מבזקים
השב"כ וראש עיריית אילת מרגיעים: "אין התרעה קונקרטית לעיר, אילת מוגנת וערוכה לעונת הקיץ" אירוע רפואי בנגב: כ-15 תצפיתניות לקו במכת חום במהלך פעילות שטח בתוך יממה: זק״א פעלה בשתי זירות טראגיות בארה״ב – גופות ישראלים יוטסו לישראל בן 30 נפצע באירוע אלימות בתל אביב גבעת שמואל חוגגת ספרות: עשרות השתתפו בערבי “מה קורא?” עם יוצרים מקומיים פסטיבל המתגייסים חוזר לגני יהושע: מאות צעירים צפויים להגיע – רכבת ישראל מתגברת שירותים הכסף הקדוש אותר: כלי כסף בשווי 120 אלף שקל שנגנבו מבית כנסת בבני ברק נמצאו מוסתרים מודיעין מכבים רעות: כך מנסות לגרום ליותר נערות לבחור בהייטק כבר בחטיבת הביניים עשרות ואפילו מאות שקלים לכרטיס: איפה באמת כדאי לקנות כרטיסים למופעי הקיץ? דמי ההבראה בדרך לעלייה: מיליוני עובדים עשויים לקבל מאות שקלים נוספים בשנה אשקלון: פועל נפצע בינוני במהלך עבודתו ברחוב צה"ל 47 דוחות בשבוע: המבצע הדרמטי של עיריית מודיעין נגד עבירות שמטרידות את התושבים כך נראית העיר של 2050: תלמידי מודיעין הפתיעו עם חזון עתידני בתוך מיינקראפט יהוד מונוסון: אחרי שנים של מצוקת קבורה, עשרות חלקות ייפתחו למכירה לתושבי העיר נס וסטילה יופיעו בירושלים לבני נוער ממשפחות מילואימניקים: “רגע של שמחה בתוך התקופה הקשה” מאות בני נוער הסתערו על יריד התעסוקה בבת ים: כך הם מצאו עבודה כבר לקיץ הקרוב משקה ראשון על חשבון העירייה: תל אביב משיקה את "ותיקים על הבר" לבני 60+ העירו להם על הנהיגה – ונענו בדקירות: כתב אישום חמור נגד שני צעירים מבאר שבע 500 בעלי עסקים, AI וסטנד-אפ: כך נראתה ועידת העסקים הגדולה של אילת למרות המצב העולם מגיע לירושלים: 76 אתלטים מ – 29 מדינות יתחרו בגרנד סלאם הבינלאומי

הפחתת חרדה לפני ניתוח: שימוש מתקדם במשקפי VR באסותא צפו בסרטון

המערכת שפיתחה החברה כוללת חוויות מציאות מדומה מרגיעות, מותאמות לפי גיל הילד ובכמה שפות, שמטרתן להפחית חרדה לפני טיפולים, בדיקות, וחיסונים. החוויה כוללת בין היתר תרגולי נשימה, משחקים אינטראקטיביים – שמסייעים להסיח את הדעת ולשפר את התחושה הכללית של הילד לפני פרוצדורות רפואיות. 

כדי לסייע בהפחתת מתח וחרדה לפני ניתוחים, החלו באסותא מרכזים רפואיים להטמיע שימוש במשקפי VR בקרב ילדים ובני נוער. השימוש ב-VR לעניין זה הוכח כיעיל במחקרים המוכרים בספרות.

מדובר בשיתוף פעולה עם הסטארטאפ הטכנולוגי הישראלי ARVR, המתמחה בפיתוח תכנים אינטראקטיביים במציאות מדומה(VR) לילדים ולצוותים רפואיים.

המערכת שפיתחה החברה כוללת חוויות מציאות מדומה מרגיעות, מותאמות לפי גיל הילד ובכמה שפות, שמטרתן להפחית חרדה לפני טיפולים, בדיקות, וחיסונים. החוויה כוללת בין היתר תרגולי נשימה, משחקים אינטראקטיביים – שמסייעים להסיח את הדעת ולשפר את התחושה הכללית של הילד לפני פרוצדורות רפואיות.

מיכל מנשה פרינץ, ראש אגף שירות וחווית המטופל, אסותא מרכזים רפואיים: "כשהילדים שלנו באסותא מגיעים לניתוח ועומדים בפני פעולה עם הרדמה, חשוב לנו להפוך את הרגעים האלה לפחות מפחידים ומלחיצים,ככל שניתן. משקפי ה-VR הם לא רק טכנולוגיה – הם תורמים רבות להפגת מתחים וליצירת מעטפת של תמיכה ורוגע. זו עוד דרך שבה אנחנו באסותא מציבים את המטופלים במרכז,גם את המטופלים והמטופלות הקטנים ביותר".

אמיר רוזנצוייג, מייסד וראש תחום הטכנולוגיה של ARVR: "הבאנו את התכנים האלה לעולם מתוך צורך שעלה מהשטח – ילדים מפוחדים, הורים לחוצים, וצוותים רפואיים שרוצים לעזור – אך חסרים כלים. המציאות המדומה מאפשרת יצירת חוויה חיובית ומרגיעה, גם במצבים רפואיים מלחיצים".

לארה מלר, מנהלת הפיתוח העסקי וקשרי המשקיעים:  "השיתוף פעולה עם רשת אסותא מהווה צעד משמעותי בהנגשת הטכנולוגיה שלנו לכל ילד, בכל שפה, ובכל מקום. אנו כבר פועלים להתרחבות גם מעבר לים".

הצטרפו לחדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות אסותא

דילוג לתוכן