מבזקים
"תיקנו עוול של עשרות שנים": יום הזיכרון לחללי כבאות והצלה לישראל צוין ברחבי הארץ דיווח ראשוני: תקלה נרחבת ברשתות החברתיות פייסבוק ואינסטגרם כביש 35: רכב התהפך בתאונה קשה סמוך לברכיה, שני פצועים חולצו במצב בינוני פרסום ראשון: כתב אישום חמור נגד נהג מונית מאשקלון שביצע מעשים מגונים בנוסעת בינה מלאכותית בקלפי: מכפיל כוח אסטרטגי או סכנה לאמון הציבור? אבריאל בן דור בטור מיוחד מחווה מרגשת ומצמררת: נשקו האישי של רנ"ג איתמר אלוס ז"ל מאופקים הוענק לבני משפחתו סכנה לבריאות הציבור: משרד הבריאות מזהיר מפני שמן זית מזויף באמצע הרחוב, לאור יום: ירי באשדוד; בן 23 הובהל לבית החולים "תעשי פול גז": ילדה בת 14 מאור יהודה לקחה את הרכב של אמא שלה ויצאה לסיבוב מסוכן עם החברים נהגים, שימו לב: חסימה ושינוי זמני בהסדרי התנועה הלילה בכביש 200 אחרי 35 שנה: מהפכת הענק בהיכל התרבות של אור יהודה יוצאת לדרך המשטרה סגרה בבת אחת שישה בתי עסק בנגב מחשש שיהפכו למטרות ירי דירה בהנחה: אלפי משפחות מתחרות על דירה בכפר סבא, יהוד, מזכרת בתיה ואילת בת ים: בני נוער ממשפחות מילואים וכוחות הביטחון פתחו את הקיץ על הגלים אחרי יותר מ – 30 שנות יריבות: הבבא ברוך הגיע להילולה של משפחת איפרגן בנתיבות בירה, רוק וחגיגות 30: פסטיבל הבירה של מודיעין חוזר עם הג'ירפות ומרסדס בנד קריית גת בקזחסטן: העיר מציגה את עצמה לעולים פוטנציאליים ביריד עלייה ראשון מזה 11 שנים בבאר שבע מצאו דרך חדשה להילחם באלימות ברשת: הילדים עצמם הפכו לשומרי הסף של הוואטסאפ ראש העין הוכרה כיישוב זכאי לרישיון נשק אישי מבצע הצלה במעמקי אילת: אלמוג ענק במשקל 80 ק"ג הועבר למקום מבטחים

חזרו מהשבי אחרי 498 ימים: שגיא, יאיר וסשה – בישראל

״שגיא לא מכיר עדיין את בתו שנולדה לאחר שנחטף; אביו של סשה נרצח. אמו, סבתו ובת זוגו נחטפו ושוחררו בעסקה הקודמת; יאיר חוזר כשאחיו איתן עדיין שם – אלה לא תסריטים של סרטי אימה – זוהי מציאות של אזרחים תמימים שנחטפו על ידי טרוריסטים והיום משתחררים לאחר 498 ימים במעמקי גיהינום השבי בעזה.

אלכסנדר (סשה) טרופנוב, יאיר הורן ושגיא דקל-חן הגיעו לנקודת הקליטה הראשונית במרחב עוטף עזה – לאחר ששוחררו מהשבי בעזה. 498 ימים היו שם, בשלשלאות, ברעב, תחת האכזריות של ארגון הטרור חמאס.

גורמי אגף כוח האדם וגורמי רפואה של צה"ל מלווים את האזרחים השבים והם יעברו הערכה רפואית ראשונית. נציגי צה״ל מלווים את בני המשפחות המחכים גם בבית החולים ומעבירים להם עדכונים שוטפים.

מטה משפחות החטופים: יאיר, סשה ושגיא שבים הביתה!

אחרי 498 ימי שבי מייסרים, יאיר, סשה ושגיא שבים הביתה – למשפחותיהם שפעלו ללא לאות לשחרורם, לחברים שהתפללו לשלומם, ולעם שלם שהאמין שיום זה יגיע.

החזרה שלהם היום מסמלת רגע של אור בתוך החושך, יחד עם תזכורת כואבת לבהילות בהשבת 73 החטופים שעדיין בעזה.

על כל הגורמים המעורבים לוודא שיום השחרור יגיע בקרוב עבור כל החטופים. עדויות השבים ואותות החיים לא מותירים מקום לספק – לחטופים נגמר הזמן!

חייבים להגיע להסכם כולל ומידי, בלי שלבים ובלי עיכובים, שישיב את כל החטופים – החיים לשיקום והחללים לקבורה ראויה.

מלשכת ראש הממשלה נמסר:

היום הושבו לישראל שלושה מחטופינו: יאיר הורן, אלכסנדר סשה טרופנוב ושגיא דקל-חן. אנו מקדמים אותם בחיבוק גדול.

נערכנו לשובם ויחד עם המשפחות נסייע לשיקומם אחרי הימים הארוכים והמייסרים בשבי.

גם השבוע ניסה החמאס להפר את ההסכם וליצור משבר דמה בטענות שווא.

בזכות ריכוז כוחותינו בתוך הרצועה ומסביב לה, ובזכות אמירתו הבהירה והחד-משמעית של הנשיא טראמפ, החמאס חזר בו ושחרור החטופים נמשך.

אנחנו פועלים בתיאום מלא עם ארצות-הברית במטרה לחלץ את כל חטופינו – חיים וחללים – במהירות האפשרית, ונערכים בכח מלא להמשך, בכל המובנים.

נשיא המדינה יצחק הרצוג:

״שגיא לא מכיר עדיין את בתו שנולדה לאחר שנחטף; אביו של סשה נרצח. אמו, סבתו ובת זוגו נחטפו ושוחררו בעסקה הקודמת; יאיר חוזר כשאחיו איתן עדיין שם – אלה לא תסריטים של סרטי אימה – זוהי מציאות של אזרחים תמימים שנחטפו על ידי טרוריסטים והיום משתחררים לאחר 498 ימים במעמקי גיהינום השבי בעזה.

שגיא, סשה, יאיר – חיכינו לכם כל כך! לאחר הטקס המבחיל והציני שאולצתם לעבור – אנחנו שמחים שאתם כעת בדרך להתאחד עם בני משפחותיכם.

השלמת עסקת חטופים היא מעשה אנושי, מוסרי ויהודי. נמשיך לעשות כל שביכולתנו כדי להשיב את כל אחיותינו ואחינו מהשבי בעזה – עד האחרון שבהם!״

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מטה משפחות החטופים

דילוג לתוכן