מבזקים
“לא הייתה שם סבתא מרוקאית”: כתב אישום ראשון נגד תושב בת ים, בפרשת “העוקץ הרוסי” בהיקף מאות אלפי שקלים ארב לו: תושב השטחים נעצר בחשד לעבירות מין בקטין בת"א בדרך לצה”ל: מאות בני נוער מגן יבנה נהנו מכנס מתגייסים חווייתי בבריכה במסילת ציון חיפושים נרחבים אחר נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? סיעת “אומץ” בגדרה תעלה הצעה להקמת ועדה למניעת אלימות בני נוער: “לא נחכה לאירוע הבא” רחובות משיקה שירות חדש לוותיקים: תיקון ציוד רפואי ושיקומי ללא עלות עבודה “הלוואות, איומים ואימה”: שני תושבי באר שבע מואשמים בגין סחיטת חייבים תלמידי אור יהודה הציגו תוצרי מסלול דיפלומטיה באירוע חגיגי ומעורר השראה “מאסטר שף” באילת: כך צעירים מהעולם סיימו הכשרה קולינרית – ודלתות המלונות בישראל נפתחו בפניהם ארבעה נפגעים בשתי תאונות במקביל בכביש 35 סמוך לקריית גת בחמישי הבא: רחובות חוגגת את חודש הגאווה באירוע מרכזי עם הופעה והפנינג חינמי כך תושבי אור יהודה נכנסים לעולם ההייטק – בחינם לגמרי הישג ארצי מרשים ברחובות: שני תלמידים מאמית המר קטפו מקומות שניים באולימפיאדת הלשון “ערב הצלחות” ברמלה: הורים ותלמידים עצרו את המרוץ – וחגגו את הדרך של כל תלמיד חשד להטרדה מינית ברשת: בן 34 מרמת גן נחקר באזהרה דרמה בתל אביב: דיווח על שוד התברר כצילומי סרט עם נשק אמיתי חשש לפגיעה בילדים: משרד הבריאות בודק קשר למחית פירות של “פרינוק” בן 6 נפגע מאוטובוס באשדוד ד"ר גליה ברקאי מונתה לסגנית המנהלת הרפואית בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד קרית עקרון: נהג רכב במצב אנוש לאחר תאונה עצמית

התפתחות בפרשת השחיתות בדרום: ראש העיר שוחרר למעצר בית

בית המשפט החליט על שחרורם של ראש העיר ויתר החשודים המעורבים בפרשת השחיתות למעצר בית בן חמישה ימים. בנוסף, נאסר עליהם להיכנס לבניין העירייה בשבוע הקרוב.

דרמה משפטית בדרום: לאחר יום חקירה מאומץ, שוחררו אמש ראש העיר מהדרום [טרם הותר לפרסום שמו] ויתר המעורבים בפרשת השחיתות שנחשפה לאחרונה. על פי החלטת בית המשפט, החשודים ישהו במעצר בית מלא למשך חמישה ימים.

בנוסף למעצר הבית, הטיל בית המשפט מגבלות מחמירות על המעורבים:

  • הרחקה מהעירייה: נאסר עליהם להתקרב למבני העירייה למשך שבוע ימים.

  • איסור יצירת קשר: חל איסור מוחלט על החשודים ליצור קשר זה עם זה או עם מעורבים אחרים בפרשה למשך שבוע, זאת מחשש לשיבוש הליכי חקירה.

החקירה, המנוהלת על ידי יחידה ארצית של המשטרה, עוסקת בחשדות לעבירות של טוהר המידות, שוחד ומרמה במסגרת תפקידם בעירייה. במשטרה מדגישים כי למרות השחרור למעצר בית, החקירה נמשכת במלוא המרץ וצפויים נחקרים נוספים בפרשה שמסעירה את הדרום.

כזכור, אתמול בבוקר עיכבו שוטרי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 לחקירה ראש רשות מקומית, בכירים בעירייה ואנשי עסקים בחשד לאחת מפרשות השחיתות הציבורית הציניות שנראו כאן בשנים האחרונות.

על פי החשד, במהלך חודשי המלחמה ("חרבות ברזל" ו"עם כלביא"), קיבלה הרשות המקומית תרומות עתק בסך מיליוני שקלים מגורמים פרטיים וקהילתיים בישראל ובעולם. הכספים יועדו לרווחת התושבים שסבלו מהמצב הביטחוני, לחיזוק החוסן הקהילתי ולצרכי חירום.

אלא שבמשטרה חושדים כי במקום להגיע ליעדם, הכספים הועברו לקרן קהילתית, ומשם, בדרכים עקלקלות, הועברו לשימושם האישי של ראש הרשות ומקורביו.

הבוקר, עם המעבר לחקירה גלויה, פשטו בלשי יאח"ה על משרדי הרשות ועל בתיהם הפרטיים של המעורבים. במהלך הפעילות בוצעו חיפושים נרחבים ונתפסו מסמכים וחומרי מחשב שעשויים לחזק את הראיות בתיק.

המעוכבים, ביניהם ראש הרשות וגורמים בכירים במנהלת העירייה, הועברו לחקירה תחת אזהרה במשרדי יחידת להב 433 בלוד. במשטרה מציינים כי מדובר בחקירה מורכבת וכי צפויים מעצרים נוספים בהמשך.


◼️ חדשות משפט ופלילים בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: שאטרסטוק

דילוג לתוכן