מבזקים
מתחם אוכל ובילוי חדש בדרך ליבנה: העירייה מחפשת מי שיפעיל אותו תושב אשקלון תובע את העירייה בעקבות הצפה: דורש פיצוי על נזקים שלא כוסו בביטוח פרץ למשרד, הכין לעצמו כוס קפה – ויצא עם המפתח: כתב אישום נגד תושב אשדוד חברת ביטוח תובעת את עיריית קריית מלאכי בעקבות הצפת רכב תיק, בגדים וטלפון נגנבו מרכב באשדוד: כתב אישום נגד שני תושבי העיר תאונה קטלנית בכביש 2 סמוך לנתניה: צעיר מתל אביב בשנות ה – 20 לחייו נהרג מפגיעת רכב אשדוד – אישום: תקף את גרושתו באגרוף, היכה את חברתה ואיים עליהן "חכו, אתן תמותו, אינשאללה תמותו" חברת ביטוח תובעת את עיריית קריית גת: רכב הוצף בכביש – והנזק הגיע לאלפי שקלים תושב אשקלון תובע את העירייה: חשבונו עוקל בגין דו״ח מ-2020 – והוא דורש את כספו בחזרה רימון התפוצץ בלובי בניין מגורים באשדוד: שני תושבי העיר נעצרו המשרד ברמת גן והרשת הבינלאומית: כך נעלמו מאות מיליוני דולרים של משקיעים התפתחות בדקירת האם ובתה ברמלה: החשוד הוא אב המשפחה ארבעה עפיפונים מעזה אותרו בעוטף: בשער הנגב דורשים מצה"ל לפעול בזמן אמת קטטה בדירה בהרצליה הסתיימה בפצוע קשה מחוסר הכרה – שני חשודים נעצרו קנאביס, קטמין ו – MDMA: תושב אילת נאשם בסחר ובהחזקת סמים פסטיבל הקיץ של פוקימון מגיע לעזריאלי רמלה: חמש שעות של משחקים ופעילויות לכל המשפחה חשד לרצח בסילוואן: אחד הפצועים מת בבית החולים – שני חשודים נהרגו מירי שוטרים במהלך ההסלמה הלילה סמוך לנתיבות: שריפה פרצה בגן ילדים במושב שובה חשד לאלימות קשה בתוך המשפחה באשדוד: בן 44 נאשם בתקיפת אמו בת ה – 77 גלעד מזרחי פותח חזית ברחובות: ״עסקני הסניף מרמים את כולם – אמינות היא לא הצד החזק שלהם״

חברת ביטוח תובעת את עיריית קריית גת: רכב הוצף בכביש – והנזק הגיע לאלפי שקלים

חברת ביטוח הגישה לבית משפט השלום באשקלון תביעה כספית בסך 10,685 שקלים נגד עיריית קריית גת, בטענה לנזקים שנגרמו לרכב מבוטח בעקבות הצפה בכביש באזור התעשייה בעיר.

על פי כתב התביעה, האירוע התרחש ב-13 בינואר 2026 בדרך התעשייה בקריית גת. לטענת חברת הביטוח, נהג הרכב נסע בכביש כדין כאשר הכביש היה רטוב ובמקום היו שלוליות מים.

בשלב מסוים, כך נטען, נכנס הרכב לתוך שלולית ובה כמות גדולה של מים שלא נקלטו או לא נוקזו באמצעות מערכת הניקוז העירונית. המים, לפי התביעה, הציפו את הכביש וחדרו לתוך הרכב.

בכתב התביעה נטען כי הנהג לא הבחין ולא יכול היה להבחין בעומק השלולית, וכי העירייה לא דאגה לניקוז המים ואף לא הציבה אזהרה מפני המפגע.

חברת הביטוח טוענת כי במועדים הרלוונטיים עיריית קריית גת הייתה האחראית, המחזיקה או המתחזקת של מערכת הניקוז באזור, וכי אירוע ההצפה נגרם כתוצאה מכשל במערכת או מרשלנות מצד העירייה או מי מטעמה.

בין היתר נטען בתביעה כי העירייה לא נערכה כנדרש לחורף, לא דאגה שפתחי הניקוז יהיו פתוחים ונקיים, לא מנעה את ההצפה ולא הזהירה את משתמשי הדרך מפני הסכנה. מדובר בטענות חברת הביטוח במסגרת כתב התביעה, שטרם הוכרעו על ידי בית המשפט.

לפי המסמכים שצורפו לתביעה, חברת הביטוח פיצתה את המבוטח ב-23 במרץ 2026. סכום התביעה מורכב, בין היתר, מ-7,187 שקלים בגין נזק ישיר לרכב, 2,219 שקלים בגין ירידת ערך, 590 שקלים עבור חקירה, 448 שקלים שכר טרחת שמאי ו-241 שקלים בגין ריבית, ובסך הכול 10,685 שקלים.

החברה טוענת כי לאחר ששילמה למבוטח את תגמולי הביטוח היא זכאית לדרוש את החזר הכספים מהגורם שלטענתה אחראי לנזק, במסגרת תביעת שיבוב.

חברת הביטוח מבקשת מבית המשפט לחייב את עיריית קריית גת לשלם לה את מלוא סכום התביעה, בצירוף הפרשי ריבית כחוק, הוצאות משפט, הוצאות מסירה ושכר טרחת עורך דין.

יודגש כי מדובר בכתב תביעה ובטענות שהעלתה חברת הביטוח, ואין באמור קביעה שיפוטית בדבר אחריות עיריית קריית גת לאירוע.
תגובת העירייה תובא כשתתקבל

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קריית גת

לחצו כאן
דילוג לתוכן