מבזקים
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע?

וותיקי העיר חוזרים לכיתה יוזמה מרגשת ללמידה בין דורית בתיכון טוביהו בבאר שבע

"מפגשים בין-דוריים הם כלי משמעותי לשימור והעצמת הקשר עם הוותיקים בעיר. מדובר ביוזמה שמחזקת את תחושת הערך העצמי של הוותיקים, מעודדת מעורבות קהילתית ומשפרת את איכות חייהם."הפרויקט, המהווה חלק מרכזי במהלך "הזדקנות מיטבית", מחזק את הקשר הבין-דורי, מעודד למידה לכל החיים ומאפשר לוותיקי העיר להשתלב ולהיות חלק פעיל מהמרקם הקהילתי בעיר.

עיריית באר שבע ממשיכה לקדם יוזמות המחברות בין דורות ומחזקות את הקהילה. במסגרת מהלך "הזדקנות מיטבית", המיושם במוסדות החינוך בעיר, תיכון טוביהו מפעיל כיתה מיוחדת עבור וותיקי העיר, שחוזרים לספסל הלימודים אחת לשבוע כדי להרחיב את אופקיהם וליהנות מחוויית למידה ייחודית. המורים כולם מתנדבים, מעבירים שיעורים מגוונים ומעשירים. מנהלת התיכון, ענת אדרי, הייתה הראשונה לתת דוגמה אישית ולהצטרף להוראה בכיתה החדשה.

ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ’ ציין:

"מפגשים בין-דוריים באמצעות חינוך הם לא רק מקור ללמידה, אלא גם גשר שמחבר בין אנשים, יוצר קהילה חזקה יותר ומעניק לכל אחד ואחת תחושת ערך ושייכות. אני גאה לראות את תיכון טוביהו פועל ברוח זו ומאפשר לוותיקי העיר להמשיך ללמוד, לחלוק את ניסיונם ולהיות חלק בלתי נפרד מהמרקם החברתי שלנו."

מ"מ וסגנית ראש העיר ומחזיקת תיק החינוך, ד"ר חפצי זוהר, הוסיפה:

"למידה היא דרך חיים, לא עניין של גיל. היוזמה הזו מאפשרת לוותיקי העיר להמשיך להתפתח, להתחבר לקהילה ולתרום מניסיונם, ולתלמידים ללמוד דרך עשייה ונתינה, ערכי אחריות ומעורבות. נמשיך לעודד חינוך בין-דורי, המחזק את תחושת השייכות ויוצר חברה מגובשת וערכית. אני מברכת את תיכון טוביהו על המחויבות וההובלה בפרויקט חשוב זה."

מנהלת המחלקה לחינוך על יסודי בעיריית באר שבע, עירית פררה, ציינה:

"בתי הספר הם לא רק מרחב חינוכי, אלא גם חברתי, והמפגש הבין-דורי הזה מעניק הזדמנות מיוחדת לכל הצדדים – הוותיקים זוכים להעשיר את עולמם ולחוש חלק בלתי נפרד מהקהילה, והתלמידים נחשפים לניסיון החיים ולחוכמה של הדור המבוגר. אני מברכת על שיתוף הפעולה ומאמינה שהפרויקט יתרום רבות לכל המשתתפים."

מנהלת מהלך רשות מקדמת הזדקנות מיטבית בעיריית באר שבע, אורלי קבלו, הוסיפה:

"מפגשים בין-דוריים הם כלי משמעותי לשימור והעצמת הקשר עם הוותיקים בעיר. מדובר ביוזמה שמחזקת את תחושת הערך העצמי של הוותיקים, מעודדת מעורבות קהילתית ומשפרת את איכות חייהם."הפרויקט, המהווה חלק מרכזי במהלך "הזדקנות מיטבית", מחזק את הקשר הבין-דורי, מעודד למידה לכל החיים ומאפשר לוותיקי העיר להשתלב ולהיות חלק פעיל מהמרקם הקהילתי בעיר.

הצטרפו לחדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית באר שבע

דילוג לתוכן