המשרד להגנת הסביבה: זיקוקים יוצרים מפגעי רעש וזיהום אוויר שפוגעים בבריאות

השנה, במיוחד לנוכח מלחמת חרבות ברזל, הציבור רגיש למשמע קולות נפץ | שרת הגנת הסביבה קוראת לראשי הרשויות ולציבור להימנע מהפעלת זיקוקים

המשרד להגנת הסביבה קורא לציבור ולרשויות המקומיות, במיוחד השנה לנוכח מלחמת חרבות ברזל, להימנע משימוש בזיקוקים בערב יום העצמאות; שימוש בזיקוקים יוצר מפגעי זיהום אוויר ורעש שפוגעים בבריאות הציבור כולו, בדגש על הלומי הקרב ונפגעי החרדה וכן בבעלי החיים

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: “השנה, במיוחד לנוכח מלחמת חרבות ברזל, הציבור כולו רגיש למשמע קולות נפץ. אני קוראת לראשי הרשויות ולציבור להימנע מהפעלת זיקוקים, ובכך לחסוך פגיעה קשה נוספת בהלומי הקרב, בנפגעי החרדה, בציבור כולו וגם בבעלי החיים”

לקראת יום העצמאות ה-76 של מדינת ישראל, ועל רקע מלחמת חרבות ברזל, המשרד להגנת הסביבה פונה לראשי רשויות ולציבור ברחבי הארץ להימנע מהפעלת זיקוקים במהלך יום העצמאות. זיקוקים יוצרים מפגע סביבתי לא מוצדק הכולל רעש, ריחות ופליטה של מזהמים לאוויר. הם עלולים לגרום לפגיעה קשה בנפגעי הלם קרב, נפגעי חרדה והציבור כולו, ולפגיעה בחיות מחמד ובחיות בכלל.

הזיקוקים שבשימוש ביום העצמאות יכולים לייצר רמות קול גבוהות מאוד בעלות אופי אימפולסיבי (כלומר, רעש קצר ופתאומי) העולה מייד לרמות גבוהות ועלול להביא לפגיעה בבריאות הגוף והנפש. ארגון הבריאות העולמי ממליץ שחשיפה לרעש אצל הילדים, אפילו חשיפה רגעית, לא תעלה על 120 דציבלים בעוד שרעש מזיקוקים מגיע לרוב ליותר מ-150 דציבלים. כלומר, רעש שהוא לפחות פי 1,000 עוצמתי יותר מהסף המומלץ (דציבל עולה בסולם לוגריתמי).

לאוזן האנושית יש כמה הגנות מובנות מפני רעש. לאותם מנגנוני הגנה טבעיים דרוש זמן רב יחסית כדי להתחיל לפעול. לדוגמה, באוזן התיכונה קיים שריר שלאחר כ-200 אלפיות שנייה של קול חזק מגיב, ומצמצם במעט את העברת הקול לכיוון האוזן הפנימית. עם זאת, אף מערכת אינה מסוגלת להתמודד עם סוג הרעש של הזיקוקים, מכיוון שלא די ב-200 אלפיות שנייה כאשר מעורב רעש אימפולסיבי. לכן, בלא הגנת שמיעה מלאכותית נאותה, האוזן חשופה לגירוי מסוכן מאוד העלול לגרום לנזקי שמיעה קבועים החל מטיִנטון (צלצול תמידי באוזניים) ועד כמה רמות של חירשות.

המשרד להגנת הסביבה ממליץ לבעלי חיות המחמד להיערך לרעשי זיקוקים שעלולים להיות, למרות ההמלצות, ולהגן על חיות המחמד. כלבים וחתולים רבים מגיבים מטבעם למשמע קולות נפץ בפחד רב ובבהלה, שכן בעלי חיים רבים שומעים את רעש הזיקוקים בעוצמה חזקה יותר מבני אדם. מקור הרעש וסיבתו אינם ברורים להם גם לא פרק הזמן המוגבל שבו יקרו.

על בעלי משקים להתנהל באחריות עם בעלי החיים, להיערך מראש למפגעי הרעש העתידיים העשויים להיות בערב זה. עליהם להכניס את בעלי החיים לחללים מוגנים ככל האפשר, מבלי לפגוע ברווחתם. במסגרת זו יש להיערך לתגובת בעלי החיים העלולים להילחץ בעקבות הרעש ולהרחיק עצמים העלולים לפגוע בהם ולפצוע אותם.

אשר לפליטת מזהמים, מחקרים שנעשו בסין ובארה”ב, מדינות שבהן יש שימוש נרחב בזיקוקי דינור, מראים כי לזיקוקים תרומה לזיהום האוויר. תהליך השריפה בזיקוק גורם לפליטה של מזהמים, וגם בזיקוקים עצמם יש מתכות המייצרות את הצבעים השונים, וככל הנראה תורמות לזיהום האוויר. גם מסיבה זו, יש להימנע מזיקוקים.

 

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – ביטחוני/חירום/חריג לחצו כאן

◼️ חדש! לקבוצת חדשות הביטוח הלאומי / חברת חשמל / דלק וגז / תאגידי המים / שירותים לציבור לחצו כאן

צילום: הגנת הסביבה

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן