מבזקים
חשד לסכסוך משפחות בנגב צפו בתיעוד: שריפה משתוללת בבית מגורים בנתניה תאונה בנס ציונה: רוכב אופנוע בן 22 נפצע באורח בינוני אירוע אלימות בנתב"ג: עימות בכביש ליד טרמינל 1 הסתיים בפצוע ובמעצר מחלף יבנה: בן 40 נפצע בינוני בתאונה אזהרה חמורה למטיילים בצפון בן 7 נפצע מפגיעת רכב בירושלים חגיגת הקיץ הענקית בקניון עזריאלי רמלה: מופעים, פסטיבלים ויוזמות חברתיות לכל המשפחה! כוכב "האמריקאים" יקיר לוי נהרג במיאמי בגיל 45: נפל מהקומה ה־28 במלון ירושלים: בן 50 נפצע לאחר שקיר קרס באתר בנייה קנסות של 120 אלף שקל: אילת יוצאת למאבק נגד הווילות העסקיות קריית גת: חשודה נעצרה בחשד שפרצה לדירות בדיור מוגן וגנבה מקשישים צום תשעה באב: עיריית ירושלים לא תקבל קהל והעבודות בעיר יופסקו חשש לחייה של בת 15 מבאר שבע דייט תחת הכוכבים: אגם דימונה הופך לערב האהבה הגדול של ט"ו באב נתניה מחפשת את הסרטים שנשכחו בארונות: אולי דווקא אצלכם מסתתר פרק אבוד מההיסטוריה של העיר מבצע אכיפה במרכז: 37 אזרחים תאילנדים עוכבו בחשד להעסקה בניגוד לחוק תושב הנגב מואשם: הבריח עשרות כלי נשק ממצרים באמצעות רחפנים ומכר אותם בישראל נתניה נכנסת לשלב הבא: העבודות במקטע נוסף של הקו האדום יוצאות לדרך בעקבות בקשת בני הנוער: מסיבת הקיץ הגדולה עם אורות UV ומתחמי בילוי תגיע לרחובות

התחדשות עירונית בקריית מלאכי; מתכננת מחוז דרום בביקור בעיר

בביקור נדונו האתגרים הייחודיים של העיר ומציאת דרכים לפיתוח עירוני, לצד גישור של הפערים הכלכליים עמם מתמודדים היזמים.

מתכננת מחוז דרום בביקור בקריית מלאכי

בפגישה נסקרו כל האזורים בהם יש היתכנות לביצוע התחדשות עירונית ופינוי בינוי. גם  אתגרי התנועה והפתרונות שעומדים על הפרק

מיכל מריל, מתכננת מחוז דרום במנהל התכנון, הגיעה לקריית מלאכי יחד עם הרפרנטים ניצה צפריר-כהן ויוסי ישראלאשוילי כדי לבחון מקרוב את הפרויקטים להתחדשות העירונית בעיר.

הביקור נועד להבין את האתגרים הייחודיים של העיר ולמצוא דרכים לפתח אותה, לצד גישור של הפערים הכלכליים עמם מתמודדים היזמים.

במהלך הביקור, הציג יוסף כהן – מ"מ מנכ"ל העירייה, סקירה מקיפה של העיר, הכוללת את מערכות ה- BI (בינה עסקית), ה-GIS (מערכת מידע גאוגרפית) והחזון הנדל"ני של ראש העיר. כמו כן, הוצגו בפני המתכננת אתגרי התנועה בעיר והחשיבות של הרחבת גבולותיה.

שנאור קטש, מנהל ההתחדשות העירונית בקריית מלאכי, הציג את הפרויקטים הפוטנציאליים להתחדשות עירונית, בדגש על בניין 101 בבן גוריון ופרויקט פינוי בינוי בשכונת חב"ד-בן גוריון. בהקשר זה הועלו בפני המתכננת המחוזית האתגרים הייחודיים של הפרויקט האחרון ועל כך שבשכונת כרמי הנדיב הסמוכה אושרו 20 קומות לבנייה, אך במרחק מטרים ספורים משם, משרד הביטחון מתנגד לבנייה מעל 9 קומות.

הביקור כלל גם סיור בשכונות הוותיקות הרצל, ויצמן וקיבוץ גלויות, כדי לבחון מקרוב את צפיפות הבנייה ולהבין את האתגרים הייחודיים של שכונות אלה.

במהלך הדיונים, הודגש הצורך ביצירת קישוריות בין השכונות הוותיקות והחדשות, כמו גם בחשיבות היציאות לעיר אשדוד והכביש העוקף של באר טוביה להפחתת עומסי התנועה בעיר. הביקור הסתיים בדיון מקיף על תכנון ההתחדשות העירונית בקריית מלאכי לשנים הבאות, תוך התייחסות לאתגרים וההזדמנויות שעומדים בפני העיר.

ראש העיר אליהו זהר:

"אנו מחויבים לפתח את קריית מלאכי ולהפוך אותה לעיר מודרנית ומתקדמת, תוך שמירה על הצביון הייחודי שלה. ההתחדשות העירונית היא מפתח מרכזי להשגת מטרה זו ואני מאמין שהצגת האתגרים יסייעו לנו להתקדם בהתחדשות עירונית".

 

◼️ לקבוצת חדשות קריית מלאכי והמועצה האזורית באר טוביה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – כלכלה, נדל”ן הייטק ועסקים לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית קריית מלאכי

דילוג לתוכן