מבזקים
ילד כבן 4 נפצע אנוש מפגיעת רכב בפסגת זאב – פונה תוך פעולות החייאה מה קרה בחוף ניצנים? צו איסור פרסום ראשון לציון: גבר בן 49 וילד בן 12 נפצעו בתאונה ברחוב דוד סחרוב שריפה בחצר בניין באשדוד: עשן סמיך עלה לקומות – האירוע הסתיים ללא נפגעים ראש עיריית נתניה התחייב: תחנת כיבוי נוספת תוקם בעיר רוכב אופנוע נפצע קשה בתאונה עם רכב בנתניה – פונה ללניאדו רחובות: עבודות הקו הכחול מתרחבות – חסימות לילה בהרצל וברחובות נוספים במשך חמישה ימים חולון שוברת שיא: 100 אלף כרטיסים נמכרו לאירועי הקיץ בעיר פרויקט חדש בנגב: היכל תרבות של 500 מקומות ומרכז תעסוקה יוקמו בלהבים–בני שמעון אשקלון משיקה מסלול חדש להטבת המס: גם מי שלא רשום בארנונה יוכל להוציא אישור תושבות ״טל של נתינה״: עשרות תושבים ארזו 300 מארזי חג למשפחות בנס ציונה חיזוק למערך ההצלה בנס ציונה: רכב חירום חדש נכנס לפעילות חשד חמור בירושלים: אב נעצר בחשד לעבירות מין בבתו בת ה־10 – האם חשודה שידעה ולא דיווחה לקראת המשחק ברחובות: דרך מנחם בגין עלולה להיחסם במוצ״ש למשך חמש שעות מאחורי הקלעים של גני הילדים באשדוד: 16 תומכות חינוך הפכו לגננות חשד לירי לעבר לובי בניין מגורים במרכז הרצליה: המשטרה פתחה בחקירה פיגוע דקירה סוכל בשער שכם: מחבל בן 33 ממזרח ירושלים חוסל משרד החקלאות אסר על דיג מול אשקלון: האיסור משתרע עד גבול רצועת עזה הסיפור לשבת: האישה שחילקה אור לכולם – עד שלמדה להשאיר נר אחד גם לעצמה

ורד עיני קדר מלהבים הוציאה לאור רומן פסיכולוגי נועז: מפתחות

מפתחות: רומן מתח פסיכולוגי חדש מאת ורד עיני קדר – על נטישה, חופש והתבודדות מאורגנת |

הספר "מפתחות", רומן מתח פסיכולוגי נועז מאת ורד עיני קדר, שיצא לאור בהוצאת "שתים" (בעריכת מיכל חרותי ומירי רוזובסקי), עוסק בשאלות נוקבות על בחירה, חופש ושליטה בחיינו. הוא מציג תמונת מראה קיצונית של נטישה מרצון והתנתקות מוחלטת מהחיים המודרניים.

הרומן נפתח במפגש בין שירי וארז בחלקת יער במעלה הכרמל. שני הזרים מגלים שהם נמצאים שם מאותה סיבה: הם מחפשים אחר חבריהם מילדות, דותי ויוני, שנטשו הכול למען חיים של בידוד מוחלט. דותי עזבה בן-זוג, ילדים קטנים וקריירה, והיא נעדרת כבר שנה. יוני נעדר כבר שש שנים. שירי וארז נבחרו לשמש כ"מפתחות", היחידים שיכולים להשיב את שני המתבודדים הביתה בנקודות זמן שנקבעו מראש.

החיפוש המשותף של שירי וארז הופך למסע יצרי ומטלטל, לעיתים מיני ואלים, שבו נחשפים סודות רבים – של הנעלמים, של המחפשים, ושל החברה המסתורית המאפשרת את ההתבודדות המאורגנת הזאת. במקום שבו אמיתות ושקרים מתערבבים, נבחנות מחדש מערכות היחסים, בחירותיהם ויכולתם של גברים ונשים לשמור על זהותם אל מול מוסכמות חברתיות נוקשות.

הספר בוחן שאלות יסוד: מה מביא אדם לבחור לנטוש הכול – בית, קריירה, אפילו ילדים קטנים – כדי לחיות לבד, ולתמיד? הוא עושה זאת דרך סיפור טעון על חברות ומשפחה, על יחסים מורכבים ורעילים, על התמודדות עם טראומות עבר, אלימות, אשמה ותיקון – ועל חיפוש שלעולם אינו נגמר.

"מפתחות" מציג אפשרות קיצונית של התנתקות מוחלטת, ללא תאריך תפוגה. הוא מציע לנסות ולראות בבחירת ה"לבד", המסומנת בדרך כלל כדבר שלילי, עצוב ואנוכי, גם הזדמנות – להתנקות מכל העודפים והרעשים של החיים המודרניים, על מנת לחיות באמת. הספר דן גם בסוגיית השליטה של אדם על חייו ועל חיי זולתו: מה גורם לו להפקיד את השליטה על גורלו בידי האחר? ומנגד – מה גורם למישהו לקחת שליטה על חייו של אדם אחר?

הסופרת, ורד עיני קדר גדלה בגבעתיים ומתגוררת כיום בלהבים עם בן זוגה ושלוש בנותיה. היא בעלת תואר ראשון בכלכלה ובחשבונאות ותואר שני בחינוך, וכיום לומדת לתואר שני נוסף בספרות באוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לכתיבה יצירתית. היא מודה ש"לפעמים גם היא רוצה להיות קצת לבד". "מפתחות" הוא ספרה הראשון וזכה לתמיכת קרן יהושע רבינוביץ לאמנויות – תל-אביב. הספר כולל 382 עמודים ומחירו 98 שקל.


◼️ חדשות להבים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: קרן רונן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן