מבזקים
סמטת היקב ברחובות תיסגר לתנועה ולחניה ביום שלישי – גם מעבר הולכי הרגל ייחסם אקדח באדמה, קרלו בבית ובקבוקי תבערה על הגג: 5 נעצרו בנגב אזרחים ותיקים, לא נשארים לבד בחג: עד 10 ימי אירוח בחינם – בלי מבחן הכנסה ירושלים עם 150 נפגעים בקיץ – אבל הנתון החריג דווקא בבית שמש: מפת התאונות באזור נחשפת 108 נפגעים בקיץ אחד: מה קורה בכבישי נתניה, כפר סבא והרצליה – ואיזו עיר מפתיעה בנתונים? מפת הסיכון של המרכז משתנה: חולון מובילה, ראש העין מפתיעה – ומה חושפים הנתונים בבת ים, גבעתיים ושוהם? 10 נפגעים בשדרות, 9 באופקים, הרוג ברהט – ומה קרה בקריית גת, נתיבות, דימונה וערד? הורים, שימו לב: נפתחה ההרשמה לסבסוד המעונות – והשנה יש שינוי משמעותי בזכאות 23 נפגעים ברחובות, 13 בלוד, 11 ברמלה – ומה קרה ביבנה, נס ציונה, קריית עקרון, קריית מלאכי, באר יעקב וגדרה? 21 נפגעים בקיץ אחד: כמה נפגעו בקריית אונו, אור יהודה, יהוד מונוסון, גני תקווה וגבעת שמואל? 169 נפגעים בעשור: נתוני תאונות הדרכים בקיץ באילת נחשפים אחרי העפיפונים מעזה: נתניהו וכ"ץ מכריזים על "אפס הכלה" בעוטף עזה וביישובי הנגב בינה מלאכותית, מדע ודיבייט: עדי יורה נבחרה לנהל את ״גוונים״ למחוננים באילת 34 שנות חינוך באילת – ועכשיו לתפקיד הניהול: מירה אפניאר קרויטורו תוביל את חטיבת רבין 18 שנה באולפנה – ועכשיו בראש חטיבת הנעורים: אושרת חיים מונתה למנהלת מהצפון לאילת: רחל איטח נבחרה למנהלת בית הספר ימין הרצוג אחרי שני עשורים בחינוך: פזית לוי נבחרה למנהלת בית הספר צאלים באילת חוזרת ל״יעלים״ – הפעם כמנהלת: למיה גאנם נבחרה להוביל את בית הספר באילת נראה כמו בית עסק רגיל באשדוד – השוטרים נכנסו וגילו בפנים בית הימורים מרס״ן בצה״ל לניהול תיכון רבין: ג׳וליה אינדיק נבחרה למנהלת בית הספר באילת

טיפולים פסיכולוגים מסובסדים לתושבי הדרום

השירות ניתן במחיר מסובסד, כחלק מהראייה החברתית של האקדמית אחוה, הרואה בשירות סוגיה חברתית מובהקת

מתי בפעם האחרונה ניסית לקבוע תור לטיפול פסיכולוגי ונאלצת לחכות חודשים? בזמן שהפריפריה הדרומית מתמודדת עם מחסור חמור בפסיכולוגים, מאות מטופלים משלמים את מחיר ההמתנה הארוכה. באקדמית אחוה הרימו את הכפפה ובמהלך חברתי חשוב פתחו קליניקה המעניקה טיפולים פסיכולוגיים מסובסדים לתושבי האזור – בדגש מיוחד על רגישות תרבותית

ביידיש, בערבית, באמהרית ובעברית: האקדמית אחוה הכריזה לאחרונה על פתיחת קליניקה לטיפול פסיכולוגי, שתעניק שירותים במחירים מסובסדים לתושבי הפריפריה הדרומית, תוך שימת דגש מיוחד על המגוון התרבותי הרחב בקרב האוכלוסייה בדרום.

שירותי הפסיכולוגיה בארץ בכלל, ובדרום בפרט, נחשבים לשירות יקר מפז. כמו גם בשירותים מקצועיים נוספים, בהם מתמודדת הפריפריה בדרום עם מחסור משמעותי. אם בכוח אדם, בציוד ובתקנים, דבר שבא לידי ביטוי בפגיעה בזכות הבסיסית המגיעה לכל אדם לקבל טיפול רפואי מקצועי ולבסוף בנתוני תוחלת החיים, הנמוכה יותר בדרום לעומת המרכז והצפון.

