מבזקים
טראמפ שוחח עם נתניהו על מזכר ההבנות המתגבש עם איראן – "מוג׳תבא חמינאי אישר את העסקה; נחתום בקרוב" תאונה עצמית בנתיבות: שני נערים נפצעו כשרכבו על אופניהם תאונה קשה בכביש 1: שישה נפגעים, בהם שני ילדים, פונו לבית החולים פועל שיפוצים נעצר בחשד למעשה מגונה בתושבת תל אביב בביתה עמק הצבאים נפתח מחדש בירושלים: לאחר סגירה ממושכת – הפארק חוזר לקבל מבקרים פיצוץ בלון גז בעיר העתיקה בירושלים: שני פצועים, אחד במצב קשה בן 5 נפגע מרכב בבני ברק מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור פשיטה בקריית גת: אתר הימורים בלתי חוקי נחשף – ציוד מחשבים נתפס, חשודים עוכבו לחקירה בעל חנות רהיטים איים על לקוחה מירושלים: "מה שעשינו לכם בשבעה באוקטובר זה כלום" גבעת שמואל הצדיעה למשפחות המילואים: ערב הוקרה מרגש עם מופע סטנד־אפ ותודה מהעירייה גבעת שמואל מקפיאה את הארנונה שנה תשיעית ברציפות הממשלה משיקה תוכנית קיץ בהיקף חסר תקדים: כמיליארד שקלים לתלמידי ישראל קריית גת: מלגות לכ־300 סטודנטים במעמד ראש העיר נבחרת הכדורסל של קבוצת יבנה זכתה בגביע לאחר גמר מותח מול ברוכין רחובות משיקה קיץ טכנולוגי: האקתון AI, יזמות ומכינה במתמטיקה ואנגלית ב־160 שקל בלבד מהפכת תחבורה באשקלון יוצאת לדרך: נר"ת ראשון מסוגו בתוך עיר יוקם בשדרות בן גוריון בשורה לפצועי צה"ל באילת: ארגון נכי צה"ל חנך שלוחת "בית הלוחם" ראשונה מסוגה בעיר זעם בכבישי אילת הסתיים בכתב אישום: איים על נהג מול ילדיו ובהמשך דקר עם מספריים הפרקליטות דורשת להחמיר את עונשו של השוטר שהורשע באונס קטינה אזוקה בניידת

'טרמינל 6' ברמלה יוצא לדרך: מכרז פיתוח ב – 300 מיליון ש״ח ותשתיות תחבורה ב – 270 מיליון

מחלפים חדשים ותחנת רכבת מתוכננת צפויים להפוך את המתחם לשער כלכלי חדש במרכז הארץ

עיריית רמלה מובילה את אחד מפרויקטי הנדל"ן והתעסוקה הגדולים והמשמעותיים המתוכננים כיום בישראל. פרויקט טרמינל 6, פארק תעסוקה חדשני בהיקף חסר תקדים, הושק בימים אלה ופתח את שלב השיווק ליזמים ולחברות.

טרמינל 6 הוא פרויקט הדגל של רמלה, כאשר העיר רמלה מחזיקה ב־50% מהפרויקט ומובילה את קידומו, בשיתוף פעולה אזורי עם מועצה אזורית גזר ומועצה אזורית חבל מודיעין. המתחם משתרע על פני כ־1,500 דונם וכולל למעלה מ־2 מיליון מ"ר של תעסוקה, מסחר, לוגיסטיקה, הייטק, חדשנות, תרבות, פנאי ומלונאות, לצד שטחים ירוקים נרחבים ופארק מרכזי רחב היקף.

הפרויקט ממוקם בלב אזור הביקוש של מדינת ישראל, בין כביש 1, כביש 6, כביש 431 וכביש 40, בסמיכות מיידית לנתב"ג ובקרבה לתחנת רכבת מתוכננת בכניסה למתחם. מיקומו האסטרטגי מציב את רמלה כשער תחבורתי וכלכלי חדש של מרכז הארץ, עם נגישות מהירה לתל אביב ולרוב חלקי המדינה.

בשלב זה יצא לדרך מכרז פיתוח הקרקע בהיקף של כ־300 מיליון ש"ח, ובמקביל נפתח שלב השיווק הראשוני לשטחי תעסוקה, מסחר וחדשנות. בנוסף, אושרו תקציבי פיתוח לתשתיות תחבורה בהיקף של כ־270 מיליון ש"ח, הכוללים הקמת מחלפים חדשים שיאפשרו גישה ישירה ונוחה למתחם.

אחד המאפיינים הבולטים של טרמינל 6 הוא השילוב הייחודי בין פיתוח עירוני מתקדם לבין טבע פתוח. כ־300 דונם, המהווים כ־20% משטח המתחם, מוקדשים לפארק ירוק רחב היקף ולשיקום מלא של נחל גזר. בשונה מאזורי תעסוקה מסורתיים, הפארק מהווה את לב המתחם ומשתלב באופן טבעי במרחבי העבודה, המסחר והפנאי.

המתחם מבוסס על תפיסה חדשנית של אקוסיסטם עירוני חכם. טרמינל 6 מתוכנן לפעול כמרחב טכנולוגי מתקדם, עם תשתיות חכמות, ניהול מרכזי ובקרה בזמן אמת, כולל שימוש ביכולות AI לניהול תחבורה, ביטחון, תשתיות ושירותים. התכנון מאפשר גמישות תפקודית והתאמה לשינויים עתידיים בשוק, לצד הוזלת עלויות תפעול ושיפור חוויית העבודה והשהייה במתחם.

ראש עיריית רמלה, מיכאל וידל, אומר כי "טרמינל 6 הוא פרויקט הדגל של רמלה ושל כל אזור השפלה. ההשקעות הצפויות בהיקפים של מאות מיליוני שקלים בפיתוח המתחם יחזרו לתושבים בתשתיות, חינוך, איכות חיים ופיתוח עירוני מתקדם. מדובר על 1,500 דונם של אזורים ירוקים, הייטק, מסחר, בילוי ותחנת רכבת. בזכות מנהיגות ושיתוף פעולה, הצלחנו לקדם פרויקט שהיה תקוע שנים. עם יציאת מכרז הביצוע, נוכל לראות בקרוב טרקטורים על הקרקע."

עם שילוב של מיקום אסטרטגי, תשתיות תחבורה מתקדמות, טבע עירוני, טכנולוגיה ושימושים משולבים, ועם פתיחת שלב השיווק הרשמי, טרמינל 6  מתבסס כאחד ממרחבי הפיתוח המשמעותיים ביותר שיוקמו בישראל בשנים הקרובות, וכעוגן כלכלי חדש שמחזק את מעמדה של רמלה כעיר מובילה במרכז הארץ.


◼️ חדשות רמלה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: בהא מילחם אדריכל נוף

דילוג לתוכן