מבזקים
צה"ל: מטען חיזבאללה התפוצץ בדרום לבנון; חמישה חיילי צבא לבנון נפצעו אשדוד: חמישה נפגעים בשתי תאונות דרכים בעיר הלילה אחרי 31 שנים בעיריית ראש העין: האיש שניהל את קופת העיר נפרד מתפקידו שוב: דקירות בנתניה לוד: ילדה בת 5 נפלה ממתקן משחקים ופונתה לבית החולים במצב בינוני 20 אלף כרטיסים בתוך שעות: כך כבשה תוכנית הקיץ של אשדוד את התושבים כפר סבא: בן 67 התמוטט באמצע פעילות ספורטיבית – צוותי מד"א החזירו את ליבו לפעום נתניה: תינוק כבן שנה נכווה משמן רותח – מצבו בינוני את זה לא ראינו מגיע: סטייק אבטיח על הגריל, עם בוראטה, פיסטוקים ובזיליקום רהט: גבר נפצע כתוצאה מאלימות – מצבו בינוני מודיעין-מכבים-רעות על הפודיום באירופה: שמוליק דניאל זכה במדליית הארד באליפות אירופה בחתירה משפחה מירושלים הייתה מעורבת בתאונה קשה בצפון: תשעה פצועים, בהם גבר במצב קשה ושישה ילדים הצלחה גדולה ברמלה: מאות ילדים והורים מילאו את המופע של סתיו לוין בקניון עזריאלי שבוע הוקרה בויצו – צפו בתמונות הצוותים בבאר שבע, ראשון לציון, ירושלים, לוד, חולון, בת ים, תל אביב, מודיעין, באר יעקב ומעלה אדומים סמוך לתחנת הרכבת ברמלה: המשטרה חשפה שלושה מטעני צינור ותחמושת שנגנבה מצה"ל אחרי קריסת המרפסת בירושלים: בעלי דירות בבניינים ישנים נקראים לבדוק מיד את המרפסות התלויות דוכן "מי לא רוצה שלום" הוקם לראשונה ברחובות רמלה: הרחוב שייסגר הלילה לשלושה שבועות – כל הפרטים מלך הסלים של אירופה מצטרף למכבי עירוני רמת גן מהקטטה ועד ההיעלמות: כל הפרטים החדשים בפרשת אלדר דיין

יו"ר דירקטוריון נמל אשדוד, שאול שניידר: "כדי לעמוד בתחרות אנחנו חייבים לגייס הון בצורה מהירה"

יו"ר דירקטוריון נמל אשדוד השתתף בוועידת התחברוה התשתיות והאנרגיה ואמר: "כדי לעמוד בתחרות אנחנו חייבים לגייס הון בצורה מהירה כדי להמשיך ולתמוך בפעילות הנמל ולאפשר את העבודה השוטפת."

שאול שניידר, יו"ר דירקטוריון נמל אשדוד השתתף בוועידת התחבורה, התשתיות והאנרגיה אשר התמקדה בהשפעותיה של המלחמה על עולמות התחבורה והאנרגיה המתחדשת בישראל, תחומים קריטיים למדינת ישראל וכן באתגרים ופתרונות. כמו כן, עסקה הוועידה בשיקום התשתיות שניזוקו באופן קשה בצפון ובדרום, באנרגיה מתחדשת כמקור חוסן של מדינת ישראל ובתוכניות לעתיד תחבורתי יעיל יותר.

בוועידה אמר שניידר כי "ה-7 באוקטובר פגש את כולנו בהפתעה אבל ההתאוששות היתה מהירה. כבר ב-7:20 בבוקר כל הצוות ביטחון ובטיחות הגיע לנמל כדי לפרק את החומרים המסוכנים. נמל אשדוד הוא יעד אסטרטגי וידענו שינסו לכוון אלינו, חמאס בעיקר. מאז קיבלנו איומים גם מאיראן וחיזבאללה. יש לנו גם עובדים שהמשפחות שלהם מתגוררות בעוטף ובאותו היום 55 עובדים שלנו היו צריכים להתפנות ושני עובדים נהרגו לצערי באותו בוקר. בנוסף, ארבעה עובדים איבדו את ילדיהם ורוב הכוח הנמלי גויס למילואים, כ-120 עובדים. אבל כבר ב-8 באוקטובר המשכנו לעבוד כרגיל תוך נתינת מעטפת לכלל העובדים".

כאשר נשאל על המאמץ המלחמתי והמעורבות של נמל אשדוד, אמר שניידר: "אנו נותנים מענה לכל גופי הבטחון ועובדים קרוב גם עם חיל הים. נתנו מענה מלא גם למערכת הבטחון. כל האמל"ח הגיע דרך הים בשבועות הראשונים ומספר האוניות ביטחוניות שפירקנו ב-2024 היה כפול מ-2023, ויותר מפי 4 משהיה ב-2022. גם נתנו פתרונות לצי האמריקני, המזח המפורסם שנכנס ויצא, 150 חיילים אמריקניים וסיוע הומניטרי שנכנס דרך נמל אשדוד. זוהי גאווה גדולה וכל זה קורה כאשר צריך להבין שגם אוניות זרות מפחדות לפקוד את נמל אשדוד וכל זה כשאנחנו הנמל הממשלתי היחיד שפועל בתחום הימי מכל מששת הנמלים האחרים".

"ברבעון הרביעי של 2023 נחתכנו כמעט ב-50%. ברבעון השלישי, שהוא אחד מרבעוני השיא של חברת נמל אשדוד, ייצרנו פה באמת סכומים יפים וכיסינו את ההפסדים של שנת 2024. נמל אשדוד זה נמל ממשלתי יחיד וככזה אין לו בעלי הון שיכניסו את היד לכיס ויסייעו בפיתוח תשתיות. אנחנו משקיעים בתשתיות היא כ-300 מיליון ₪ בשנה. אנו צריכים להשקיע ולחדש מנופים ורציפים אחרת לא נוכל להתחרות, וגם במקביל בעשור האחרון העברנו למדינה דיבידנד של מיליוני שקלים. אנו בשלבי סיום של הקמת רציף 21, שמאפשר כניסה של אוניות הכי גדולות שיש."

הוא סיכם ואמר: " כדי לעמוד בתחרות אנחנו חייבים לגייס הון. הצגתי מתווה גם לשרים הממומנים וגם להסתדרות, אנחנו חייבים לבצע גיוס הון בצורה מהירה כדי להמשיך ולתמוך בפעילות הנמל ולאפשר את העבודה השוטפת. המדינה תמשיך לשלוט ב-51% ממניות החברה, וב-49% הנותרים יהיו שייכים לציבור בהנפקה בבורסה הישראלית. זה אמור להכניס לחברה סדר גודל כמיליארד שקל, וגם המדינה תיהנה מזה".

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: פבל טולצינסקי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן