מבזקים
לפני זמן קצר: רקטות שוגרו מארגון הטרור חיזבאללה חוגגים עצמאות 78 בגבעת שמואל: למרות האתגרים – העיר תלבש חג גבעת שמואל חוגגת עצמאות 78 בפארק רמון ובשכונות העיר אוהדי בית״ר ירושלים פקדו את קברי 120 הנופלים והניחו צעיפי הנצחה ראשון לציון: תינוקת בת חצי שנה חולצה בשלום מרכב אשדוד מתייחדת עם זכר הנופלים: טקס מרגש במקיף ז’ בהשתתפות משפחות שכולות ותלמידים נתניה: פעוט ננעל ברכב וחולץ בשלום בליבנו לעד: אלפים מיבנה התייחדו עם זכר הנופלים בטקס המרכזי בחלקה הצבאית אשדוד נערכת ליום העצמאות: אלפי תושבים צפויים לפארקים – והעירייה מגבירה היערכות וניקיון מצטיין הנשיא מאשקלון: קמ״א נ׳ הוכר כאחד ממצטייני יום העצמאות ה-78 אשקלון מתכוננת ליום העצמאות: העיר נצבעה בכחול־לבן עם אלפי דגלים ומיצגי תאורה ברחבי העיר בין פרקים לפסוקים: חידון התנ״ך הראשון בנווה עמית יוצא לדרך בירושלים רס"ר קובי טל מאופקים נבחר לדגלן בטקס המשואות בהר הרצל באר שבע גאה: סמל שני עדי צמח תייצג את העיר בטקס המשואות בהר הרצל "הם כותבים בדם את ההיסטוריה": הטקס המרגש במקיף א’ אשדוד – והמסר החד של ראש העיר אשדוד זוכרת: טקסי זיכרון ושירי לוחמים נערכו במקביל לעצרת המרכזית – "בזכותם ובאחריותנו" היערכות שיא בדרום: המחוז הדרומי נערך לאירועי הזיכרון ולחגיגות העצמאות אילת מרכינה ראש: אלפים השתתפו בטקס הממלכתי בחלקה הצבאית רמלה שרה וזוכרת: ערב שירי לוחמים מרגש חיבר בין כאב לתקווה יצא לשליחות חסד – ונרצח בדרך: סיפורו של הרב יצחק צייגר

הנהגת ההורים העירונית רחובות מצטרפת למחאה: לא לקיים את מתווה החזרה ללימודים לכיתות ד'-ו'

אתמול (יום ג') פרסם משרד החינוך מתווה לחזרה חלקית של תלמידי כיתות ד'-ו' וחטיבות הביניים לבתי הספר.  בהתאם למתווה, כיתות ד'-ו' יחזרו לחמש שעות לימודים שבועיות בלבד! שיכולות להתרכז כולן ביום לימודים אחד, או לחילופין, להתפרש על פני חמישה ימי לימודים (שעה ביום).

המתווה המוצע אינו נותן כל סוג של מענה לתלמידים – לא בפן הלימודי, לא בפן הרגשי ולא בפן החברתי, ויתירה מכך, יישום המתווה אינו אפשרי בבתי הספר היסודיים שכבר ממצים את קצה גבול היכולות שלהם במתכונת ה"קפסולות" של תלמידי א'-ג'. בהצבעה שהתקיימה בין נציגי הנהגות ההורים המוסדיות ברחובות, הוחלט ברוב קולות להצטרף למחאת הנהגת ההורים הארצית ולקרוא להורי תלמידי ד'-ו' ברחובות שלא לשלוח את ילדיהם לבתי הספר בהתאם למתווה.

עוד פורסם אתמול מתווה לחזרתם החלקית של תלמידי חטיבות הביניים לשניים או שלושה ימי לימודים בשבוע בביה"ס, ובשאר הזמן המשך הלמידה מהבית. בעניין זה, הצביעו רוב נציגי ההנהגות המוסדיות בעיר בעד המתווה וקיומו, ולא הצטרפו לקריאתה של הנהגת ההורים הארצית שלא לשתף פעולה גם עם מתווה זה. 

החלטות הנהגת ההורים העירונית נמסרו להנהגת ההורים הארצית ולגורמים המתאימים בעיר. נציגי הנהגת ההורים העירונית ברחובות פועלים כל העת, הן במישור המקומי והן במישור הארצי, למען כלל התלמידים בעיר. צופית גולן, יו"ר הנהגת ההורים העירונית וחברת הנהלת הנהגת ההורים הארצית: "אנחנו מוקירים את צוותי החינוך בעיר ותומכים בהם, המאמץ המושקע על ידיהם בתקופה מאתגרת זו מובן ומוערך מאוד.

המתווה המוצע על ידי משרד החינוך לחזרה ללימודים של כיתות ד-ו אינו נותן מענה אמיתי לתלמידים ולצוותי ההוראה, ואף מזיק לתפיסתנו. הוא אינו מספק סדר יום, תחושה של שגרה וערך לימודי אמיתי ואף לא מענה רגשי לתלמידים. במצב דברים זה אנו מתנגדים לשתף פעולה עם המתווה".

דילוג לתוכן