מבזקים
חיזוק מהולנד: חירט וילדרס לדגן – “ישראל עושה מה שאף עם לא עושה” דווקא בזמן המלחמה: המדבר הישראלי פורח בצבעים נדירים בין אזעקות לאינקובטור: התאומים הקטנים של שערי צדק ממהנדס “מרובע” לספר רוחני: הסיפור של טובי דנון מאור יהודה קריית אונו: יחידות הכוננות שפעלו 24/7 והגיעו ראשונות לזירות הנפילה גני תקווה התגייסה: בנות מצווה ארזו מאות משלוחים ללוחמים תל אביב יפו פותחת הרצאות חינם וספרים להשאלה מהירה ירושלים: כתבי אישום אחרי תפיסת אקדחים מוסתרים בגרביים ובתקרה שדד קשישה בזמן חירום: הצהרת תובע נגד חשוד שהתפרע במקלט בירושלים אחרי ההשבתה: הרכבת מבית שמש חוזרת לפעול בהדרגה 648 שתילים בדירת מגורים: מעבדת סמים נחשפה בחולון צה״ל חושף: תושב הדאחייה לקצין 504 – “תפטרו אותנו מחיזבאללה” 22 נעצרו ביהודה ושומרון בחשד להסתה – ואחד הילל את 7 באוקטובר המפכ״ל בשומרון: “נכפיל את מחוז ש״י בכוח ובנוכחות” אחרי פגיעת הטיל: מקלטים ישנים בבית שמש יעברו שיפוץ מהיר בלי קסדה, בלי רישיון, ובפסילה: נהג מרהט נעצר בכביש 6 ירושלים הצדיעה לטראמפ: גשר המיתרים הואר בדגלי ישראל וארה״ב יהודה ושומרון: רופא חשוד במעשים מגונים במטופלת בעת ביקור בית פתח תקווה: בשורה לפצועי צה״ל – הוועדות הרפואיות חוזרות לבילינסון ליד נתיבות: טרגדיה כפולה בבית הגדי – אח התמוטט אחרי ששמע על מות אחיו

הרמטכ״ל: ״אזרחי ישראל, אני מבטיח לכם – כל מי שפוגע בכם משלם וישלם מחיר כבד בכל מקום ובכל זירה״

רב-אלוף אייל זמיר: ״ידענו שיהיו מחירים והם ממחישים את הסיבה לכך שפעלנו עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי״

הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר בהצהרה מיוחדת הערב [ראשון]:

״אזרחי ישראל, אנחנו נמצאים ביום השלישי של מבצע 'עם כלביא'. זהו מבצע היסטורי וחסר תקדים לפגיעה משמעותית באיום קיומי שאיראן בנתה במשך שנים, במטרה להשמיד אותנו.

אנחנו ממשיכים לפעול בהתאם לתכנית סדורה, יסודית, מקצועית ומתפתחת. ביממה האחרונה סיימנו לפרוץ ציר אווירי לטהראן, ביצענו קרב הבקעה אווירי. טייסי חיל האוויר טסים תוך כדי סיכון במרחק של מאות רבות של קילומטרים משטח מדינת ישראל ותוקפים מאות מטרות מגוונות בצורה מדויקת. לצד זאת, מאתרים ומשמידים משגרי טילים שיורים לעבר שטחנו.

מהרגע שיצאנו למערכה פעלנו בהפתעה ותחבולה עם מכת הפתיחה חיסלנו את צמרת הפיקוד הצבאי. נמשיך להגביר את עוצמת הפעולה שלנו ובכך נחזק את ביטחוננו שנים קדימה. ההגנה על העורף שלנו היא חלק משמעותי במערכה. כפי שאמרתי לכם בתחילת הדרך יהיו אירועים קשים. אנחנו נמצאים בעיצומו של אתגר שונה מזה שהורגלנו אליו.

ידענו שיהיו מחירים והם ממחישים את הסיבה לכך שפעלנו עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי. צה״ל מפעיל את מיטב המערכות, השיטות והיכולות על מנת להפחית את הפגיעות, אך אין מדובר ביכולת הרמטית. בתחילת המבצע איבדנו אזרחים מפגיעות של טילים, ליבי עם משפחות ההרוגים והנפגעים.

אני קורא לכם למלא אחר ההנחיות בצורה מלאה. פעולות נכונות מפחיתות את הסיכון לחיי אדם באופן דרמטי.

זו אחריות של כולנו לבצען. אני מבקש להביע את הערכתי לאנשי פיקוד העורף ולשאר כוחות הביטחון הפועלים בשיתוף פעולה להצלת חיים. אזרחי ישראל, אני מבטיח לכם כל מי שפוגע בכם משלם וישלם מחיר כבד בכל מקום ובכל זירה.

אנחנו בעיצומה של מלחמה רב זירתית, בעודנו תוקפים את המשטר האיראני אנחנו ממשיכים להגן בעזה ובזירות נוספות.

כוחות צה״ל בגלל הגזרות מגלים אומץ ומסירות יוצאת דופן. איננו שוכחים לרגע את משימתנו המוסרית להשיב את חטופנו הנמצאים בשבי חמאס.

לצערי איבדנו אתמול לוחם מחטיבת כפיר, רב-סמל במילואים נועם שמש זכרונו לברכה, שנפל בקרב ברצועת עזה. אני מבקש לשלוח מכאן תנחומים למשפחותו. אנחנו נמשיך בקור רוח, בהתמדה ובנחישות כדי להגשים את מטרות המלחמה.

עם ישראל באופיו המיוחד תמיד גילה חוסן ולכידות ברגעים גורליים זוהי השעה בה אנחנו נמצאים כעת.

אומה חפצת חיים אנחנו ועבור הבטחת עתידנו ובחירותינו נדע לקבל החלטות קשות. המערכה בעיצומה צניעות, אחדות יציבות ואמונה בצדקת הדרך. מעשינו מדברים – ׳הן עם כלביא יקום׳״.

 

◼️ הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

■ הצטרפו לחדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דובר צה"ל

דילוג לתוכן