מבזקים
כשהעיר הולכת לישון: כך מעניקים בבית שמש מסגרת לבני הנוער גם בשעות הקטנות פחות בירוקרטיה לעסקים? נתניה אירחה את הכנס הארצי לרישוי עסקים אורית טשומה תוביל ברמלה תוכנית לצעירים: מכתיבה אישית ועד עמידה על במה בהשקעה של 7.5 מיליון שקלים: ארבעה מוקדים בעיר הוותיקה בבית שמש שודרגו הודעה חשובה לתושבי נס ציונה הנערים שלא ויתרו על עצמם: תלמידי תוכנית היל"ה בנתניה סיימו שנה של הזדמנות חדשה שלושה פרסים לסרט אחד: אלה הזוכים הגדולים בפסטיבל הקולנוע ירושלים 2026 מקרה ראשון בקיץ 2026: תושב תל אביב אובחן בקדחת מערב הנילוס טיטי איינאו הגיעה ליבנה – וכ – 300 תושבים הגיעו לשמוע את סיפורה רמלה מחפשת את המורים הבאים מבפנים: אקדמאים יקבלו מסלול הסבה ומלגה עירונית סמוך לפתח תקווה: נער בן 18 נפצע קשה בתאונה בין ארבעה כלי רכב בכביש 471 לילה אלים ברחבי הארץ: ארבעה נפצעו בשלושה אירועי דקירות באופקים, רמלה ונתניה שומרים על הבית: מיזם "משמר השכונות" של עיריית שדרות והמשטרה יוצא לדרך חיבור של פעם בדור: אברהם טל ומוש בן ארי במופע משותף ראשון והיסטורי באמפי יבנה היסטוריה באמפי יבנה: קרן פלס ומירי מסיקה במופע המשותף שמשגע את המדינה! מה קרה ברחוב אלי כהן באופקים? כך תהיו הראשונים לדעת מה קורה באזור שלכם! תיעוד משריפת המפעל בשדרות נהג כבן 35 נפצע לאחר שהתנגש בעמוד ברחובות הילה חמו נבחרה לנהל את ביה"ס הרצוג באשקלון
צילום רחב של האולם המלא והקהל

טיטי איינאו הגיעה ליבנה – וכ – 300 תושבים הגיעו לשמוע את סיפורה

ערב התרבות והקהילה, שנערך בסימן העצמת נשים וקידום מעמד האישה בקרב קהילת יוצאי אתיופיה, שילב אמנות, יזמות, מוזיקה והרצאות השראה. ראש העיר רועי גבאי: "נמשיך לקדם יוזמות שמעניקות לנשים כלים והזדמנויות להוביל".
צילום רחב של האולם המלא והקהל

כ-300 נשים וגברים השתתפו השבוע בערב תרבות וקהילה שקיימה עיריית יבנה במתנ"ס נאות שז"ר, בסימן העצמת נשים וקידום מעמד האישה בקרב קהילת יוצאי אתיופיה בעיר.

במרכז הערב עמדה הרצאתה של מיס ישראל לשעבר והדוגמנית טיטי איינאו, ששיתפה את המשתתפים בסיפורה האישי – מילדותה באתיופיה, דרך העלייה לישראל ועד להפיכתה לאחת הדמויות המוכרות והמשפיעות בישראל.

בדבריה העבירה איינאו מסרים של אמונה עצמית, התמדה, נחישות והגשמת חלומות, וזכתה להקשבה רבה מצד הקהל.

האירוע התקיים במעמד ראש העיר רועי גבאי וסגן ראש העיר שחר סימנה, ובהנחיית אובית יהודית סולומון־בלאי. הוא נערך ביוזמת מנהל שותפויות בקהילה, יעקב אנגדאו, בשיתוף יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, הילה אורבך, ומנהל הביטחון הקהילתי, בועז בן־גל, ובתמיכת משרד העלייה והקליטה.

הערב נפתח בתערוכת אמנות של האמנים אלסה וטספאי טגניה, תושבי יבנה, ולצדה הוצבו דוכנים של יזמיות מהקהילה. למשתתפים הוגש גם כיבוד מסורתי מהמטבח האתיופי על ידי מסעדת "אדיס עלם", שבבעלות פנטהון ואפרת דויט.

בהמשך התקיימה תוכנית אמנותית בעברית ובאמהרית, שכללה הופעה של הזמרת מימי אדיסו בליווי נגנים.

לצד הרצאתה של איינאו, נשא דברים גם טקלה מקונן, מנכ"ל טק־קריירה, שדיבר על חשיבות מעורבות ההורים בתקופת הקיץ ובהיערכות לקראת שנת הלימודים. בהרצאתו העניק להורים כלים לחיזוק הקשר עם ילדיהם, לניצול חופשת הקיץ ולהכנה לפתיחת שנת הלימודים הקרובה.

בעירייה ציינו כי האירוע הוא חלק ממכלול פעילויות המתקיימות לאורך השנה למען קהילת יוצאי אתיופיה, במטרה לחזק את החוסן הקהילתי, לקדם שוויון הזדמנויות ולהעצים נשים ומשפחות.

ראש העיר רועי גבאי בירך את המשתתפות והמשתתפים ואמר כי קידום מעמדן של נשים הוא חלק משמעותי מחיזוק הקהילה והעיר: "עיריית יבנה תמשיך לפעול לקידום יוזמות המעניקות לנשים כלים, הזדמנויות ומרחב לצמוח, להתפתח ולהוביל", אמר גבאי.

סגן ראש העיר שחר סימנה ציין כי לצד הישגיהן של נשים בתחומי החיים השונים, רבות עדיין מתמודדות עם אתגרים, והדגיש את הצורך להמשיך לפעול למען שוויון הזדמנויות, כבוד, ביטחון והעצמה.

יעקב אנגדאו, מנהל שותפויות בקהילה, אמר כי העצמת נשים היא השקעה במשפחה, בקהילה ובעתיד כולו. לדבריו, השתתפותם של כ-300 תושבות ותושבים מעידה על רצונה של הקהילה לקחת חלק בתהליכי צמיחה, שותפות והעצמה.

הילה אורבך, יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, הוסיפה כי מטרת הפעילות היא לאפשר לכל אישה להאמין בעצמה, להכיר ביכולותיה ולדעת שיש לה מקום להשפיע ולהוביל.


◼️ חדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית יבנה

דילוג לתוכן