מבזקים
קיבוץ גבולות: בעלת כלב בת 69 מואשמת לאחר נשיכה שגרמה לחבלה לתושב הקיבוץ מנהלת חדשה לבית הספר ניצנים/יחד ניצנים במודיעין הותר לפרסום שמו של חלל נוסף מהאסון בלבנון: סמ"ר ליאל כבביה, לוחם שריון בגדוד 52 הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום

חג הסיגד צוין באור יהודה במפגן מרגש של מסורת

כ-300 מתושבי העיר והקהילה האתיופית השתתפו באירוע ייחודי ומרגש שהתקיים במועדון הקהילתי בעיר לציון החג שכלל מופעים, טקס "בונה" מסורתי, דברי ברכה וריקודים

באווירה חגיגית ומלאת משמעות צוין חג הסיגד באור יהודה באירוע מרשים שהדגיש את ערכי המשפחה, המסורת והאחדות. באירוע, שהתקיים במבנה המועדון הקהילתי לבני העדה, השתתפו כ-300 תושבים, ביניהם חברי הקהילה האתיופית בעיר, לצד אנשי ציבור ובכירים נוספים.

האירוע נערך ביוזמת חבר המועצה, מחזיק תיק העלייה והקליטה, הבטמו אייאיו, ובהשתתפות חברי המועצה יוסף סוויד וקובי אבוקרט, מנהלת אגף החינוך, דלילה אשכנזי, מפקד תחנת מסובים, סנ"צ ניר נגאר, קייס הקהילה האתיופית בלוד, ירגה אייסה, והרב משה קפיאלוו בוגלה, רב הקהילה האתיופית בראשון לציון. גם שוטרי ופקחי יחידת השיטור העירוני והקהילתי לקחו חלק.

באירוע התקיימה חוויה אתיופית אותנטית שהדגישה את החיבור למסורת באמצעות מיצגים מסורתיים שהמחישו את חיי הכפר באתיופיה עם דגמים של בית עשוי קש, לבוש אתני, ציורים אותנטיים, וטקס "בונה" מסורתי שבו קליית פולי הקפה, טחינתם והכנת קפה אתיופי. בנוסף, הוגש שולחן כיבוד עשיר שכלל מגוון מאכלים מסורתיים לצד כיבוד לילדים.

המוזיקה והאמנות תפסו מקום מרכזי באירוע עם הופעות של אומנים וזמרים מוכשרים כמו מימי אדיסו, טפסאי נגטו ולהקת אנסרה. רגע מיוחד נרשם כאשר חבורת הזמר של מרכז הקליטה איבים מעוטף עזה, הנקראת על שם אופיר ליבשטיין ז"ל, ראש מועצת שער הנגב שנפל ב-7 באוקטובר, ריגשה את הקהל בשירתה.

חבר המועצה, הבטמו אייאיו, הודה למשתתפים ולשותפים הרבים, וסיכם: "הערב היה מרגש במיוחד, וההשקעה הרבה ניכרה בכל פרט. התמיכה של העירייה בקהילה האתיופית ובחיזוק מורשתה היא נדבך חשוב שמבטא כבוד הדדי ואחדות בין כל תושבי העיר".

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "חג הסיגד הוא חג של חיבור עמוק לשורשים, לאמונה ולאחדות הקהילתית. האירוע המרגש שהתקיים כאן באור יהודה הוא ביטוי מופלא לערכים הללו. אני גאה לראות את התמיכה הרחבה של תושבי העיר בחיזוק המסורת המיוחדת של הקהילה האתיופית ובשימור מורשתה. יחד, באהבה ובשיתוף פעולה, נמשיך לטפח את הפסיפס האנושי המיוחד שמרכיב את אור יהודה. תודה מכל הלב להבטמו אייאיו ולכל השותפים שעמלו על אירוע שכולו גאווה מקומית ותחושת שייכות עמוקה".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: וידאו אקשן

דילוג לתוכן