מבזקים
דיווח: הושג הסכם בין ארה"ב לאיראן כולל הפסקת אש בלבנון; טראמפ טוען שנתניהו תומך במתווה דריכות שיא: כוננות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לשיגורים מאיראן מרכז רצועת עזה: מחבל חוסל, שניים נוספים נפגעו ואחד נעצר לאחר היתקלות עם לוחמי סיירת חרוב איראן מאיימת, טיסות בוטלו והמרחב האווירי באיראן נסגר: תמונת המצב המלאה ברסלר בתל אביב: "אסור לחזור על הטעות שעשינו אחרי ממשלת השינוי" לוחמי האש חילצו לכוד משריפה במחסן בקומה מינוס 1 בבניין באילת עדכון מיוחד: שינוי במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף; גם ההופעות של עומר אדם ואייל גולן בוטלו נוער רחובות יוזם ומנצח את האלימות: כ-100 תלמידים פיתחו מיזמי חדשנות בהאקתון עירוני תערוכה חדשה בגבעתיים תתרום את כל ההכנסות לשורדי השואה ירושלים בפסגה, ואיפה רחובות ואשדוד נמצאות? אלה הערים שמובילות את תרומות הדם בישראל כתב אישום חמור בירושלים: עובד מלון ניצל קטינה שפונתה בעקבות מלחמה – וביצע בה עבירות מין מרדף באשקלון: כך סוכלה גניבת רכב בצומת סילבר – חשוד אחד נעצר, השני נמלט לראשונה: טיפולי NLP יוצעו במרפאת 'מכבי טבעי' בבאר שבע לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא מבצע רחב ברהט: 12 שוהים בלתי חוקיים נעצרו בסוף השבוע תערוכת אמנות רחוב של תלמידי תיכון בקריית אונו מציפה את הסוגיות שמעסיקות את בני הנוער כתב אישום חמור: ירי לעבר רכב בלב תל אביב – הנאשמים מאור יהודה נתפסו במלון יוקרתי אקדח גלוק, אפודים קרמיים ואמצעי הסוואה: המשטרה חשפה מצבור אמצעי לחימה ברמלה "אם כל אחד ייקח איתו משהו אחד מיוסי – הוא יגיע רחוק": תוכנית המנהיגות לזכר לוחם השב"כ שנפל ב-7 באוקטובר הגיעה לסיומה חושבים שאתם לא יכולים לחסוך? הרצאה ברחובות מבטיחה: כך תשאירו לפחות 2,500 שקל בחודש בכיס

הפרוייקט של חן קרופניק: נשות יבנה מתגייסות ותורמות

דווקא בעידן הטכנולוגי המתקדם בו אנחנו חיים כשיש שפע ומבחר מגוון מכל הבא ליד – התחלנו להבין שבכדי לשמור על הסביבה שלנו בהווה ובעתיד לא מספיק למחזר אלא צריך לצמצם צריכה. למרות המבצעים האינסופיים, הדור החדש של הרבה מכשירים והמבחר הרב- רבים החלו לעשות דין וחשבון בביתם, לעבור על מה שיש ברשותם, להעביר הלאה את מה שהם לא חייבים בכדי להתקיים ולצמצמם באופן משמעותי את הקניות שלהם. צורת ההתנהלות החדשה לא מחייבת לחיות בסגפנות אבל מאפשרת גם מרווח נשימה כלכלי וגם מנרמלת קבלת מוצרים יד שניה במקום לרכוש אותם.

לפני כמה שנים החלה חן קרופניק, תושבת העיר יבנה לאסוף בגדים מאחיותיה וחברותיה – לקחת לה ולילדים את מה שהתאים ולהעביר הלאה. לאחר שראתה שיש ביקוש רב לבגדים יד שנייה בעיקר עבור ילדים הגדילה את הפעילות והחלה לאסוף בגדים – למיין, לכבס, ולסדר לפי מידות. עד מהרה נוצרה אצלה רשימה של משפחות לפי גילאי הילדים והמידות אליהם העבירה את הבגדים. בתקופת הקורונה גדל הביקוש לקבלת פריטים נוספים כמו מוצרי טיפוח, משחקים וספרים. כמו כן משפחות רבות נזקקו לא רק לאוכל לארוחות החג אלא לאוכל ליום יום. מכיוון שמדובר באישה אחת ולא בעמותה או מוסד רשמי לקחה על עצמה להתחייב למספר משפחות בלבד ולספק מענה לבקשות חד פעמיות לפי הצורך והיכולת. לרשימת המשפחות המבקשות לקבל מוצרים התגבה רשימה של משפחות המעוניינות להעביר הלאה מוצרים וכך נוצר מעגל יד שניה ותרומה שפועל באופן רציף וקבוע.

במקביל לפרויקטים כמו איסוף תחפושות לעשרות ילדים בפורים האחרון לפי בקשתם והגשמת משאלתם להתחפש למה שרצו ואיסוף סלי מזון למשפחות נזקקות בערב פסח, פרויקט העברת הבגדים הינו פרויקט קבוע שאינו פרויקט רק של תרומה אלא של צמצום צריכה ורכישה של עוד פרטי אופנה שלא ייעשה בהם שימוש. הבגדים שנאספים עוברים מיון קפדני של כתמים, קרעים ואיכות, מסודרים לפי מידות, מקופלים בצורה מאורגנת ונמסרים באופן פרטי. הפרויקט האחרון שהתקיים השבוע היה איסוף מוצרי טיפוח, איפור ובשמים לנערות במעון לנערות בסיכון. ההתגייסות של נשות העיר היתה מדהימה ובמשך השבוע נאספו עשרות מוצרים חדשים או כאלה שנעשה בהם בקושי שימוש שנועדו לשמח את אותן נערות.

אין ספק שניתן להרגיש בקבוצות השונות בעיר את ההבנה של אנשים ושל הנשים בפרט לכך שהיום ניתן בהחלט להעביר הלאה את מה שכבר לא לובשים או משתמשים ובמקביל לקבל מאחרים את מה שהם לא צריכים וכך לייצר מעגל של נתינה וקבלה שכולם נתרמים ממנו.

במידה ואתם זקוקים לסיוע כלשהו, או מעוניינים לתרום- צרו עמה קשר בטל' 0528848286

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן