מבזקים
אבק מצפון אפריקה: זיהום אוויר גבוה צפוי היום בכל הארץ טראמפ: “הצבא האיראני הושמד, קרובים לסיום המבצע” בן 25 מרמת גן נפטר בביתו בזמן האזעקות בגוש דן ליל הסדר תחת אזעקות: פגיעות ב-12 זירות במרכז, הרס ללא נפגעים מזג האוויר סוגר את כביש 40 בין ציחור למצפה רמון לכיש: 7 פצועים בתאונה בין שני כלי רכב, אישה בת 80 במצב קשה קריית מלאכי: בן 28 נפצע קשה באירוע אלימות בעיר זמני כניסת ויציאת חג הפסח לכבוד פסח: מתכונים מושלמים להגשה בשולחן החג או בחול המועד – חלק ב' אחדות באשדוד: נערך טקס מכירת החמץ המסורתי במעמד ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי לקראת חג הפסח: מרחב לכיש השלים את ההיערכות המבצעית חיפושים נרחבים אחר נעדר מנתיבות; נצפה לאחרונה בבאר שבע ניצל את המלחמה כדי לבזוז בתים הרוסים בדימונה: כתב אישום נגד ה"פועל" המתחזה בזמן האזעקה: ילד בן 6 מראשון לציון נדרס בדרכו למרחב המוגן אשדוד תחת אש: הערכת מצב מיוחדת בראשות ד"ר יחיאל לסרי והשרה סילמן הסתה חמורה נגד שוטרים ברשת: תושב אשדוד נעצר באילת ונשלח לאשפוז כפוי חוסן על המגרש: ליגות "מאמאנט" חוזרות לפעילות בצל המצב הביטחוני מטח כבד לעבר המרכז: שברי יירוט נפלו בראש העין, נזק נגרם לבית פרטי "הייתי רוצה לבער את הריכוזיות הממשלתית יתר על המידה": ליאת שוחט בראיון חג רחובות בזמן מלחמה: 23 אלף שיחות ותמיכה לאלפי תלמידים

חברת המועצה איטל בציר אלשיך יוזמת פרויקט – "מקרר חברתי"

בימים אלו כל מי שחולף על פני בית הקפה "עלמה" בשכונת שדרות ח"ן, ותוהה מה פשר הצבת מקרר בשטח ציבורי, הרי שמדובר ב"מקרר חברתי" שנועד למען הקהילה, לאנשים נזקקים או כאלו שבא להם לפתוח את המקרר ולקחת פרי, מעדן או מאפה. מאחורי היוזמה עומדת חברת המועצה – איטל בציר אלשיך, מחזיקת תיק פיתוח בר קיימא בתמיכת ראש העיר רחמים מלול ובסיוע ליאור שוקרי – מנהל מחלקת אכיפה.

עיריית רחובות רכשה את המקרר למען הקהילה ואת ניהול המיזם החברתי מובילה מיה לונצר, פעילה חברתית ותושבת שכונת שדרות ח"ן. המיזם החברתי טומן בחובו גם העלאת מודעות למניעת בזבוז וניצול המזון, ליצירת סולידריות חברתית ולחיזוק קשרי הקהילה.

כיצד "המקרר החברתי" יפעל? המקרר יהיה פתוח 24/7 ויאפשר לתושבים המעוניינים לקחת מהמקרר בחופשיות, מוצרים גולמיים שנשארו לאנשים ועסקים בסוף יום, או אוכל מוכן של בתי עסק מקומיים. קבוצת תושבים מתנדבים תהא אחראית מדי יום על בדיקת תוקף המזון והכנסת מזון. כדאי לדעת: על פי הדו"ח הלאומי של אובדן מזון והצלת מזון בישראל היקף אובדן המזון נאמד על יותר מ-2.3 מיליון טון בשווי של 19.3 מיליארד ₪ בשנה, כשמחציתו היה מזון ראוי למאכל אדם.

לדברי בציר אלשיך: "אנו חיים בחברת שפע ובזבזנות שאת המחיר אנו לא מרגישים רק בכיס (משפחה זורקת מזון של מעל 3,000 ₪ בשנה) אלא גם נרגיש בפגיעה סביבתית. מרגע שאנשים יחלפו על פני המקרר ייתכן ויחשבו פעמיים באם יש להם מצרכים מיותרים שקנו, ובמקום זה ייגשו ל"מקרר החברתי" ויתרמו את המצרכים שאחרים יוכלו לאכול וליהנות מהם".

אלשיך מוסיפה: "כפעילה חברתית, מאוד מחמם את הלב לראות דווקא בעת הזו את ההתגייסות המדהימה של הקהילה, בני הנוער והתושבים שרוצים לפרויקט עוד בטרם פורסמו פרטים על "המקרר החברתי". בהזדמנות זו רוצה להודות ל"קפה עלמה" שניאות להציב את המקרר בסמוך ומסייע בחיבור והעברת חשמל מבית הקפה.

לדברי מיה לונצר: "כולי אמונה, שברגע שהקהילה מתגייסת למען מטרה חשובה כמו לפרויקט "המקרר שמחמם את הלב", אז גם הקשרים בין הקהילה הולכים ומתהדקים וגם הקשר לסביבה. כך שכולם יוצאים נשכרים מהעניין.WIN-WIN". למעוניינים להתנדב מוזמנים ליצור קשר בטלפון 050-8329001 או להירשם.

דילוג לתוכן