מבזקים
לוד: הולך רגל בן 26 נפגע מרכב נתיבות: בן 4 נפגע מרכב נתניהו במסר לעם הלבנוני: "חיזבאללה חלש מאי פעם, ישראל חזקה מאי פעם" חשש לחייה של בת 15 מקריית מלאכי חשד חמור בתל אביב: בן 25 נעצר בחשד לעבירות מין ופגיעה בפרטיות דרמה: אזרחית ישראלית חולצה מהשוק בקלקיליה – הועברה לכוחות הביטחון בשלום גבעתיים משיקה מלגות של 10,000 שקל לסטודנטים דירות החל מ-3.36 מיליון שקל: פרויקט ענק בירושלים נחשף גאווה ענקית לקריית אונו: בית הספר אביגדור ורשה הוכתר לאלוף ישראל בשחמט סערה בירושלים: הפלג הירושלמי תוקף את המשטרה לאחר העברת 17 תלמידי ישיבות לכלא הצבאי 10 נפגעים בתאונה בין אוטובוס ורכב בבאר שבע לקראת מצעד הגאווה בתל אביב: עשרות אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ ייפרסו בשטח סגירת חשבון אכזרית: כתב אישום חמור נגד 4 קטינים שתקפו נער והשאירו אותו לדמם ברחוב הישגים מרשימים למתעמלות מאור יהודה באליפות ישראל בהתעמלות מכשירים אשקלון: שלושה עובדים זכו באות “הטובים בשירות” – אחד מהם חילץ אנשים מבניין בוער באר שבע מרחיבה את פינות ההאכלה לחתולי הרחוב רשת הביטחון של ישראל: למרות החום הקיצוני, הערבה המשיכה לספק ירקות שאף אזור אחר לא הצליח לגדל מודיעין מכבים רעות: ערב “שבילי תקווה וצמיחה” חתם תערוכה והשיק אנתולוגיה חדשה פתח תקווה: גבר כבן 50 נפצע בינוני בתאונת התהפכות; מספר פצועים קל בתאונה נוספת בעיר ללא היכרות מוקדמת: תושב אילת תקף קשיש בתחנת אוטובוס ואיים עליו באמצעות לבנה

התרעה מפני מתקפות סייבר

נערכים לחגיגות ט"ו באב? שהאקרים לא ישבשו לכם את התוכניות! | מערך הסייבר הלאומי והרשות להגנת הפרטיות מתריעים מפני מתקפות סייבר סביב ט"ו באב

התרעה מפני מתקפות סייבר | מערך הסייבר הלאומי והרשות להגנת הפרטיות מפרסמים אזהרה לאזרחים, לבעלי אתרים ולחברות המאחסנות אתרים בחשש שהאקרים ינצלו את יום האהבה העברי ט"ו באב לביצוע מגוון מתקפות סייבר.

המתקפות בתקופה זו מתאפיינות בריבוי אתרים ומסרונים מתחזים, התחזויות רומנטיות וסחיטה, שיבוש אתרים בתחום ההיכרויות, דלף מידע רגיש ומתקפות תודעה העושות שימוש בטכנולוגיות בינה מלאכותית ליצירת מצג שווא במטרה להפחיד. מערך הסייבר הלאומי פנה היום במכתב אזהרה חמור לבעלי אתרים ובעלי חברות אחסון אתרים עם הנחיות לנקיטת צעדים להגנה על האתרים ועל המידע האישי של הלקוחות.

האקרים נוטים לנצל ימי אזכור מיוחדים לביצוע מתקפות סייבר. כך, לקראת יום האהבה (וולנטיין) המצוין בעולם בפברואר, חלה מדי שנה עלייה במספר אתרי האינטרנט המתחזים לאתרי קניות, בניסיונות דיוג, בגניבת פרטים פיננסיים ואישיים, בשיבוש אתרי היכרויות והפחדה ואף מתקפות כופרה שעושות שימוש בקבצים או בקישורים מזיקים המכילים שם הקשור ליום זה.

בארה"ב למשל ניצלה קבוצת הפשיעה GandCrab את הוולנטיין להפצת קובץ בשם "מכתב אהבה" המכיל קובץ כופרה מזיק. שיטה נוספת שנצפתה היא של שליחת הודעות לפרופילים ברשתות בנוסח "ראיתי את הפרופיל שלך ואני מתעניין בך" בצירוף קובץ תמונות אישיות שלמעשה הכיל תוכנה מזיקה.

לאור כך, הצפי הוא כי האקרים ינסו לנצל את ט"ו באב כדי לבצע מתקפות דומות בישראל.  המערך והרשות ממליצים לאזרחים לנקוט בצעדי זהירות וכן פנו באופן אקטיבי לכל חברות האחסון של אתרים בהתרעה לחזק הגנות ולשמור על פרטי הלקוחות. כמו כן פועל המערך כדי לצמצם את תופעת מסרוני הדיוג שינסו לנצל יום זה ולהתריע לחברות ספציפיות על פגיעויות פתוחות במערכות.

