מבזקים
דרמה במרכז ירושלים: נעצר נער בן 15 החשוד בדקירת קטין במהלך קטטה חשד להתעללות בפעוטות בירושלים: נעצרה מטפלת משכונת הר חומה אסון באתר הבנייה ברמלה: פועל כבן 35 נפצע אנושות לאחר שנלכד תחת פלטת ברזל כבדה קריית גת: נער בן 14 נפצע באורח בינוני לאחר שהתנגש עם אופנוע חשמלי בחומה מהשוק של הבוקר למוקד הבילוי של הלילה: פתח תקווה משיקה מתחם בילוי חדש אופקים: חסימות תנועה בשל הצבת מרחב מוגן במרפאה אשקלון פותחת את הקיץ: אטרקציות ב – 10 שקלים, פארק מים נודד וליגת חופים לילה לבן בתל אביב יפו: עשרות אלפים מילאו את מוקדי התרבות ברחבי העיר בשורה למפוני הדרום ועוטף עזה: הנסיעה בתחבורה הציבורית תישאר חינם עד סוף אוגוסט במעבר בית"ר: 1.4 מיליון שקלים במזומן נתפסו במונית ישראלית 30 ראשי ערים מהעולם הגיעו ללמוד ברמלה ובירושלים איך ישראל מנהלת מצבי חירום באשדוד הפכו את ההתנדבות למסלול: "שביל המעשים הטובים" נחנך בפארק לכיש גבר כבן 50 נפצע באורח קשה בלוד, הובא לבית החולים כשהוא מחוסר הכרה אלימות נגד מורה בפתח תקווה: הלימודים בבית הספר יחלו היום באיחור סוף שבוע קיצי לפנינו: מגמת התחממות ואזהרות רחצה ועומסי חום כבדים ברחבי הארץ חולון: הולך רגל נדרס על ידי אוטובוס ברחוב הלוחמים חשש כבד: מוצרי טחינה נגועים בסלמונלה שהיו מיועדים להשמדה נגנבו – משרד הבריאות באזהרה דחופה לציבור פרשת מחיות התינוקות המורעלות בירושלים: משרד הבריאות אוסר על שני סניפי "זול ובגדול" למכור מזון ותמרוקים זוג הורים ובתם התינוקת נפצעו בתאונה, סמוך לצומת מבקיעים בן 23 נפצע בינוני בתאונה באשדוד בין שני כלי רכב

חנוכיית "שמע ישראל" הגדולה בעולם – הוצבה ברחובות

חנוכיית ענק במשקל 200 טון, המכונה "שמע ישראל", הוצבה ברחובות, לזכר חללי 7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל, בשטח הפתוח מול בית העלמין הצבאי. החנוכיה, שנחשבת לגדולה מסוגה בעולם, היא יצירתו של האמן הרחובותי אמיליו מוגלינר.

חנוכיית ענק במשקל 200 טון, המכונה "שמע ישראל", הוצבה אתמול ברחובות, לזכר חללי 7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל, בשטח הפתוח מול בית העלמין הצבאי. החנוכיה, שנחשבת לגדולה מסוגה בעולם, היא יצירתו של האמן הרחובותי אמיליו מוגלינר.

היצירה המונומנטלית, המתנשאת לגובה של תשעה מטרים וברוחב זהה, הוקמה בתהליך ייחודי של יציקה באדמה שנמשך כשנה שלמה. ההקמה התאפשרה הודות למימון המונים ותרומות של חומרי גלם איכותיים – ברזל ובטון מהסוג המשובח ביותר, והודות לעיריית רחובות אשר נרתמה לאירוע והעניקה את המעטפת החיונית לפרויקט, החל מקידום האישורים הנדרשים והקצאת שטח עירוני לעבודה, ועד נשיאה בעלויות ההנפה והקונסטרוקטור. לצד כל אלה, נרשם מאמץ קהילתי יוצא דופן, כאשר תושבות ותושבים רבים התגייסו למשימה כמתנדבים.

כאמור, אתמול, שלישי (24.12), הושלמה הצבת החנוכיה, שעוצבה בהשראת החנוכיות מתקופת מרד בר כוכבא, באמצעות שני מנופים שהרימו את שלושת חלקיה והציבו אותם זה על גבי זה. רעיון החנוכיה נולד מיד לאחר ה-7 באוקטובר, כאשר מוגלינר תכנן את החנוכיה בהשראת בונקר, עם קונסטרוקציית ברזל ויציקת בטון, בתהליך מורכב שארך הרבה מעבר לתכנון המקורי של ארבעה ימים.

"כל נר שידלק כאן יאיר את זכרם של אלה שאיבדנו, אבל גם את התקווה שלנו לעתיד טוב יותר. זו לא רק חנוכיה, זו אנדרטה חיה שתזכיר לכולנו שהאור תמיד מנצח את החושך", אומר האמן אמיליו מוגלינר. "בחרתי בשם 'שמע ישראל' כביטוי לחיבור העמוק בין האמנות למורשת ולזהות היהודית". החנוכיה, שתוכננה במקור להיות מוצבת בשדרות תחת השם "חנוכיית עוטף ישראל", מצאה את מקומה הטבעי ברחובות לאחר שמוגלינר היה עד ללוויות הרבות של חללי העיר בבית העלמין הסמוך למקום העבודה על החנוכיה.

ראש העיר רחובות, מתן דיל, אישר למקם את החנוכיה בשטח שמול בית העלמין הצבאי – בחירה סמלית המחברת בין זיכרון לתקווה. "זוהי לא רק יצירת אמנות", אמר דיל, "אלא גם עדות ניצחת לגבורה ולאחדות העם. מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך, והחנוכיה הזו, שתפיץ אור גדול במשך כל שמונת ימי החנוכה, תאיר את דרכנו קדימה בעוצמה ובתקווה".

הערב, רביעי 25.12, בשעה 18:30, יתקיים טקס הדלקת נר ראשון של חנוכה באמצעות מנוף, ויועבר בשידור חי בערוץ 13.

במשך כל ימי החג, בשעה 20:00, תתקיים הדלקת נרות בחנוכיה (פרט ליום שישי). כמו כן, טקס הדלקת שמונת נרות החנוכיה, במעמד ראש העיר מתן דיל, יתקיים ביום רביעי, ה-1.1.25, בשעה 18:00. הכניסה חופשית, הציבור מוזמן (ביום זה לא תתקיים הדלקה בשעה 20:00).

◼️ הצטרפו לחדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית רחובות | אמיליו מוגלינר

דילוג לתוכן