מבזקים
התפתחות ברצח ימנו זלקה מפתח תקווה: 6 קטינים נעצרו בגל מעצרים התפתחות בחקירת הרצח בבאר שבע: שני קטינים נעצרו הם חוזרים – אבל גם האיום: נחל עוז מתריעה חדירה חריגה לג׳נין: עשרות פרצו לשטח צבאי סגור סוף שבוע מתוח בצפון: יירוטים חוזרים מול לבנון בנימין נתניהו חושף: "עברתי טיפול מוצלח בגידול ממאיר בערמונית – אני בריא לחלוטין" תאונה מבצעית בלבנון: שני לוחמים נפצעו בינוני נתניהו חושף: סרטן הערמונית וטיפול מוצלח אירוע חריג באשדוד: ירי באוויר אחרי תאונת דרכים קרב בשמיים: כטב״ם הופל בלבנון – יירוט בצפון סוכן קטין חשף מכירת אלכוהול לקטינים ב-8 בתי עסק בחולון רוכב טרקטורון כבן 35 נפצע קשה בתאונת שטח סמוך לקריית גת היערכות משטרתית רחבה לקראת המשחק בין הפועל באר שבע לבית"ר ירושלים דרום תל אביב: שני אחים נעצרו בחשד לסחר בסמים – עשרות אלפי שקלים במזומן נתפסו יבנה משקיעה בדור הבא: מרכז חדש לגיל הרך יוקם בעיר רחובות: עבודות לילה והסדרי תנועה זמניים בעקבות הקמת המטרונית הכחולה בת ים: שני נפגעים קל בתאונת דרכים ברחוב הקוממיות שאלות ותשובות בנושא זוגיות ומשפחה זמני כניסת שבת וצאת שבת חיפושים נרחבים אחר צעירה מחולון; נראתה לאחרונה בבית החולים שיבא

"חבצלות נתניה" זכתה במקום השלישי בפסטיבל מחול כרמיאל 2025

להקת המחול הייצוגית “חבצלות נתניה” קטפה את המקום השלישי בתחרות הכוריאוגרפיה של פסטיבל מחול כרמיאל 2025 עם היצירה “רומיאו” מאת הכוריאוגרף ליאור תבורי – יצירה מרגשת, סוחפת ודרמטית השוזרת את סיפור האהבה הקלאסי של רומיאו ויוליה עם סיפור אנושי עכשווי של אהבה, שבר ותקווה.

להקת המחול הייצוגית “חבצלות נתניה” קטפה את המקום השלישי בתחרות הכוריאוגרפיה של פסטיבל מחול כרמיאל 2025 עם היצירה “רומיאו” מאת הכוריאוגרף ליאור תבורי – יצירה מרגשת, סוחפת ודרמטית השוזרת את סיפור האהבה הקלאסי של רומיאו ויוליה עם סיפור אנושי עכשווי של אהבה, שבר ותקווה.

הפסטיבל, שנדחה השנה מחודש יולי לחול המועד סוכות בשל המצב הביטחוני, התקיים במתכונת אינטנסיבית ומלאת רגש. במלאת שנתיים למלחמה, נשא הפסטיבל אופי מהול של עצב ותקווה – והלהקות, כמידי שנה, הביאו אל הבמה את הלב הפועם של הישראליות.

ביום הראשון לריקודים הרשימו הלהקות הייצוגיות עם ביצועים מלאי הבעה ורגש:

  • קבוצת הנעורים כבשה את לבבות הקהל עם “ארץ צבי” (כוריאוגרפיה: אלון ביצ’אצ’ו מלכה).

  • קבוצת ה־30+ הדהימה עם “הרומנסרו הספרדי”, שגרם לאולם לקום על רגליו.

בערב המרכזי “משיב הרוח” רקדה להקת הנעורים את “אני גיטרה” לצד הזמר דניאל וייס, והלהקה הבוגרת ריגשה עם “ההורה האחרונה” – ריקוד ישראלי עוצמתי ועתיר משמעות.

בתחרות המחול בהשראת יצירתו של יהודה פוליקר – “דברים שרציתי לרקוד” – סחף הביצוע של “חבצלות נתניה” יחד עם “הורה רעים חולון” את הקהל במחיאות כפיים נלהבות. רגע בלתי נשכח נרשם כאשר במהלך ההמתנה לתוצאות, הקהל התבשר על סיום המלחמה, ואל האולם מילאו דמעות, חיבוקים ותחושת תקווה.

ביום השני, חרף הגשם השוטף, המשיכו הלהקות מנתניה להופיע במלוא המרץ במופעי הילדים “על רגשות” ו-“מוכרחים להיות שמח”, לצד נטע ברזילי ולהקת טיפקס.

בסיום הפסטיבל הכריזו השופטים – דוד דביר, אלי מזרחי ולאה ינאי – על זכייתו של הכוריאוגרף ליאור תבורי והלהקה הבוגרת בתחרות הכוריאוגרפיה עם היצירה “רומיאו”.

ליאורה לוי, חברת מועצה וממונה על התרבות, ציינה: "בשנים האחרונות הגעתי למופעי להקות המחול חבצלות, ולא היה לי ספק שהצוות הניהולי יחד עם הרקדנים המוכשרים ראויים ביותר לזכות בפרסים. אני גאה בפרס שהם זכו בו בפסטיבל מחול כרמיאל 2025".

בני אפרים, מנכ"ל עמותת היכל התרבות נתניה: “אנחנו גאים ב’חבצלות נתניה’ על ההישג המרשים, על המקצועיות, המסירות והנשמה שהם מביאים לכל במה. הם הפנים היפות של התרבות העירונית והישראלית.”

להקות הייצוגיות “חבצלות נתניה”, בניהולה של עירית כהן רז ובניהולו האמנותי של ליאור תבורי, ממשיכות להתקדם ליעדים חדשים, עם גאווה גדולה בלב והרבה השראה לעתיד.

צילום: עיריית נתניה

דילוג לתוכן