מבזקים
נס ציונה: לוחם "עוקץ" נעל בשוגג את הכלב ברכב – מתנדב "ידידים" חילץ אותו בשלום פנים לקהילה: אלעד חכים בובי – האברך מאשדוד שמקדש שם שמיים ונלחם על החיים בכבישים חיפושים נרחבים אחרי נעדרת בסיכון, בת 78, מפתח תקווה המשרד לשירותי דת אישר את נישואיהם של עדן פינס ואושר כהן אימה בדוכן מפעל הפיס באשדוד פנים לקהילה: אברהם איצקוביץ – הנגן מאשדוד שעובד בחברה קדישא ונלחם על החיים בשטח כמתנדב איחוד הצלה פנים לקהילה: מתנדב איחוד הצלה מבני עייש, אלכס סק – מהטרגדיות ששינו את חייו ועד להחייאה המוצלחת על השכן ביישוב מוות בבדידות בדימונה: גופת אישה בת 54 אותרה במצב ריקבון מתקדם לאחר ימים פציעה חודרת ברהט: צעיר נפצע בינוני באירוע אלימות במתחם 2 בעיר המגפה השקטה מכה שוב: גופת אישה בת 76 אותרה במצב ריקבון מתקדם באשקלון אירוע אלימות חריג בבית מלון באילת: תושב בת ים נעצר פלילים בנתניה: צעיר נאשם בהחזקת סם מסוג MDMA בדירה שכורה בעיר נס ברחובות: במהלך פעולות ההחייאה על הילדה – חזר הדופק; הציבור נקרא לקרוע שערי שמיים "הבדיקה הנומרולוגית שפתחה את המזל": עשרות משתתפים בערב פנויים-פנויות בגבעת שמואל דרמה בצפון: מיירט שוגר לעבר מטרה חשודה; כטב"ם של חיזבאללה נפל בדרום לבנון המגפה השקטה של הנשים בישראל והמהלך מעורר ההשראה של לבנת פורן: "שאף אישה לא תישאר לבד" אירוע אלימות בבאר יעקב: בן 45 נפצע באורח בינוני צו איסור פרסום הוסר: המשטרה מבקשת את עזרת הציבור באיתור חשוד בניסיון רצח באילת רחובות: ילדה כבת 9 פונתה במצב אנוש תוך כדי החייאה לאחר שטבעה באמבטיה 6 צוותי כיבוי נאבקים בשריפה באזור התעשייה הצפוני באשדוד

טיוטת תקציב עיריית רחובות לשנים 2025-2026 אושרה פה אחד

במהלך הישיבה, הציג דיל מסמך מקיף ושקוף הכולל את כלל סעיפי התקציב החדש, אשר משקף את תכנית ההתייעלות המאתגרת שמטרתה להתמודד עם הגרעון המצטבר של העירייה. בדומה לשנת 2024, תקציב 2025 עדיין מציג גרעון כתוצאה מההתנהלות הקודמת, אך התוכנית צופה איזון בשנת 2026 וצמיחה החל משנת 2027. יחד עם גזבר העירייה, בניהו שרעבי, התקיים דיון מעמיק בו ניתן מענה לשאלות חברי הוועד

בשקיפות ובאחריות: טיוטת תקציב עיריית רחובות לשנים 2025-2026 אושרה פה אחד בוועדת הכספים. ועדת הכספים של עיריית רחובות אישרה ביום חמישי האחרון (5.12) את טיוטת התקציב לשנת 2025 ואת בסיס התקציב לשנת 2026. התקציב המוצע אושר ברוב מוחלט של חברי הוועדה, עם הימנעות אחת בלבד.

"אני מודה ליו"ר ועדת הכספים פנחס הומינר ולחברי הוועדה על האמון והתמיכה בתקציב העירייה. זהו תקציב אחראי שנבנה בעבודת מטה מקצועית ויסודית, בהובלתו של מנכ"ל העירייה מושיקו ארז וגזבר העירייה בניהו שרעבי, תוך שמירה על השירותים החיוניים לתושבות ולתושבים. אנו מחויבים להמשיך ולפעול בשקיפות מלאה ובאחריות ציבורית", אמר ראש העיר מתן דיל.

במהלך הישיבה, הציג דיל מסמך מקיף ושקוף הכולל את כלל סעיפי התקציב החדש, אשר משקף את תכנית ההתייעלות המאתגרת שמטרתה להתמודד עם הגרעון המצטבר של העירייה. בדומה לשנת 2024, תקציב 2025 עדיין מציג גרעון כתוצאה מההתנהלות הקודמת, אך התוכנית צופה איזון בשנת 2026 וצמיחה החל משנת 2027. יחד עם גזבר העירייה, בניהו שרעבי, התקיים דיון מעמיק בו ניתן מענה לשאלות חברי הוועדה.

"התרשמתי עמוקות מהמקצועיות והאחריות שמפגין ראש העיר בהובלת תהליך הבראת העירייה. אישור התקציב בוועדה מהווה אבן דרך משמעותית בדרך למטרה זו. הדיונים התנהלו באופן מקצועי וענייני, תוך הבנה של כלל חברי הוועדה את חשיבות התהליך. בעזרת השם, נמשיך לפעול יחד להבראת העירייה ולחיזוק איתנותה הכלכלית", ציין יו"ר ועדת הכספים פנחס הומינר.

רו"ח ניר נחמני, יועץ מקצועי חיצוני המתמחה בייצוג רשויות מול משרד הפנים, מציין כי "מדובר בתקציב שמגלם בתוכו תכנית עבודה מאתגרת שמצריכה נחישות, צמצום הוצאות וייעול המערכת מחד, והעלאת מקורות ההכנסה מאידך. אין ספק שהעבודה על התקציב ואיסוף החומרים, תוך קיום פגישות תכופות עם מנהלי המחלקות והבנה של הרשות כי היא זקוקה לשינוי ניהולי, נעשו תוך מחשבה אשר שמה את התושב במרכז העשייה" לדבריו, "יש לראות בתהליך זה 'ירידה לצורך עלייה' שתוביל לחיזוק איתנותה הפיננסית של העירייה".

אישור טיוטת התקציב בוועדת הכספים מהווה צעד משמעותי בדרך לאישור הסופי של התקציב במליאת מועצת העיר.

◼️ הצטרפו לחדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית רחובות

דילוג לתוכן