להלן המלצות מערך הסייבר הלאומי והרשות להגנת הפרטיות לאזרחים: 
•    בדיקה וזיהוי אתרים מתחזים – מומלץ לוודא שמדובר באתר אמין ומוכר ובכלל זה לבחון סקירות אודות האתר, את הדף ברשתות החברתיות, האם יש כתובת ומספר טלפון לפנייה, וכן לשים לב שכתובת האתר בדפדפן מתחילה עם https לצד סמליל של מנעול סגור ושהיא ללא שגיאות כתיב. מבצעים מפתים מדי צריכים להדליק נורת אזהרה. שימו לב –  באחרונה נפוצה באתרים אלו תופעה של גניבת מידע ושימוש בו לצורך התחזות.

•    נסיונות דיוג –  מומלץ לשים לב להודעות חשודות המנצלות את יום האהבה לדליית פרטים אישיים או להפצת תוכנה מזיקה. עדיף לגלוש לאתר דרך חיפוש בלתי תלוי, ולא לפתוח קישורים או צרופות.

•    הכנת המכשירים לרכישה מקוונת – מומלץ לוודא שמערכת ההפעלה, האפליקציות, והדפדפן, מעודכנים לגרסה האחרונה, ולוודא שמותקנות תוכנות אנטי וירוס ותוכנת חומת אש  מוכרות ואמינות.

•    הוספת אימות נוסף לסיסמה– בהרשמה לאתר או באפליקציות מומלץ להגדיר אימות נוסף כגון קוד שנשלח במסרון.

•    צמצום מסירת פרטים אישיים  – מומלץ להמעיט במסירת פרטים אישיים ותמונות חושפניות באפליקציות השונות, כגון אתרי היכרויות, לקחת בחשבון את האפשרות שייתכן שהפרטים ייחשפו ולעולם לא להשתמש בדוא"ל של מקום העבודה.

•    שמירה על כרטיס אשראי –  יש לוודא שיש לאתר תקן PCI DSS, תקן של חברות האשראי אשר מופיע לרוב בעת הכנסת פרטי התשלום. מומלץ לעקוב אחר חיובים, להוסיף אימות של קוד בעת רכישה באשראי או להשתמש בפלטפורמות תשלום דיגיטליות או בכרטיס נטען.

•    עירנות לנסיונות הפחדה ושיבוש אתרים – במקרה של כניסה לאתר שהוחלף בו התוכן לתוכן מאיים או מזויף, יש להימנע מללחוץ על קישורים בו ולסגור את הדפדפן. כמו כן, יש להימנע מהורדת קבצים מאתרים. בנוסף, היו עירניים לנסיונות הפחדה ברשתות החברתיות ואל תצטרפו לקבוצות שלא ברור מי עומד מאחוריהן.

•    זהירות מנסיונות סחיטה מינית – ככלל, רצוי לא לשתף באף פלטפורמה מקוונת תמונות בעלות אופי מיני של עצמכם או של אחרים. אם אתם מקבלים הודעה מהאקר הטוען שיש בידיו תמונות שלך בעלי אופי מיני, דווחו למשטרה.

מערכת חדשות 08 מזמינה אתכם להצטרף לקבוצות הרלוונטיות לכם בלבד.

רוצים להצטרף לווטסאפ של חדשות אפס שמונה או לצרף חברים? כאן תמצאו את הקבוצות הכי שוות!

לפי נושאים >>

◼️ לקבוצת ווטסאפ חדשות 08-חינוך >> לחצו כאן 

◼️ לקבוצת ווטסאפ חדשות 08-אוכל: מתכונים, קולינריה, מסעדות >> לחצו כאן 

◼️ לקבוצת ווטסאפ חדשות 08-בריאות ורפואה >> לחצו כאן 

◼️ לקבוצת ווטסאפ חדשות 08-לייף סטייל-טיפוח, אופנה, עיצוב >> לחצו כאן

◼️ לקבוצת ווטסאפ חדשות 08-צרכנות: מה חדש על המדף? >> לחצו כאן

◼️ לקבוצת ווטסאפ חדשות 08-תיירות, תרבות ופנאי >> לחצו כאן

◼️ לקבוצת ווטסאפ חדשות 08-רכילות, בידור וברנז’ה >> לחצו כאן 

◼️ לקבוצת ווטסאפ חדשות 08-נדל”ן, כלכלה ועסקים >> לחצו כאן

◼️ לקבוצת ווטסאפ חדשות 08-הבמה הפוליטית >> לחצו כאן

◼️ לקבוצת ווטסאפ חדשות 08-חדשות מהארץ >> לחצו כאן

◼️ לקבוצת ווטסאפ חדשות 08-ביטחוני/חירום >> לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון (דוברות המשטרה)

דילוג לתוכן