מבזקים
אירוע חריג באור יהודה סיכול דרמטי בגבול המזרחי: נעצר חשוד ונתפסו עשרות כלי נשק ואמל"ח במרחב הבקעה אפס סובלנות לעבירות והפרות סדר: כוחות הביטחון מתגברים פעילות בחופי אשדוד לקראת סוף השבוע אבל כבד בספורט המקומי: מאמן הכדורגל המיתולוגי ואיש החינוך סילבן בן סימון הלך לעולמו זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול רגע לפני החופש הגדול: רחובות פתחה את הסקייטפארק הראשון בעיר בהשקעה של 5.6 מיליון שקל התראה: עומס חום כבד צפוי בבקעת הירדן ובאזור ים המלח בן 80 נפגע מרכב בחולון ופונה לבית החולים במצב בינוני המדינה תשקיע מיליונים בגנים הבוטניים: אלה הגנים באזור שלכם שיקבלו תמיכה סמוך לנס ציונה: הסיפור של החלוצה שהקימה כפר נוער קם לתחייה אחרי כמעט 100 שנה בבאר שבע לא מחכים לתיכון: תלמידי יסודי כבר בונים את פיתוחי הטכנולוגיה של המחר באור יהודה הלפיד לא רק עבר בעיר – הוא הונף לזכר עמית פרידמן ז"ל

הנתונים נחשפים: מתי הכי מסוכן לנסוע בכביש?

אחרי המעבר לשעון החורף גם הגשם כבר כאן. בסוף השבוע האחרון ירדו ממטרים ראשונים בחלקים נרחבים מהארץ. משמעות הדבר כי הכבישים רטובים וזמן החשיכה ארוך יותר ויתחיל כבר בשעות אחרי הצהריים, זמן החזרה מהעבודה וממוסדות החינוך. 

אחרי המעבר לשעון החורף גם הגשם כבר כאן. בסוף השבוע האחרון ירדו ממטרים ראשונים בחלקים נרחבים מהארץ. משמעות הדבר כי הכבישים רטובים וזמן החשיכה ארוך יותר ויתחיל כבר בשעות אחרי הצהריים, זמן החזרה מהעבודה וממוסדות החינוך. 

שעות אחר הצהריים – המסוכנות ביום. מניתוח של עמותת אור ירוק לנתוני הלמ"ס, עולה כי שעות אחר הצהריים הן השעות המסוכנות ביום, שעות שבהן מתרחשות הכי הרבה תאונות דרכים. מהנתונים שניתחה העמותה עולה כי השעה המסוכנת ביום, בה הרבה נפגעו הכי הרבה בתאונות דרכים בשנת 2023, היא 15:00-16:00 – 1,092 בני אדם נפגעו בשעה זו. 

מבחינת מגמת הנפגעים בתאונות דרכים לאורך שעות היום עולה כי בשעות הבוקר ישנה עליה בנפגעים בתאונות דרכים, מגמה אשר מתעצמת ומגיעה לשיאה בשעות אחר הצהריים. לאחר מכן מספר התאונות נמצא בירידה הדרגתית בשעות הערב. ניתן להניח כי לסיום מסגרות הלימוד בשעות הצהריים יש מקום מרכזי בעליה בהיפגעות בתאונות דרכים כמו גם החזרה מהעבודה בשעות אחר הצהריים.  

עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "שעון החורף מביא עימו גם נהיגה ארוכה יותר בשעות החשיכה. בחודשים הקרובים חזרה מהעבודה בשעות אחר הצהריים תלווה בנהיגה בחושך. נהיגה כזאת מצריכה היערכות מראש כמו גם נהיגה במהירות נמוכה ואיטית יותר. מיקוד והבנה מהן השעות המסוכנות ביום יכולות להוביל להיערכות טובה יותר של הרשויות המקומיות וגורמי האכיפה. בשעות המסוכנות יש להגביר את הנוכחות המשטרתית בכבישים, לוודא כי קיימת תאורה ושהיא פועלת כבר משעות אחר הצהריים. מיקוד פעולות מניעתיות בשעות המסוכנות יובילו לצמצום תאונת הדרכים. חלוקת המשאבים וריכוז מאמץ בשעות הקריטיות הן פעולות חשובות שיש לבצע בכל רשות".

שעות ההיפגעות בתאונות דרכים בתחום העירוני מעט שונות משעות ההיפגעות בחיבור עם הנפגעים בכבישים הבינעירוניים. מגמת ההיפגעות בתאונות דרכים נמצאת בעליה משעה 07:00 עד שעה 09:00  – ככל הנראה עקב ההגעה אל מסגרות החינוך והיציאה אל העבודה. לאחר מכן ישנה ירידה קלה בנפגעים כאשר מגמת ההיפגעות שוב חוזרת לעלות בשעות הצהריים, עם סיום המסגרות החינוכיות והחזרה הביתה. 588 בני אדם נפגעו בתאונות דרכים בין השעות 14:00-15:00 – שעת השיא במספר הנפגעים בתאונות דרכים בערים. לאחר מכן מגמת הנפגעים הולכת ופוחתת בשעות הערב.

