מבזקים
נתניה תשפץ מוסדות חינוך ב – 65 מיליון שקל: חלק מהקייטנות יועברו זמנית לא רק לומדים: תלמידי נתניה יפתחו מיזמים ירוקים שישפיעו על העיר יריד תעסוקה לנוער יתקיים באשקלון לקראת חופשת הקיץ חשבו שמדובר במזוודה רגילה: בנתב"ג גילו 20 תוכים נדירים שהוסתרו בדרך לישראל מאמינות בעצמן מגיל 12: התוכנית באשקלון שמחברת נערות לעולם הניהול וההנהגה איך אור יהודה תייצר יותר כסף לעיר? העירייה פתחה במהלך כלכלי חדש מאשקלון ואילת לפסטיבל ירושלים: הסרטים המקומיים שיתחרו על המסך הגדול רגע לפני החופש הגדול: ביבנה מנסים להחזיר את הילדים מהמסכים לספרים "חרם יכול לקרות לכל ילד": גבעת שמואל העלתה את הנושא שכמעט כל הורה חושש ממנו כך תיראה רחובות בעוד 20 שנה: תוכנית המתאר העירונית עוברת לשלב הבא שדרות משנה כיוון: נתיבי תחבורה ציבורית, שבילי אופניים ומרכז שליטה חכם ב – 25 מיליון שקל ח׳500 מתקדמת: חולון תמתג את הקריה החדשה ותקים אתר מידע לבעלי הקרקעות כניסה חדשה לשדרות: כביש 334 נפתח בהשקעה של 263 מיליון שקל אחרי חקירה סמויה: פאב בקריית גת נסגר בעקבות אירועים בהשתתפות קטינים לא רק ערב הוקרה: רמלה פתחה מעטפת קבועה למשפחות המילואים והקבע ירושלים חנכה רחבה לזכר צבי בן יוסף: היוצר והלוחם שנפל בקרבות גוש עציון מעבר מיתר: שב"ח נעצר עם אקדח גלוק בדרכו ליהודה ושומרון תל אביב: מפגיני “הסרבלים הכתומים” חזרו לבית המשפט המחוזי עם מיצג נגד נתניהו וטראמפ סערה בכפר סבא: הנהגת ההורים מגבה את מנהל בית הספר נגד התערבות חיצונית משבר השריון מתרחב: גם מכינות מאופקים, באר שבע, תל אביב ולכיש מצטרפות למחאה
תמונה-אפרים

הרב אפרים זלמנוביץ: המתפללים יבחרו את רב הקהילה

מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית זקוקה לרבנות בעלת שרשרת פיקוד הצומחת מהעם ולא כפי הנהוג כיום
תמונה-אפרים

הרב אפרים זלמנוביץ על חוק הרבנים: המתפללים יבחרו את רב הקהילה

כרב עיר, ותיק רבני העיר בישראל, אני מאמין שקרן הרבנות בישראל תעלה לאין שיעור אם נשכיל לחוקק את חוק בחירת רבנים באופן שיקבע את הכללים על פיהם מתפללים של כל בית הכנסת יבחרו לעצמם את הרב לקהילתם בבחירות אישיות דמוקרטיות.

"יהושע בן פרחיה אומר: עשה לך רב וקנה לך חבר והווי דן את כל האדם לכף זכות" (אבות משנה פ"א מ"ו). רבי יהושוע מחייב כל אזרח בישראל  לבחור מרצונו החופשי את רבו המובהק. רב שידון כל אדם לכף זכות. רב שציבור המתפללים בוחר יהיה מקובל ויסורו למשמעתו ועל פיו יצאו ואל פיו יבואו.

על המועמד לתפקיד להיות בעל תעודת כושר לכהן כרב בית הכנסת מטעם הרבנות הראשית לישראל. צה"ל יכיר בשלוש השנים הראשונות לכהונתו כרב בית הכנסת, שירות בו יכהן בהתנדבות, כמי שעשה שירות לאומי בדומה למורה חייל או כל תומך לחימה אחר ובתנאי שרב בית הכנסת יעבור טירונות. בכך תחסוך המדינה שכר אלפי רבנים המשרתים בקודש.

מינוי אלפי אברכים לכהונת רב בית כנסת ירים את קרן הרבנות. במדינת ישראל ישנם ב"ה אלפים רבים של בני תורה יראי שמים שמילאו כרסם בש"ס ופוסקים הראויים לשרת בקודש כרבני קהילות ולהאציל מרוחם וחכמתם על מיליוני מתפללים החברים ביותר מעשרת אלפים בתי כנסת בישראל ועוד באלפי קהילות יהודיות בגולה כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים.

כל ציבור שיש לו מנין מתפללים מיקרי קהילה ורשאי מורה ההוראה אותו בחרו לרב הקהילה להנהיג חומרות או קולות ואפילו להנהיג מנהגים חדשים כמקובל מאבותיו משום שהקהילה נחשבת לקהל בפני עצמו ואינו בטל לראשונים. לדוגמא; אלמלי כן לא ניתנה הרשות לקיים שחיטה אשכנזית בירושלים בה נהגו מנהגי ספרד המקילים קודם שצמחה בה הקהילה האשכנזית (עיין ביאור הלכה או"ח תס"ח ד' "וחומרי מקום").

כיום, הרבנות הראשית לישראל נשענת על רבני עיר (עיריה או מועצה מקומית) הנבחרים בהליך לבחירת "רב עיר" כאמור בתקנות שירותי הדת היהודיים  הליך פוליטי מסובך וכמעט בלתי ניתן לביצוע. נתון שהביא אותנו למצב בו הרבה תקנים בערים ובמועצות המקומיות אינם מאוישים זה שנים רבות.

מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית זקוקה לרבנות בעלת שרשרת פיקוד הצומחת מהעם ולא כפי הנהוג כיום.

ונהפוך הוא. מינוי אלפי רבנים לבתי הכנסת יבסס את הרבנות ויצמיח אלפי אברכים שיפיצו את ערכי התורה ויקנו למדינת ישראל תעודת זהות יהודית. רבני בתי הכנסת יבחרו את רב העיר ורבני הערים יבחרו את הרב הראשי לישראל ואת מועצת הרבנות הראשית.

 

◼️ חדש! לקבוצת חדשות בווטסאפ – דת ומסורת לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: הרב זלמנוביץ

דילוג לתוכן