מבזקים
תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון "אתה מת, אני אתפוס אותך": נהג מאשקלון מואשם בגין איומים על פקחים ונהיגה מסכנת חיים בן 47 מב"ש איים "לערוף את ראשו" של בן זוג גרושתו קיבוץ גבולות: בעלת כלב בת 69 מואשמת לאחר נשיכה שגרמה לחבלה לתושב הקיבוץ אם צעירה מאשקלון נתפסה עם מאות כדורי סמים ברכב כשבתה התינוקת עמה באר שבע: בן 72 נאשם בגניבת טלפון נייד מגרנד קניון בעיר "אהרוג אותך כשאתה ישן": ויכוח בין אחים בב"ש הסתיים בקטטה אלימה ופציעות קשות

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

לצד היין, יפעלו במתחם דוכני אוכל גליליים בדגש על תוצרת חקלאית מקומית, בית קפה, ודוכנים של אמנים מקומיים. מתחמי ישיבה באווירה רגועה יאפשרו למבקרים להתרווח, לשוחח ולהאזין למוזיקה חיה בלב הלילה.

פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.

יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות.

למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמוע סיפורים אישיים מהכרם ועד הבקבוק, ולחוות את העשייה המקומית מקרוב.

בין המשתתפים: יקב TERRA NOVA, יקב היוגב 8, יקב האגם הצפוני, יקב אבוהב, יקב כישור, יקב פדלשטיין, יקב כרמל, יקב לטם האורגני, יקב רקאנטי, יקב פלורה, יקב סימון, יקב תבור, יקב צפת, יקב אביתר, יקב מיתב, יקב האור הגנוז, יקב מירון, יקב להט, יקב ג'וליה ויקב שאטו רמו. אליהם מצטרפות מזקקת באסל, מזקקת אולגר, וכן יקבים ייחודיים כמו PASEK וASHKAR  רבים מהיקבים אינם משתתפים דרך קבע בפסטיבלים גדולים, והפסטיבל מהווה עבורם – ועבור הקהל – רגע נדיר של חיבור ישיר, טעימה וגילוי.

לצד היין, יפעלו במתחם דוכני אוכל גליליים בדגש על תוצרת חקלאית מקומית, בית קפה, ודוכנים של אמנים מקומיים. מתחמי ישיבה באווירה רגועה יאפשרו למבקרים להתרווח, לשוחח ולהאזין למוזיקה חיה בלב הלילה.

במרכז הליין המוזיקלי של הפסטיבל יעמוד מופע ייחודי וחד-פעמי: "משבלול עד לול" – ערב נוסטלגי ומרגש בהובלת דורי בן זאב וחברים, עם אירוח של מיקי גבריאלוב. זהו מופע שנכתב והופק במיוחד עבור הפסטיבל, ויוצג בו לראשונה ובבלעדיות. מיד לאחריו תיפתח רחבת הריקודים למסיבה חיה עם DJ מקומי שתימשך אל תוך הלילה.

""פסטיבל היין הגלילי בראש פינה הוא אירוע תרבותי מהמעלה הראשונה, שמזה שנים מציב את המושבה על מפת היין והקולינריה של ישראל," אומר מוטי חטיאל, ראש מועצת ראש פינה. "לאחר שנה של הפסקה, אנו שמחים להשיב את הפסטיבל למרכז הבמה – באירוע שמכבד את עשייתם של יקבי הבוטיק, החקלאים והיצרנים מהאזור, ומחבר בין מסורת לחדשנות. אני מזמין את הציבור הרחב מכל קצוות הארץ להגיע לראש פינה, לקחת חלק בחוויה תרבותית עשירה, ולהתרשם מהייחודיות שהגליל מציע – בכוס היין, בטעמים המקומיים ובאווירה שאין לה תחליף."

כל רוכש כרטיס יקבל כוס יין מהודרת מבית "סופרנה", שתלווה אותו בין הדוכנים ותאפשר טעימות חופשיות לאורך כל הערב. הכניסה מגיל 18 ומעלה בלבד.

 הצטרפו לחדשות תרבות, בילוי ופנאי בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: תיירות בגליל

דילוג לתוכן