כפועל יוצא, פסיכולוגים רבים נאלצים לסרב לפניות חדשות שמתקבלות אצלם עקב העומסים הכבדים שמוטלים עליהם, עומסים שהתגברו מאוד בעיקר אחרי מגפת הקורונה. היוזמה המיוחדת של האקדמית אחוה, בה לומדים אלפי סטודנטים, נועדה לספק פתרון, ולו חלקי, לסוגיה הכואבת של המחסור בפסיכולוגים והעלות הגבוהה של שירותיהם. הייחוד ביוזמה הוא לא רק הסבסוד המשמעותי שניתן למטופלים, אלא גם העובדה שהקליניקה הוכרזה כ'רגישת תרבות', ומספקת שירות בשפות ייעודיות, תוך התחשבות מיוחדת בתרבות ממנה מגיעים המטופלים – בהם אזרחים מהחברה הערבית, החרדית ועולים מאתיופיה.

"המטרה שלנו היא לתת שירות לקהילה", אומר יובל בלינקי, פסיכולוג קליני ומנהל הקליניקה באקדמית אחוה. "הרבה פעמים יש אוכלוסיות שלא מצליחות לקבל את שירותי בריאות הנפש לו הם זקוקים במרפאות הציבוריות, ושאין ביכולתם לממן טיפולים כאלו במרפאות הפרטיות – עבורם אנחנו כאן".

באקדמית אחוה אומרים כי לגורמים תרבותיים, בדרכי ביטויים בקהילה ובנפש עצמה, תפקיד מהותי בעיצוב המציאות החברתית, הזהות האישית, דרכי ההסתגלות ומצבי המצוקה של בני אדם מתוקף השתייכותם לקהילות ולקבוצות חברתיות, לאומיות, עדתיות ודתיות מובחנות. לאור זאת, הצורך בשירות פסיכולוגי קליני מכוון-תרבות משמעותי במיוחד בחברה הישראלית, המורכבת מפסיפס מגוון של מגזרים ושבטים.

השירות שמעניקה הקליניקה באקדמית אחוה מותאם באופן אישי לקהל הבא איתה במגע, בהתאם לאוכלוסיות המתגוררות באזור ומגיעות לקבל שירות. השירות ניתן במחיר מסובסד, כחלק מהראייה החברתית של האקדמית אחוה, הרואה בשירות סוגיה חברתית מובהקת.

בלינקי, מנהל הקליניקה אומר כי מאז שהוכרז על פתיחתה, הגיעו עשרות אזרחים לקבל שירות פסיכולוגי, ביניהם תושבי אשקלון, אשדוד, קריית גת, קריית מלאכי, יבנה, גדרה ובני עייש. הוא מדגיש כי בקליניקה מחויבים לסטנדרטים מחמירים של סודיות מול המטופלים, כמתחייב בחוק. "השירות שלנו כולל טיפולים שנחשבים מבוקשים מצד אחד, אבל גם כאלו שקשה להשיג עבורם תור מצד שני. אנחנו באים לגשר על הפער הזה ולאפשר שירות מקצועי ברמה הכי גבוהה שיש, כי תושבי הדרום שווים לא פחות מכל אזרח אחר במדינה".

בלינקי מסכם ואומר כי בקליניקה מציעים שירותי טיפול פסיכולוגי אישי, קבוצתי, זוגי, משפחתי, ייעוץ קצר מועד, טיפול במצבי משבר, אבחון פסיכולוגי, ייעוץ פסיכיאטרי, טיפול סוציאלי ושירותים נוספים שיינתנו בקרוב כמו טיפול ואבחון בתחום הריפוי בעיסוק, הכל כאמור תוך התחשבות בתרבות המטופל והרקע ממנו הוא מגיע. "אנחנו עושים את המעט שאנחנו יכולים כדי לתרום לצמצום פערים בחברה הישראלית", מסכם בלינקי.

ליצירת קשר עם הקליניקה לטיפול פסיכולוגי באקדמית אחוה: 054-9600551.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יח"צ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של דימונה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של נתיבות

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קריית גת

לחצו כאן
דילוג לתוכן