציר תנועה מרכזי וחלופי שיקל על עומסי התנועה הקיימים וישפר את הנגישות לבירה וממנה.

התכנון כולל שני נתיבי נסיעה לכל כיוון, לצד שביל אופניים מוסדר, והוא משתלב באופן מלא עם פרויקט נתיב התחבורה הציבורית (נת"צ) ברחוב הרצוג, אשר צפוי להסתיים בחודש מאי הקרוב. שילוב הפרויקטים צפוי להביא לשדרוג כולל של ציר הרצוג ולחיזוק משמעותי של התחבורה הציבורית בעיר.

עם השלמת יציקת הגשר המרכזי, מתחילות העבודות להקמת הגשר השני במחלף, כחלק מרצף עבודות מואץ שמטרתו לעמוד ביעד פתיחת המחלף לתנועה מלאה עד סוף השנה.

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל') מירי רגב: "ירושלים היא לבה הפועם של מדינת ישראל, ואנו משקיעים בה מאמץ מיוחד, מתוך מחויבות עמוקה לחיזוקה ולשיפור איכות החיים של תושביה והמבקרים בה מהארץ ומכל העולם. הפרויקט הנוכחי הוא חלק מתנופת פיתוח רחבה שאנו מובילים בירושלים וכוללת את רכבת ישראל, קווי רכבת קלה, כבישים מתקדמים ונתיבי תחבורה ציבורית, ומציבה את העיר בחזית החדשנות התחבורתית בישראל. אנו מקדמים בירושלים פתרונות תחבורה מתקדמים שייושמו בהמשך בכל רחבי הארץ, כדי לחבר בין חלקי המדינה, להפחית עומסים ולהנגיש תחבורה ציבורית איכותית לכל אזרח."

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "ירושלים צומחת בקצב מהיר, והאחריות שלנו היא לוודא שיהיו תשתיות מתאימות לכלל צרכי התושבים. מחלף בייט הוא חלק מתפיסה עירונית רחבה שמבקשת לייצר עיר נגישה, מחוברת ונוחה יותר לכל מי שחי, עובד ומבקר בה. נמשיך להשקיע בכל שכונה ובכל ציר מרכזי כדי לבנות ירושלים מודרנית, יעילה ואיכותית לדורות הבאים."

מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן: "משרד התחבורה ממשיך לקדם בירושלים פרויקטים מורכבים בהיקפים חסרי תקדים, תוך שילוב בין תכנון מתקדם לביצוע מהיר בשטח. מבצע היציקה הלילי המרשים במחלף בייט ממחיש את היכולות ההנדסיות הגבוהות ואת המחויבות שלנו להאיץ את קצב הביצוע. עם השלמת הפרויקט, תושבי ירושלים והנוסעים אליה ייהנו מתשתית תחבורתית מתקדמת, יעילה ובטוחה יותר, שתשפר משמעותית את חוויית הנסיעה ותתרום לפיתוחה הכלכלי של הבירה."

מנכ"ל חברת מוריה, גלעד בר-אדון: “תנופת הפיתוח של ירושלים נמשכת במלוא הקצב גם ב-2026. מבצע היציקה המורכב בגשר, שיחבר בין מחלף בייט לכביש הרצוג, מקרב אותנו צעד משמעותי להשלמת הפרויקט ולפתיחתו בסוף השנה. לצד זאת, מקודמים באזור פרויקטים מרכזיים נוספים – בהם חניון ‘חנה וסע’ בייט, הקו הירוק של הרכבת הקלה, נת”צ הרצוג ושבילי אופניים – אשר צפויים לשנות את מפת התנועה באזור. אנו ממשיכים לפעול בעשרות פרוייקטים בעיר כדי לספק תשתיות תחבורה איכותיות לירושלים.״


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אייקון צילום

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן
דילוג לתוכן