מבזקים
בשורות טובות: יובל קוגן בן ה־4 אותר לאחר שעות ארוכות של חיפושים על ידי תושב אשדוד הותר לפרסום: שני לוחמי צה"ל נפלו בפעילות המבצעית בשומרון זמני הדלקת נרות – כניסת השבת ויציאת השבת | 24-25.7.26 צומת בילו: ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני כלי רכב פרטיים פרשת השבוע: ואתחנן תאונת אופנועי הים באילת – המשטרה פתחה בחקירה התראה מטאורולוגית בישראל התנגשות בין שני אופנועי ים באילת: רוכב נפצע במצב בינוני עד קשה ראש עיריית רמלה: אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף – העיר ערוכה לכל תרחיש הותר לפרסום: בניהו מלט, חבר כיתת הכוננות ואחראי החקלאות בחוות גלעד, נרצח בפיגוע הירי סמוך ליישוב עצוב: נקבע מותו של אחד הפצועים בפיגוע הירי סמוך לחוות גלעד עיריית תל אביב דרשה 384 אלף שקל – אבל התעכבה יותר מדי ותשלם לנתבע 25 אלף שקל 2050 מתקרבת: אלפי דירות בירושלים תקועות בגלל משבר קרקעות הכנסייה הסלמה באירוע סמוך לחוות גלעד: מד"א מעדכן על ארבעה פצועים, בהם אחד מחוסר הכרה היום השני לחיפושים: עשרות כוחות ממשיכים בניסיון לאתר את יובל בן ה – 4 שנעלם סמוך לחוף חופית באשקלון דיווח ראשוני: ישראלי נפצע מירי סמוך לחוות גלעד; צה"ל בודק את נסיבות האירוע בת 98 פונתה מביתה בעקבות שריפה ברחובות – והדיור המוגן הסמוך פתח עבורה את הדלת סוף השבוע הלוהט: עומסי חום כבדים, עד 41 מעלות באילת ואיסור על הדלקת אש בכל הארץ הושלם שדרוג רחוב חובבי ציון בפתח תקווה: כך משנה העיר את פני מרכז המושבה פסטיבל "מדבר דימונה" יוצא לדרך: שבועיים של טיולי ג'יפים, גמלים, תצפיות כוכבים והופעות תחת כיפת השמיים

"הקוסם מקריית מלאכי": הצגת הבכורה הפכה לשיחת היום

השחקנים עם הצרכים המיוחדים הצליחו למגנט את הקהל לכיסאות, ותיאטראות ברחבי הארץ כבר מביעות עניין בהבאת ההצגה לבמות נוספות הביקורות החמות והתגובות הנלהבות מעידות שזו רק ההתחלה

ביום רביעי שעבר התקיימה הצגת הבכורה של "הקוסם מקריית מלאכי", כחלק מפרויקט "תיאטרון ללא מסכות" במתנ"ס העירוני. האולם היה מלא עד אפס מקום, והתגובות הנלהבות לא איחרו להגיע. השחקנים, רובם בעלי צרכים מיוחדים, הציגו את המחזה במקצועיות ובכישרון יוצאי דופן, והצליחו לרגש ולהותיר את הקהל פעור פה.

ההצגה עסקה בשאיפותיהם וחלומותיהם של המשתתפים, לצד התמודדותם עם סטיגמות וקשיים, כשהמסר המרכזי היה – ההגשמה האישית אפשרית למרות הכול. במהלך ההצגה, הבמאי והמנהל האמנותי, איציק סיידוף, הצליח להוביל את השחקנים לביצוע מרגש ומדויק שהשאיר רושם עמוק על כל מי שנכח באולם. הביקוש להצגה היה רב וכל הכרטיסים נמכרו מראש וכעת שוקלים במתנ"ס הצגה שנייה. במקביל, מספר תיאטראות הביעו עניין ברכישת ההצגה למקומות נוספים.

התגובות לאחר המופע לא אחרו לבוא: "שאפו לשחקנים ולמפיקים. היה ערב נפלא מרגש" אמרה אחת הנוכחות" נהניתי מכל רגע, צחקתי, דמעתי… בקיצור – ההצגה מומלצת בחום ואני מקווה שתגיע לעוד קהל ובמות." תושבת אחרת אמרה: "בימים טרופים אלה זה בדיוק מה שמכניס נחת, סובלנות כלפי האחר ופרופורציה לחיים".

ראש העיר קריית מלאכי אליהו זהר, שהיה אמור להישאר לזמן קצר ולצאת לאירוע נוסף, מצא את עצמו נשאב לתוך העלילה ונשאר עד תום ההצגה "התכוונתי לצאת באמצע, אבל לא יכולתי לעזוב" הודה "ההצגה ריתקה אותי והשאירה אותי עד הסוף. זו עדות לכישרונם של השחקנים ולחשיבות הרבה של תיאטרון מסוג זה בקהילה שלנו. אני גאה בכל אחד ואחת מהמשתתפים".

משה דבח, מנהל התרבות במתנ"ס קריית מלאכי, היה אחד מקאדר השחקנים והפתיע עם כישרון משחק. לאחר ההצגה סיפר: "זו הייתה חוויה בלתי נשכחת. לראות את השחקנים המיוחדים שלנו מציגים במקצועיות כה רבה זה משהו שאין לו תחליף. ההתרגשות בקהל הייתה עצומה, וההצגה הצליחה להעביר מסר עמוק על כוחה של האמנות והקהילה שלנו, וזה בעיקר בזכותו של הבמאי איציק סיידוף".

"תיאטרון ללא מסכות" פועל בקריית מלאכי מזה כ28 שנים, במטרה לתת ביטוי לאנשים עם צרכים מיוחדים תושבי העיר והסביבה. ההצגה "הקוסם מקריית מלאכי" עליה עובדים השחקנים מזה כשנתיים, הצליחה להעלות על נס את כוחה של האמנות לשבור מחיצות ולהביא לשיח אמיתי על חלומות ושאיפות, גם במציאות מאתגרת. זוהי עדות נוספת לעוצמתה של קהילת קריית מלאכי ולאפשרויות האדירות הגלומות באומנות ככלי להעצמה ושינוי חברתי.

◼️ לחדשות קריית מלאכי והמועצה האזורית באר טוביה לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ערן שלמה

דילוג לתוכן