  • מקור: למ"ס

ירושלים מסוכנת בצהריים, תל אביב יפו בבוקר ופתח תקוה בשעות הערב המאוחרות

  • 15:00-16:00 היא השעה עם מספר הנפגעים הגבוה ביותר בירושלים בשנת 2023 ובמהלכה נפגעו 108 בני אדם בתאונות דרכים. 14:00-15:00 היא השעה השנייה המסוכנת ביום עם 102 נפגעים בתאונות דרכים.
  • 11:00-12:00 היא השעה עם מספר הנפגעים הגבוה ביותר בתל אביב-יפו בשנת 2023 ובמהלכה נפגעו 63 בני אדם בתאונות דרכים. 13:00-14:00 היא השעה השנייה המסוכנת ביום עם 59 נפגעים בתאונות דרכים.
  • 16:00-17:00 ו-14:00-15:00 הן השעות עם מספר הנפגעים הגבוה ביותר בחיפה בשנת 2023 ובמהלכן נפגעו 47 בני אדם בתאונות דרכים (בכל אחת מהשעות). 13:00-14:00 היא השעה השלישית המסוכנת ביום עם 38 נפגעים בתאונות דרכים.
  • 20:00-21:00 היא השעה עם מספר הנפגעים הגבוה ביותר בפתח תקוה  בשנת 2023 ובמהלכה נפגעו 31 בני אדם בתאונות דרכים. 13:00-14:00 היא השעה השנייה המסוכנת ביום עם 26 נפגעים בתאונות דרכים.
  • 12:00-13:00 היא השעה עם מספר הנפגעים הגבוה ביותר בנתניה בשנת 2023 ובמהלכה נפגעו 37 בני אדם בתאונות דרכים. 14:00-15:00 היא השעה השנייה המסוכנת ביום עם 33 נפגעים בתאונות דרכים.
  • 12:00-13:00 היא השעה עם מספר הנפגעים הגבוה ביותר בבאר שבע בשנת 2023 ובמהלכה נפגעו 28 בני אדם בתאונות דרכים. 16:00-17:00 היא השעה השנייה המסוכנת ביום עם 26 נפגעים בתאונות דרכים.
  • 17:00-18:00 היא השעה עם מספר הנפגעים הגבוה ביותר באשדוד בשנת 2023 ובמהלכה נפגעו 31 בני אדם בתאונות דרכים. 15:00-16:00 היא השעה השנייה המסוכנת ביום עם 26 נפגעים בתאונות דרכים.
  • 15:00-16:00 היא השעה עם מספר הנפגעים הגבוה ביותר באשקלון בשנת 2023 ובמהלכה נפגעו 39 בני אדם בתאונות דרכים. 13:00-14:00 היא השעה השנייה המסוכנת ביום עם 18 נפגעים בתאונות דרכים.
  • 17:00-18:00 היא השעה עם מספר הנפגעים הגבוה ביותר בבני ברק בשנת 2023 ובמהלכה נפגעו 16 בני אדם בתאונות דרכים. 07:00-08:00 היא השעה השנייה המסוכנת ביום עם 14 נפגעים בתאונות דרכים.
  • 11:00-12:00 היא השעה עם מספר הנפגעים הגבוה ביותר ברמת גן בשנת 2023 ובמהלכה נפגעו 20 בני אדם בתאונות דרכים. 09:00-10:00 היא השעה השנייה המסוכנת ביום עם 17 נפגעים בתאונות דרכים.

תנאי הנהיגה בשעות החשיכה והלילה משתנים בהשוואה לנהיגה בנהיגה בשעות היום כאשר יש אור. יכולת הראיה יורדת בשעות הערב והלילה וקשה יותר להבחין במשתמשי דרך פגיעים כמו הולכי רגל, רוכבי אופניים ורוכבי אופנועים וקטנועים. מרחק הראיה הולך ומתקצר ואיתו גם נפגעת היכולת להגיב למצב חירום. ההשפעה הברורה ביותר של נהיגת לילה היא הירידה בכושר הראיה.  בנוסף לכך, המעברים בין נהיגה באור ובנהיגה בחושך עלולים להקשות על הראיה  – לוקח לעיניים זמן להתרגל לחושך לאחר שהייה במקום מואר או לאחר נסיעה בכביש מואר. בחושך קשה יותר להעריך מהירות ומרחק ואובייקטים עשויים להיות קרובים יותר או כאלו המתקרבים במהירות יותר מאשר יכולת הנהג להעריכם. שעות החשיכה הן שעות שבהן הגוף מכין את עצמו לשינה, בעיקר אחרי יום עבודה. עייפות נהגים וישנוניות הן סיבות מרכזיות להיפגעות בתאונות דרכים בלילה. 

שימוש בתחבורה ציבורית יכול להיות פתרון טוב וחלופה לנהיגה בשעות החשיכה. כאשר חשים עייפות בנהיגה, שתיית כוס קפה ומנוחה קצרה עשויים להוות פתרון טוב ובטוח לנהיגה בעייפות בשעות.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן