מבזקים
ריגול בבת ים בזמן מלחמה: כתב אישום הוגש נגד תושב העיר שסיפק מידע לאויב בתמורה לכסף "מתחייב שנמצא את המקום להנציח אותו": חבר מועצת העיר רחובות אביב איטח ניחם את משפחתו של ישי לוי ז"ל על רקע חוב הימורים של רבע מיליון שקלים: כתב אישום על ניסיון רצח הוגש נגד שני צעירים בגבעת זאב אמצעי לחימה לצד עריסת תינוק: כוחות חטיבת גבעתי פועלים צפונית לליטני שינויים בצמרת הניהולית: אושרי דודאי הירושלמי מונה למנכ"ל ונציג הבעלים בבני יהודה טלטלה בצמרת עיריית באר שבע: הגזבר ליאור דיעי מסיים את תפקידו לאחר 21 שנה טוויסט מקסיקני-בווארי: מתכון מנצח לצ'ילי קון קרנה נקניקיות נתניה מצדיעה לאברהם סוצקבר: שדרה חדשה נחנכה על שמו של גדול משוררי היידיש בעולם חומת המגן של העיר: אור יהודה הצדיעה למשרתי ומשרתות המילואים מהפכת קמעונאות בחולון: רשת יוחננוף השיקה סניף ענק וחדשני על פני 8,000 מ"ר תצביעו ברגליים: מצעד הגאווה 2026 בתל אביב חוזר למסלול המסורתי לאורך הטיילת עם רשימת כוכבים חסרת תקדים על הבמה דרמה בדרום: שוטר ושני קרובי משפחתו, בהם אל"מ במילואים, נעצרו בחשד לניסיון רצח מתוכנן "רציתי איור אמיתי, כזה שהבין אותי": היוצרת חן בוקר-אמר בחרה באמן והמאייר נדב ורטה לתמונת ספר הביכורים ״נעלם איקס״ הדור הבא של האנרגיה המקיימת: אילת, באר שבע, רהט, אופקים, קריית גת, אשקלון, רחובות, ראשון לציון, בת ים, ירושלים, נתניה ומטה בנימין נבחרו לתוכנית הלאומית "סוויץ'" מלחמה ב"טרור הסביבתי": חוק פסולת בניין ההיסטורי אושר לקריאה שנייה ושלישית בכנסת לפיד המכביה 2026 הונף במסע אופנועים היסטורי ברחבי אשכול רשויות שורק דרומי – מזכרת בתיה, ברנר, יואב וקריית מלאכי רמלה מצדיעה: ערב הוקרה מיוחד למשרתי ומשרתות המילואים עם גיא הוכמן – נותרו כרטיסים אחרונים אירוע חריג בצפון גרסה קיצית ומרעננת למאכל הלאומי: מתכון לפלאפל אפוי בטטה וגזר עם טחינת מנגו וליים גאווה כפר-סבאית בבית הנשיא: תלמידי תיכון רבין הציגו לנשיא הרצוג מיזם סייבר-גיאוגרפיה חדשני

יבנה שוברת את הסטטוס – קוו: חפירה פתוחה ברחוב הדוגית אחרי שימוע לריקטק

העירייה טוענת לכשל הנדסי בצנרת במערכת האשפה הפנאומטית, תחשוף כ – 70 מ׳ צינור לבדיקה חיצונית – ותממן בינתיים את התיקון תוך שמירת זכויות משפטיות מול החברה.

לאחר שימוע שנערך בימים אלה לחברת 'ריקטק בע"מ' האחראית על הפעלת מערכת פינוי האשפה הפנאומטית בעיר, עיריית יבנה תחל בימים הקרובים בעבודות חפירה ובדיקה הנדסית מקיפה ברחוב הדוגית, זאת בעקבות תקלה חמורה ומתמשכת במערכת פינוי האשפה הפנאומטית. בהודעה לחברה ציינה העירייה כי מדובר באירוע "הגורם לנזק עצום ולסבל מתמשך לתושבים ולעירייה".

במהלך השימוע הציגה העירייה, באמצעות עורכי הדין אחיקם שוסטר ונדב דוידי, את מכלול הטענות והעובדות שעל בסיסן התקבלה ההחלטה.

מהתייעצות שערכה העירייה עם גורמי המקצוע מטעמה עולה שהתקלה ברחוב הדוגית היא תוצאה של כשל הנדסי בצנרת. בשל תקלה זו נעצרו עבודות שאיבת האשפה מהבניינים ברחוב והעירייה תבעה מהחברה לפעול ללא דיחוי לפתרון התקלה. העירייה ציינה כי כשל הנדסי שכזה אינו יכול להיגרם מהשלכת אשפה, בניגוד לטענות החברה.

במהלך השימוע הובהר כי ריקטק אינה נכונה לקבל אחריות על תיקון התקלה, אף במקרה ובו תוצג חוות דעת הנדסית המוכיחה כי מדובר בכשל/ליקוי במערכת שתוכננה והותקנה על ידה. לאור זאת, בעירייה הבהירו כי הם אינם מוכנים להשאיר את התושבים ללא פתרון ולקדם את עבודות החפירה הפתוחה, לחשוף את הצינור לכל אורכו (כ-70 מטר) ולבצע בדיקה הנדסית על ידי מומחה חיצוני, תוך תיעוד הממצאים לפני החלפת הצינור. העירייה מדגישה כי פעולה זו נועדה למנוע סבל מיותר ומתמשך מהתושבים, המתחולל עקב חוסר אחריותה של החברה.

במסגרת ההחלטה שהתקבלה בעקבות השימוע, הנחה ראש העיר, רועי גבאי את הצוות המקצועי לפעול במקביל: מצד אחד לספק פתרון לתקלה ברחוב הדוגית, במימון ביניים של העירייה, ומצד שני, לפעול בנחישות ובמהירות למיצוי זכויות העירייה מול ריקטק. באמצעות ההפרדה הזו מבקשת העירייה לשים קץ לסבל התושבים, תוך שמירת כל זכויותיה של העירייה כלפי ריקטק, אשר ימוצו עד תום בהמשך.

אגף שיפור פני העיר פועל בימים אלה במטרה לקדם את ביצוע העבודות שצפויות להתחיל בתחילת השבוע הבא, בהתאם למזג האוויר ולתיאום עם חברות התשתית השונות, שיאפשרו בסופו של דבר לתושבים פתרון לתקלה, תוך שמירה על הזכויות המשפטיות של העירייה והאינטרס הציבורי, והדגשה ברורה כי אין עוד מקום להמתנה בעקבות התנהלותה של החברה.


◼️ חדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית יבנה

דילוג לתוכן