מבזקים
נתניהו תומך בהפוגה: ישראל מגבה את טראמפ טראמפ מכריז: “ניצחון מלא” בהסכם עם איראן ליל אש ואז הפסקת אש: הדרמה בליל חג שני של פסח גבר בן 42 נרצח בלוד – המשטרה עצרה שלושה חשודים, תושבי רמלה שני קצינים בצה"ל ואזרח ישראלי יואשמו בהברחת סחורות לעזה ירי סמוך לקונסוליה הישראלית באיסטנבול: הרוגים ופצועים, החשודים נעצרו רמלה חוזרת ללימודים בהדרגה: חינוך מיוחד ראשון, בהמשך קפסולות ולמידה היברידית תיעוד: שברי יירוט פגעו סמוך למסגד בלוד מימונה עד הבית: פתח תקווה חוגגת עם משאיות מופלטות ברחבי העיר כפר סבא חוזרת ללימודים בהדרגה: חינוך מיוחד ייפתח – שאר התלמידים בזום מרדף בלב תל אביב: שני קטינים נעצרו עם אקדח טעון וציוד מיגון ללא קהל ובהקלטה מראש: אירועי יום הזיכרון לשואה ביד ושם יתנהלו תחת מגבלות ביטחוניות חשד: צעיר דקר את אחיו והרג שני כבשים באום בטין – נעצר לאחר מצוד משטרתי אתר בנייה בערערה בנגב נסגר ל-30 יום: 5 שוהים בלתי חוקיים נתפסו במקום דרמה ברחוב יטבתה באשקלון – שני לכודים חולצו מתוך דירה בוערת מסתערבי מג״ב עצרו בשכם 4 מבוקשים החשודים בייצור מטעני חבלה אשדוד נערכת למימונה בצל ההסלמה: איסור על מנגלים בפארקים וחזרה מדורגת ללימודים אשקלון: הלימודים ימשיכו מרחוק; בחינת חזרה הדרגתית רק מיום ראשון המסורת נמשכת גם השנה: קטי אלבז תקיים את חגיגת המימונה לעילוי נשמת אחיה נועם ז"ל גבעת שמואל נערכת לחג: מימונה ולימודים תחת מגבלות

"התמונה החינוכית" ברחובות: 100% זכאות לבגרות באורט ע"ש מקס שיין ובאמי"ת הלל, שיעור האלימות ברחובות קטן מהממוצע הארצי

משרד החינוך מפרסם היום (ראשון) את המשך נתוני התמונה החינוכית – זכאות לבגרות לפי בתי ספר. בין הנתונים זוכה רחובות לאזכורים מובילים: באורט ע"ש מקס שיין עומד אחוז הזכאים על 100%, כך גם בחמ"ד אמית הלל.

אחוז הזכאים ל-5 יחידות מתמטיקה עומד על למעלה מ-53% בישיבת אמי"ת עמיחי. משרד החינוך בחן גם את המוסדות בהם מחוייבי הגיוס מתגייסים באופן מלא מקרב הבנים. באורט ע"ש מקס שיין 100% מתגייסים מקרב הבנים. באולפנת צביה שיעור התנדבות  לשירות לאומי/ אזרחי בקרב נשים  עומד על למעלה מ-90%.

הנתונים הללו מצטרפים לנתונים משמעותיים נוספים כולל העליה בזכאות לבגרות בכל הפרמטרים שנמדדו, כאשר מהפרסום עולים עוד כמה נתונים מעניינים: בכל הקשור בערכים ואקלים חינוכי, עולה כי שיעור המעורבות במקרי אלימות ברחובות (5%) נמוך יותר מהשיעור הממוצע הארצי (7%). לפי נתוני "התמונה החינוכית", 7% מן התלמידים דיווחו על מעורבות באירועים אלימים בבית הספר, ירידה של 1% לעומת השנה שקדמה לה. עם זאת, לפי ה-OECD, שיעור האלימות בבתי הספר בישראל גבוה פי שישה לעומת הממוצע ביתר המדינות החברות בארגון.

בנוסף, ברחובות שותפות ההורים בבתי הספר (83%) היא בשיעור גבוה יותר מהממוצע הארצי (76%). נתונים איכותיים נוספים נרשמו גם בתחום הנוגע לצוותים החינוכיים ושביעות רצונם: בנושאי קליטה וליווי של עובדי הוראה, שביעות רצון המורים מבית הספר ועבודה שיתופית של הצוותים – גבוה הממוצע ברחובות מהממוצע הארצי.

מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, זהר בלום אינו מופתע מן הנתונים הללו. "השקעה וליווי צמוד מביאים לתוצאות", אומר בלום. "אנחנו מעורבים בפרטים ותומכים בבתי הספר מקרוב. אנחנו שמחים לראות שגם בתחומים שאינם ציונים, רחובות מובילה. נמשיך להעניק להם ולבתי הספר את מלוא התמיכה, הן בליווי והן במשאבים".

מנהלת אגף החינוך בעיריית רחובות, אפרת צוקרמן הוסיפה: "אנו מודים לצוותים החינוכיים בבתי הספר על עבודתם המסורה עם תלמידי רחובות. אנו מברכים על העבודה השיתופית של צוותי המורים בתוך מוסדות החינוך ומאמינים כי עבודת צוות מניבה את התוצאות האופטימליות".

דילוג לתוכן