מבזקים
מהשוק של הבוקר למוקד הבילוי של הלילה: פתח תקווה משיקה מתחם בילוי חדש אופקים: חסימות תנועה בשל הצבת מרחב מוגן במרפאה אשקלון פותחת את הקיץ: אטרקציות ב – 10 שקלים, פארק מים נודד וליגת חופים לילה לבן בתל אביב יפו: עשרות אלפים מילאו את מוקדי התרבות ברחבי העיר בשורה למפוני הדרום ועוטף עזה: הנסיעה בתחבורה הציבורית תישאר חינם עד סוף אוגוסט במעבר בית"ר: 1.4 מיליון שקלים במזומן נתפסו במונית ישראלית 30 ראשי ערים מהעולם הגיעו ללמוד ברמלה ובירושלים איך ישראל מנהלת מצבי חירום באשדוד הפכו את ההתנדבות למסלול: "שביל המעשים הטובים" נחנך בפארק לכיש גבר כבן 50 נפצע באורח קשה בלוד, הובא לבית החולים כשהוא מחוסר הכרה אלימות נגד מורה בפתח תקווה: הלימודים בבית הספר יחלו היום באיחור סוף שבוע קיצי לפנינו: מגמת התחממות ואזהרות רחצה ועומסי חום כבדים ברחבי הארץ חולון: הולך רגל נדרס על ידי אוטובוס ברחוב הלוחמים חשש כבד: מוצרי טחינה נגועים בסלמונלה שהיו מיועדים להשמדה נגנבו – משרד הבריאות באזהרה דחופה לציבור פרשת מחיות התינוקות המורעלות בירושלים: משרד הבריאות אוסר על שני סניפי "זול ובגדול" למכור מזון ותמרוקים זוג הורים ובתם התינוקת נפצעו בתאונה, סמוך לצומת מבקיעים בן 23 נפצע בינוני בתאונה באשדוד בין שני כלי רכב קבלת פנים לתינוקות החדשים: קריית אונו משיקה את Baby Ono מתחנת מד״א בתל אביב לבית העלמין בחולון: נפרדים מנצח ישראל ישראל טוב ז״ל אשדוד: פועל בן 24 חולץ מבור לאחר קריסת אדמה – מצבו קשה המרפאה הגיעה עד הבית: שורדי שואה ביהוד קיבלו בדיקות עיניים במקום מגוריהם

המסע האחרון של "רן של מיתר": רס"ר רן גואילי ז"ל הובא למנוחות

לאחר 843 ימים בשבי, הלוחם שנפל בקרב על קיבוץ עלומים חזר הביתה; אלפים ליוו אותו בדרכו האחרונה במיתר בנוכחות נשיא המדינה וראש הממשלה; אימו טליק: "בזכותך נזכרנו שאנחנו עם אחד".

סגירת מעגל לאומית וכואבת ביישוב מיתר: אלפי אזרחים, בני משפחה ומכובדים ליוו ביום רביעי האחרון את רס"ר רן גואילי ז"ל, לוחם היס"מ שנפל בקרב הגבורה על קיבוץ עלומים ב-7 באוקטובר, בדרכו האחרונה. גופתו של רן, שהוחזקה בשבי חמאס במשך 843 ימים, אותרה במבצע של כוחות צה"ל והושבה לישראל למנוחת עולמים בבית העלמין ביישוב בו גדל.

מסע הלוויה החל בשיירת כבוד ממחנה שורה, כאשר אלפי אזרחים עומדים בצדי הדרכים עם דגלי ישראל. בטקס ההספדים המרכזי במיתר השתתפו נשיא המדינה יצחק הרצוג, ראש הממשלה בנימין נתניהו, יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, מפכ"ל המשטרה רב-ניצב דני לוי וצמרת המשטרה.

רגעים קורעי לב נרשמו כאשר בני משפחתו של רן נפרדו ממנו. אימו, טליק גואילי, אמרה בדמעות: "רני אהוב שלי, אני מבטיחה לך שהרבה בזכותך נזכרנו שאנחנו עם אחד גדול וחזק. כולנו ראויים להקרבה שלך". אחותו, שירה, ריגשה את ההמונים כשתיארה את הגעגוע העצום והשמיעה הקלטה אחרונה של אחיה אומר: "אל תדאגי אחותי, הכל בסדר".

ראש הממשלה בנימין נתניהו ספד לו ואמר: "המיתר נקרע, אבל מנגינת חייו של רני תמשיך להדהד. גבורתו תהיה אבן יסוד בחומת המגן של מדינתנו". ראש המועצה המקומית מיתר, שמעון פרץ, חתם את ההספדים כשהדגיש את דמותו המאחדת של רן: "הוא היה גשר מחבר בין קצוות. עכשיו כשכולם בבית, חובתנו לקיים את צוואתו".

בטקס לקחו חלק גם האמנים עידן עמדי, שביצע את שירו "נגמר", ושי לי עטרי ששרה את "התקווה". בתום הטקס, הובא רן למנוחות בחלקה הצבאית בבית העלמין במיתר, כשהוא מותיר אחריו מורשת של גבורה ואחדות.

יהי זכרו ברוך.


◼️ חדשות הנגב – באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות המועצה המקומית מיתר

דילוג לתוכן