מבזקים
בנימין נתניהו חושף: "עברתי טיפול מוצלח בגידול ממאיר בערמונית – אני בריא לחלוטין" תאונה מבצעית בלבנון: שני לוחמים נפצעו בינוני נתניהו חושף: סרטן הערמונית וטיפול מוצלח אירוע חריג באשדוד: ירי באוויר אחרי תאונת דרכים קרב בשמיים: כטב״ם הופל בלבנון – יירוט בצפון סוכן קטין חשף מכירת אלכוהול לקטינים ב-8 בתי עסק בחולון רוכב טרקטורון כבן 35 נפצע קשה בתאונת שטח סמוך לקריית גת היערכות משטרתית רחבה לקראת המשחק בין הפועל באר שבע לבית"ר ירושלים דרום תל אביב: שני אחים נעצרו בחשד לסחר בסמים – עשרות אלפי שקלים במזומן נתפסו יבנה משקיעה בדור הבא: מרכז חדש לגיל הרך יוקם בעיר רחובות: עבודות לילה והסדרי תנועה זמניים בעקבות הקמת המטרונית הכחולה בת ים: שני נפגעים קל בתאונת דרכים ברחוב הקוממיות שאלות ותשובות בנושא זוגיות ומשפחה זמני כניסת שבת וצאת שבת חיפושים נרחבים אחר צעירה מחולון; נראתה לאחרונה בבית החולים שיבא אירוע אלימות בבאר שבע הסתיים במותו של בן 19 תושב לוד נעצר בחשד שהחזיק בביתו אמצעי לחימה בלתי חוקיים וסמים מסטארטאפים ועד NVIDIA: שבוע המצוינות בראשון לציון בלי משפחה, בלי מלווים: קריאה להגיע ללוויה באשקלון פרץ לרכבים בתל אביב – ונתפס בתוך זמן קצר

הצהרה מפתיעה של שר הביטחון יואב גלנט: "צריך לעצור בעת הזו את תהליך החקיקה"

גלנט: "צריך לעצור את ההפגנות והמחאות – ולהושיט יד להידברות. צריך לעצור מיידית כל גילוי של סרבנות המכרסם בכוחו של צה״ל, ופוגע במערכת הביטחון"

הצהרה מפתיעה של שר הביטחון יואב גלנט:

בראשית דברי, אני רוצה לשלוח איחולי רפואה שלמה לנפגעים בפיגוע הערב, ולחזק את בני המשפחות. חיילי צה״ל ניצבים יומם וליל על משמרתם, אני מגבה אותם ומחזק אותם. מערכת הביטחון תגיע ותבוא חשבון עם המחבלים.

אזרחי ישראל, ביטחונה של מדינת ישראל הוא משימת חיי. לאורך חיי הבוגרים אני עוסק בו יומם וליל. בשליחות מדינת ישראל, במדי צה"ל, סיכנתי את חיי עשרות פעמים. וגם עתה, למען מדינת ישראל, אני מוכן להסתכן ולשלם כל מחיר

מתוקף תפקידי כשר הביטחון של מדינת ישראל, אני אומר כאן: האיומים סביבנו גדולים, בזירות רחוקות וסמוכות. איראן קרובה מאי פעם ליכולת גרעינית צבאית, הטרור הפלסטיני גובר, והזירה הצפונית מתעצמת ורוחשת. בימים אלו, יותר מתמיד, אנו ניצבים בפני אתגרים ביטחוניים חסרי תקדים.

צה״ל הוא צבא מעולה, נכון למשימותיו, ומקור גאווה למשרתים בו ולכל עם ישראל. יחד, בכוחות משותפים, נוכל לכל אתגר, בכל עת.

אבל, בשבועות האחרונים נפל דבר – אני פוגש את המפקדים ואת הלוחמים, לקראת מבצעים, בסיורים, בשטחי האימונים, ובחדרי התדריכים. אני שומע את הקולות העולים מהשטח, ואני מודאג.

האירועים המתרחשים בחברה הישראלית, אינם פוסחים על צבא ההגנה לישראל – מכל עבר, עולות תחושות של כעס, כאב ואכזבה, בעוצמה בה לא נתקלתי מעולם. אני רואה כיצד מקור עוצמתנו הולך ונשחק.

כשר הביטחון של מדינת ישראל, אני אומר בצורה הברורה ביותר – השסע ההולך ונפער בחברה, חודר אל תוך צה״ל ואל גופי הביטחון. זו סכנה ברורה, מיידית ומוחשית לביטחון המדינה. לדבר הזה לא אתן את ידי.

אני איש ימין, חבר בתנועת הליכוד, מאמין בעקרונותיה ומחויב לערכיה – המציבים את מדינת ישראל מעל לכל.

אומר לכם כאן הערב – כפי שאני אומר שנים ארוכות, צריך שינוי במערכת המשפט. מארג היחסים בין הרשות השופטת, לבין הממשלה והכנסת דורש איזון. זה יחזק את הדמוקרטיה, ויגביר את אמון הציבור.

ועם זאת, שינויים משמעותיים, לאומיים, עושים בהידברות ובשיח.

בערב הזה, אני חושב על דור המייסדים של ישראל. על אימי פרומה, פליטת שואה שהעפילה לארץ על סיפון האוניה אקסודוס. אני חושב על הוריה של רעייתי קלודין, אשר עלו ארצה ממרוקו בדרכים עקלקלות.

אסור לנו לפגוע באחדות העם. אסור שיהיה ספק בליבן של האימהות השולחות מחר את בניהן ובנותיהן לצה״ל.

ניצחונו של אחד הצדדים, באולמות הכנסת או ברחובות הערים, הוא הפסדה המובהק של מדינת ישראל.

עלינו להניח בצד את השאלות "מי התחיל" ו"מי צודק", ולהוביל תהליך לאומי מאחד ומשתף, שיחזק את מדינת ישראל, וישמור על כוחו של צה״ל.

בימים ובשבועות האחרונים, בשיחות ובדיונים מאחורי הקלעים, הצגתי את תמונת המצב הביטחונית, ביקשתי, נימקתי והבהרתי – בעת הזו, חייבים לעצור את התהליך כדי שנוכל לשבת ולדבר.

אבל עכשיו, אני אומר זאת בקולי, באופן פומבי – למען ביטחון ישראל, למען בנינו ובנותינו: צריך לעצור בעת הזו את תהליך החקיקה – לאפשר לעם ישראל לחגוג יחד את חג הפסח ואת יום העצמאות, ולהתאבל יחד ביום הזיכרון וביום השואה. אלו ימים קדושים עבורנו.

צריך לעצור את ההפגנות והמחאות – ולהושיט יד להידברות. צריך לעצור מיידית כל גילוי של סרבנות המכרסם בכוחו של צה״ל, ופוגע במערכת הביטחון.

למען ביטחוננו, למען אחדותנו, חובתנו לשוב אל זירת ההידברות,ולזכור כי אנשים אחים אנחנו.

ה׳ עוז לעמו ייתן, ה׳ יברך את עמו בשלום.

צילום: יורם לוי-מערכת חדשות גו אייטם

דילוג לתוכן