מבזקים
ברוך דיין האמת: אילנה כהן ז"ל, יו"ר הסתדרות האחיות והאחים לשעבר, הלכה לעולמה אילת בראש הטבלה: העיר שהפכה למכונת מיחזור – וזוכה באות “הרשות הממחזרת” של תאגיד תמיר “אשבור לך את הפנים”: תושב שדרות נאשם שאיים על בת זוגו לשעבר בהודעת וואטסאפ מערכת חירום לאומית חדשה שתנהל את חולון בזמן אמת: “קפיצת מדרגה משמעותית” אשקלון: בן 25 נפל מגובה 3 מטרים ונפצע קשה באתר בנייה גבעתיים על המפה: שורת הישגים מרשימה לנוער בעיר גן יבנה: סדרת מפגשים למשפחות שכולות חיזקה גוף ונפש רוכב אופנוע בן 30 נפצע בתאונה סמוך למחלף יבנה ראש העיר מיכאל וידל בפאנל התחדשות עירונית: "התושבים במרכז בכל שלב" אילת: נהג נתפס במהירות 194 קמ״ש ונהג נוסף עם 435 מק״ג אלכוהול ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי הוכתר ל“יקיר אולפן שפה יפה” על פועלו לקליטת עלייה גבעת שמואל עם הפנים לקהילה: כיתת הוותיקים בעיר מסכמת שנת לימודים דימונה: לופט שבו נערכה מסיבה לקטינים נסגר ל־20 יום בצו משטרתי 6 שוהים בלתי חוקיים נעצרו ברמלה: נתפסו סמים, כסף מזומן ואקדח אוויר איו"ש: 175 ק"ג דשנים נתפסו בחשד שיועדו לייצור מטענים – חשוד נעצר באר יעקב: פועל בן 51 נפצע בינוני בתאונת עבודה מסיבת טבע באמצע הלילה הסתיימה עוד לפני שהתחילה: המשטרה פיזרה אירוע בלתי חוקי סמוך לקריית גת עשור של שליטה: אור יהודה שוב הניפה את גביע מאמאנט בקעת אונו למה דגלי הגאווה מופיעים רק רגע לפני האירוע? הוויכוח החדש ברחובות אחרי שנה במנוסה: כתב אישום הוגש נגד תושב רהט בגין רצח קטין וחטיפת אחיו

המשורר, הסופר והצלם יוסף לב ממודיעין השיק את ספרו "מלב אל לב – שירים, הגיגים וצילומים"

מבין 300 שירים שכתבתי במשך חיי נבחרו שירים וגם צילומים אמנותיים מבין אלפי הצילומים שצילמתי מאז ילדותי. התגובות שקיבלתי לספר הן מצוינות.

המשורר, הסופר והצלם יוסף לב ממודיעין השיק את ספרו "מלב אל לב – שירים, הגיגים וצילומים" (גלילי הוצאה לאור), שמטרתו היא להעניק השראה ולעודד את כל מי שמתמודדים עם קשיים בחייהם באירוע חגיגי במרכז הרב תחומי מודיעין

"העבודה על הספר החדש הייתה אחד הדברים הבודדים שיכולתי לעשות במצבי. רציתי להשאיר מזכרת שתשקף את כל מה שעשיתי ואהבתי מאוד לעשות במהלך שנות חיי – כתיבה וצילום, שהשתלבו בתוכי. מבין 300 שירים שכתבתי במשך חיי נבחרו שירים וגם צילומים אמנותיים מבין אלפי הצילומים שצילמתי מאז ילדותי. התגובות שקיבלתי לספר הן מצוינות. כל מי שראה אותו עוד לפני שיצא לאור אהב אותו ונהנה מהשילוב הייחודי בין השירים לצילומים שלי. זה שילוב לגמרי לא רגיל, שיוצר ממד חדש של יצירה. את רוב חיי הקדשתי לטובת אנשים בעלי מוגבלויות, וזו אחת הדוגמאות למה שאפשר לעשות – למרות המוגבלות הפיזית. כיום אני לא יכול להילחם, לא להתאמן בג'ודו, לא לאמן וגם לא לעשות דברים שהייתי נוהג לעשות. העבודה על הספר נתנה לי תעסוקה רבה ומילאה לי את הזמן".

כך אומר המשורר, הסופר והצלם יוסף לב, תושב מודיעין, שבימים אלו יצא לאור ספרו החדש "מלב אל לב – שירים, הגיגים וצילומים" (גלילי הוצאה לאור). השירים בספר זה, המלווים בצילומים אומנותיים פרי יצירתו של יוסף לב ממקומות שונים ברחבי העולם ובישראל, נכתבו בהשראת רגעים יפים ומפגשים משמחים ומרגשים, כמו גם בעקבות תקופות מאתגרות של מחשבות ומאבקים – בעיקר בריאותיים וגופניים – איתם נאלץ להתמודד לב. מטרתו של ספר ייחודי זה היא, בראש ובראשונה, להעניק השראה ולעודד את כל מי שמתמודדים עם קשיים בחייהם, וכן להעמיק את ההבנה בקרב המסייעים להם, בני משפחותיהם וידידיהם, מכל הגילים.

אירוע השקת הספר "מלב אל לב – שירים, הגיגים וצילומים" התקיים לאחרונה במרכז הרב תחומי מודיעין בהשתתפות המו"ל של גלילי הוצאה לאור, המשורר והסופר יהורם גלילי, עורכת הלשון יונה גל, והמוזיקאים והזמרים איל אלף וניר פוראי שהופיעו באירוע עם שירים של יוסף לב שכל אחד מהם הלחין ושר.

בגיל 12 וחצי הוא חלה בשיתוק ילדים והיה משותק לחלוטין. הוא אושפז בבית חולים שיקומי והיה הנער הצעיר ביותר במחלקת המבוגרים והמבוגרות. למרות שאיבד למעלה משנה מלימודיו, הצליח יוסף להשלים את לימודיו בגימנסיה העברית בירושלים יחד עם בני כיתתו. למרות שנשאר משותק בשתי כפות רגליו הוא הצטרף לקבוצת הג'ודו הירושלמית, שהייתה אחת משתי קבוצות הג'ודו הראשונות שפעלו בארץ, ואף הצליח להגיע לחגורה שחורה ולהתאמן בכמה אומנויות לחימה נוספות. הוא סיים תואר ראשון במדעי החברה והשתלם במקצועות נוספים. את לימודיו האקדמיים הוא מימן באמצעות עבודה כעיתונאי ובעיסוקים נוספים.

לאחר שגילה שלמרות מגבלותיו הוא מצליח בקליעה למטרה, במיוחד ממצב שכיבה, החליט יוסף שגם נכים אחרים צריכים לעסוק בתחום זה. הוא לקח על עצמו לפתח נושא זה, ובהמשך סיים קורס מפקדי מטווחים, הקים מטווח במרתפו של מעון הנכים בסן-סימון בירושלים, וסייע לתכנן מתקני עזר לנכים שסייעו אפילו לנכים קשים לקלוע למטרה. הוא פיתח פעילויות גופניות לנכים, היה הראשון שאימן את נכי צה"ל ונכי פוליו בג'ודו ובאומנויות לחימה והכניס את ענף הג'ודו לעיוורים בעולם. בירושלים, פיתח יוסף פעילות ענפה לבעלי ובעלות מוגבלויות, ועל כך הוענק לו פרס העובד המצטיין מעיריית ירושלים. נוסף לכך, נשיא המדינה עזר ויצמן העניק ליוסף את פרסי "העובד המצטיין בשלטון המקומי" ו"עובד ישראל".

הצטרפו לחדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יהורם גלילי

דילוג לתוכן