מבזקים
סוכן קטין חשף מכירת אלכוהול לקטינים ב-8 בתי עסק בחולון רוכב טרקטורון כבן 35 נפצע קשה בתאונת שטח סמוך לקריית גת היערכות משטרתית רחבה לקראת המשחק בין הפועל באר שבע לבית"ר ירושלים דרום תל אביב: שני אחים נעצרו בחשד לסחר בסמים – עשרות אלפי שקלים במזומן נתפסו יבנה משקיעה בדור הבא: מרכז חדש לגיל הרך יוקם בעיר רחובות: עבודות לילה והסדרי תנועה זמניים בעקבות הקמת המטרונית הכחולה בת ים: שני נפגעים קל בתאונת דרכים ברחוב הקוממיות שאלות ותשובות בנושא זוגיות ומשפחה זמני כניסת שבת וצאת שבת חיפושים נרחבים אחר צעירה מחולון; נראתה לאחרונה בבית החולים שיבא אירוע אלימות בבאר שבע הסתיים במותו של בן 19 תושב לוד נעצר בחשד שהחזיק בביתו אמצעי לחימה בלתי חוקיים וסמים מסטארטאפים ועד NVIDIA: שבוע המצוינות בראשון לציון בלי משפחה, בלי מלווים: קריאה להגיע ללוויה באשקלון פרץ לרכבים בתל אביב – ונתפס בתוך זמן קצר נהגים ברחובות? הרחוב הזה ייסגר ביום ראשון רק ליומיים: ציר 10 נפתח למטיילים בדרום שישי חי בסוקולוב: מוזיקה, פסלים חיים ורחוב אחד שמתרומם המהלך התעשייתי הגדול בנגב מקבל חיזוק מנמל אשדוד טרגדיה בפתח תקווה: עובד פיצה בן 21 נדקר למוות אחרי שהעיר לנערים

הצהרה מיוחדת של ראש הממשלה: "מוסדות הפנאי ייסגרו"

ראש הממשלה מוסר הצהרה על הצעדים החדשים בנוגע להתמודדות עם התפשטות הנגיף. המשטרה הודיעה על היערכות למצב חירום: "מה שלא חיוני יישאר סגור". הצעדים החל ממחר: גני הילדים יסגרו, כל מקומות הפנאי והבילוי ייסגרו, אין התכנסות למעלה מ-10 אנשים, מקומות עבודה  יפעלו עם עדיפות לעבודה מהבית.

רה"מ אמר כי "אנחנו עדיין בעיצומו של משבר בינלאומי. הקרב הוא קודם כל הקרב על החיים והקרב הוא כמובן על הבריאות של הציבור. הנשיא טראמפ הכריז מצב חירום בארה"ב, הבורסות עולות ויורדות. המדינות מאמצות אחת אחרי השנייה את ההחלטות שאנחנו קיבלנו. יש תוחלת למאמצים שלנו".

"זה אירוע מתגלגל, המחלה משתנה. אני בקשר עם מנהיגים, אנחנו מנסים כל הזמן להקדים את המחלה ואת העולם, בסך הכול אנחנו עושים את זה. אנחנו חייבים להתקדם עם התפתחות האירוע. אנחנו נערכים תוך כדי תנועה ולכן כל יום-יומיים אנחנו מביאים את ההחלטות החדשות. זה לא זבנג וגמרנו, אני מעריך שיש לנו אפשרות לא רק להתגבר על המשבר אלא גם לנצח את הנגיף. זה מחייב את כולנו לעבור לשגרת חיים חדשה למשך הזמן הדרוש ולהיערך שוב בצעדים שיאפשרו לנו להגביל את קצב ההתפשטות של המחלה להבטיח שמערכות הבריאות שלנו עומדות בנטל".

נתניהו המשיך, "היעד כאן זה הצלת חיים. אנחנו יכולים לנצח אותו וזה תלוי בצעדים של כל אחד מכם אזרחי ישראל וכן עלינו לעשות הכול כדי לא לדביק ולא להידבק. האויב הוא בלתי נראה ואנחנו רוצים לאתר אותו. קודם כל עלינו לאתר את החולים ואנחנו מפעילים את כל האמצעים שבידינו, אמצעים דיגיטילים שקיבלנו למען מאבק בטרור. אין ברירה, אנחנו עומדים בפני מלחמה שדורשת צעדים מיוחדים, הצעדים לא פשוטים והיא דורשת פגיעה מסוימת בפרטיות".

בהערכת מצב שהתקיימה במשטרת ישראל נאמר כי הממשלה צפויה להכריז על מצב חירום במשק ועל הפחתת הפעילות. במשטרה אמרו כי "המשמעות בהקטנת פעילות המשק הנה הפעלת מעין סגר נושם: מה שלא חיוני יישאר סגור. המקומות הפתוחים יהיו פתוחים על-פי דין". כמו כן, "אם משטרת ישראל לא תוכל לטפל לבד, הצבא יסייע למשטרה או שהצבא ייקח על עצמו אחריות. צה"ל נערך לאפשרות של העברת מקל ויבנה בתי חולים גדולים/זמניים". שר הביטחון נפתלי בנט הורה למערכת הביטחון להיערך למצב של "משק לשעת חירום".

במהלך ההצהרה הצטרפה גם דוברת ראש הממשלה, שיר כהן: "מפעלי המזון בישראל ממשיכים וימשיכו לעבוד כסדרם. יש מלאים גדולים לרשתות המזון. ייבוא המזון לישראל נמשך. כל אלה יוצרים מלאי גדול ולכן אין צורך או הצדקה באגירת מזון. כמו כן, הנגישות לרשתות המזון והפארם תימשך".

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן